Seo Nedir? //XCodeExpertX

X-Code

Uzman üye
19 Mar 2019
1,855
336
Localhost

Merhaba TürkHackTeam Üyeleri

Bu Konumda Sizlere SEO'nun Ne Olduğunu Anlatacağım.

1.png


Konu İçeriği

--> SEO Nedir?
--> SEO'nun Önemi
--> SERP Nedir?
--> SEO Nasıl Çalışır?
--> SEO Nasıl Yapılır?



1.png



images



SEO Nedir?

Basitçe, açılımı Search Engine Optimization – Arama Motoru Optimizasyonu olan SEO, web sitelerinin arama motorlarında daha iyi performans göstermesi için yapılan çalışmaların tümüne verilen isimdir.
Bir nevi web sitelerinin Google arama motorunda yükselmesi, doğal olarak trafik artışı sağlaması için yapılan çalışmalardır.



5Dkk4L.gif



images



SEO'nun Önemi

Web sitenizin tanınması için sitenize insanların girmesi lazımdır. Bunun içinde SEO'nun önemi büyüktür. SEO, web sitesi trafiğini artırmak için kullanabileceğiniz çeşitli teknikler ve stratejiler içerir. Arama motorlarından gelen trafik, organik olarak da bilinmektedir. Ziyaretçiler, sunduğunuz şeyleri aktif olarak aramakta ve daha sık dönüşüm yapma eğilimindedir.
Rakiplerinizden üstün olmak zorlu bir iş olabilir fakat arama motoru optimizasyonunun başladığı yer aslında tam olarak da burasıdır. Google ve diğer arama motorlarının içeriğinizi okuması ve anlaması (web sitesini optimize etmek) için mücadele ederseniz, arama sonuç sayfalarında daha üst konumlarda yer alabilirsiniz.



5Dkk4L.gif



images



SERP Nedir?

SERP, Search Engine Results Pages’in açılımı aslında. Türkçesi, arama motoru sonuç sayfaları. Yani biz, bir arama motorunda bir konuyla alakalı arama yaptıktan sonra karşımıza çıkan ve web sitelerin listesinin yer aldığı ekrana SERP ekranı diyoruz. İşte bu ekranda, üst sıralarda, ilgili aramalarda kendi web sitemizin de listelenmesini istiyorsak, SEO çalışması yapacağız.


5Dkk4L.gif



images



SEO Nasıl Çalışır?

Arama motoru optimizasyonu, yani SEO deyince bizim için ilk akla gelen arama motoru Google’dır. Zira en yaygın olanı o. Haliyle, örneklerimizi Google kriterlerine göre sürdürmek isabetli olacak.
Yıllar önce, henüz Google bir arama motoru olarak internet dünyasında yerini almamışken, diğer arama motorları web sitelerini, içerikte yer alan anahtar kelimelere ve bu kelimelerin yoğunluğuna göre sıralardı. Ancak Google, internet sahnesinde yerini aldıktan sonra daha akıllı algoritmaları ile bu sıralamaların kriterlerini bir anda değiştirdi. İlgili sitedeki ya da sayfadaki anahtar kelime ve içeriğe bakmakla beraber, o sitenin başka siteler tarafından referans gösterilip gösterilmediği; yani otoriter bulunup bulunmadığına bakmaya başladı ve “backlink” dediğimiz kavram doğdu aslında. Bugün ise Google, artık bir sayfanın içeriğine, nelerden bahsedildiğine, ne kadar kullanıcı dostu olduğuna, ne kadar referans gösterildiğine ve siteye referans olan (yani link veren) sitelerin kalitesine bakarak SERP sayfasını oluşturuyor.



5Dkk4L.gif



images



SEO Nasıl Yapılır?

SEO nedir, nasıl çalışır öğrendiğinize göre sırada SEO nasıl yapılır öğrenmek var.
Tekrarlamakta fayda var, SEO optimizasyonu yapmak asla bitmeyen bir süreçtir. Arama motorları en iyi sonuçları sağlamak için daima algoritmalarını günceller.
Daima en güncel ve çalışan yöntemi kullanmalısınız. Aksi takdirde, web sitenizin sıralaması arama motoru sonuçları sayfasında olumsuz biçimde etkilenir.
SEO’nun iki kategorisi vardır: Site içi SEO ve Site dışı SEO.



Site İçi SEO

Site içi SEO, bir sayfanın hem içeriğini hem de HTML kaynak kodunu optimize etmeyi ifade eder.Arama motorlarının sayfa içeriğini yorumlamasına yardımcı olmanın ötesinde, uygun site içi SEO, kullanıcıların bir sayfanın ne hakkında olduğunu ve arama sorgularını ele alıp almadığını hızlı ve net bir şekilde anlamalarına da yardımcı olur. Özünde, site içi SEO, arama motorlarının bir sayfayı ziyaret ettiklerinde bir insanın ne göreceğini (ve ne kadar yararlı olacağını) anlamasına sağlar.
Site içi SEO'nun nihai hedefi, hem arama motorları hem de kullanıcılar için mümkün olduğunca kolay hale getirmeye çalışmak olarak düşünülebilir. Aşağıdaki öneriler ile içeriklerinizi oluşturmanız site içi SEO'nuza olumlu katkılarda bulunacaktır.


•Alan adı (domain) yaşı, site geçmişi ve domain kayıt süresinin kaç yıllık yapıldığı,

•Sitenin Blacklist’e girip girmediği,

•Kullanılan sunucunun kalitesi, lokasyonu ve güvenliği,

•Sunucu ve sitenize ait IP,

•Sitenin yazılım altyapısı, temiz kodla yazılmış olması, W3C kriterlerine göre optimize edilmesi ve SEO friendly olması,

•Site arayüz tasarımının (web tasarım) kullanıcı deneyimini hedeflemesi,

•Mobil uyumlu olması ve SSL sertifikasına sahip olması,

•Site içerikleri ve görsellerin orijinal (özgün) olması,

•Sitenin içerik ve görsel girdilerinin istikrarlı bir şekilde güncel tutulması ayrıca içeriklerin kelime sayısı, imlaya uygunluk, kullanıcıyı bilgi olarak tatmin etmesi,

•Sosyal medya ve benzeri platformlarda site yayınlarının düzenli ve nitelikli şekilde imlenmesi,

•Web sayfasının açılış hızının Google Page Speed kriterlerine uygun olması gerekmektedir.




1.png



Site Dışı SEO

Site dışı SEO, web sitenizin dış kaynaklardan aldığı her türlü tavsiye ve referans bağlantıları ile tanıtımlarını kapsar. Link oluşturulması, sosyal medya tanıtımları, site tanıtımları gibi web sitenize ait tüm çalışmalar ve backlink çalışmaları site dışı arama motoru optimizasyonunun kapsamına girmektedir.
Site dışı arama yapılırken, web sitenizdeki içerik ve link çıkışları ile doğru orantılı olarak backlink alınması sağlanır. Böylece web siteniz ile site dışındaki paylaşımlarınız birbirleri ile uyumlu olurken, sitenizin arama motorlarında güvenli bir site olarak yer alması sağlanır. Güvenli site olarak kabul gören siteniz arama motoru sıralamasında yukarılarda yer alır, buna bağlı olarak trafik akışınızın artma olasılığı kaçınılmazdır.
Site Dışı SEO; sitenizin imajı ve popülaritesi için çok önemlidir. Hatta bu popülarite değerlerinin yarısı site dışı SEO ile alakalıdır. Tabi dış SEO teknikleri bilinçsiz kullanılırsa zararlı bile olabilir; imajınızı zedeleyebilir. Manipüle tekniklerinden uzak durulmalıdır.



5Dkk4L.gif



Konum Bu kadardı Umarım Sıkılmadan Okumuşsunuzdur Ve Yararlı Olmuştur.

Okuduğunuz İcin Teşekkür Ederim. Başka Bir Konuda Görüşmek Üzere.


oKEKz1.gif


 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.