Siber Güvenlik Bootcampı Nedir?

'Halaskâr

Kıdemli Moderatör
4 Ara 2020
1,176
1,062
Midgard
Siber Güvenlik Bootcampı Nedir?



q5hc6b3.png



Bootcamp, yazılım, siber güvenlik ve veri bilimi alanlarında kariyer yapmak isteyen aday ve şirketleri bir araya getiren, yaklaşık 4-6 haftalık belirli bir alanda yoğun eğitimler veren yeni nesil bir eğitim programıdır.

Son dönemde teknoloji alanındaki gelişmelerin hızlanmasıyla birlikte Türkiye'de teknolojik kapasiteye olan talep de artmıştır. Bu ihtiyacı karşılamak için firmalar tarafından Bootcamp eğitimleri de düzenlenmektedir.

Katılımcılar gerçek iş hayatında başarılı bir şekilde kod yazmak, siber güvenlik konusunda uzmanlaşmak ve veri bilimcisi olmak için yoğun bir eğitim programı alırlar. Bootcamp eğitim kursları yoğun, uygulama odaklı ve hızlandırılmış bir müfredata sahiptir.

Siber Güvenlik Bootcamp programları HTML, JavaScript, Python, PHP, Java, React, C#, Go, Rubet ve diğer programlama dilleri hakkında bilgi sağlar.
Bu, Bootcamp eğitimini başarıyla tamamlayan ve iyi değerlendiren katılımcılara işe alınma ve ilgili alanda kendilerini geliştirme fırsatı verir.


Bootcamp'a kimler katılabilir?

Bootcamp eğitiminde genellikle üç tür öğrenci profili vardır: Bunlar arasında bilim alanında eğitimlerine devam eden öğrenciler, teknolojik öğretim donanımına zaten sahip yeni mezunlar ve sektördeki becerilerini geliştirmek isteyen profesyoneller bulunmaktadır.

Bu profillerin amacı, yazılım açısından kendilerini geliştirmek ve sonunda bir işe yerleşme şansı elde etmektir. Popüler inanışın aksine, eğitim kampına katılmak için mesleki nitelikler gerekli değildir.


Bootcamp eğitimleri ne kadar sürer?

Bootcamp eğitimleri genellikle online platformlar üzerinden gerçekleşir. Eğitim kursları ortalama 4 hafta sürmektedir ancak bu süre programın içeriğine ve organizasyon firmasına bağlı olarak değişmektedir. Bootcamp eğitim programları, programın içeriği ile ilgili yoğun ve hızlandırılmış bir program içerir.

Bootcamp Eğitiminde Nasıl Başarılı Olunur?

Bootcamp eğitiminin size verebileceği önemli şeylerden biri de elbette eğitim sırasında yeni bilgiler öğrenmektir. Bir diğeri ise kariyeriniz için yeni iş fırsatları yaratacak olmasıdır. Bootcamp'ten sonra, bir iş teklifi alarak teknik kariyerinize başlayabilirsiniz!

Peki bootcamp eğitimini nasıl daha verimli hale getirirsiniz? Bir Bootcamp eğitimine katılmaya karar verdiyseniz, deneyiminizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak 4 ipucunu bir araya getirdim:


1. Hedeflerinizi belirleyin:

Bootcamp eğitimine tam olarak neden katıldınız? Eğitim sonunda ne yapmayı planlıyorsunuz? Hedeflerinizi yazın! Çünkü hedef belirlemek, arzularınızı gerçekleştirmek için uygulayabileceğiniz en iyi tekniklerden biridir. Hedefler belirleyerek oraya nerede, nasıl, ne zaman ve ne şekilde ulaşmak istediğinizi belirleyebilirsiniz. Amaçsızlık, nereye gideceğini bilmeden dışarı çıkmak gibidir. Zaman kaybına ve motivasyonun düşmesine neden olur.

2. Bootcamp hazırlığı ve bakımı:

Gününüzün belirli bir bölümünü Bootcamp'a ayırmaya hazır olduğunuzdan emin olun. Yorucu, uzun ve zordur Bootcamp eğitimleri; ancak dikkat ediyor ve kararlıysanız, elde ettiğiniz sonuç paha biçilmezdir. İster isteğe bağlı, ister sabahın erken saatlerinde olsun, çevrimiçi Bootcamp eğitimini planladığınızdan ve bu eğitime bağlandığınızdan emin olun.

Ağ kameranızı açmayı ve katılmaya hazır olmayı planlayın. Ders sırasında kendi notlarınızı aldığınızdan emin olun.


3. Soru sormaktan korkmayın:

Bilmemek sorun değil. Bir şeyle mücadele ediyorsanız ve bir sorunuz varsa, eğitmeninizden yardım isteyin. Soru sormak, kendi öğrenmeniz ve sınıf arkadaşlarınızın öğrenmesi için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir! Bir soru sorduğunuzda, aynı soruyu düşünen ve sormaktan korkan başka insanlar da olacak ve sorunun cevabı sınıfın geri kalanına yardımcı olacaktır.

Ayrıca, soruları ne kadar erken sorarsanız, o kadar iyi olacaktır çünkü Bootcamp eğitiminde öğretilen konular birbirine bağlıdır ve hepsi birbirinin üzerine inşa edilmiştir. Derslere aktif katılımınız, eğitmenin ve şirketin eğitim kampının sonunda sizin hakkınızda olumlu bir değerlendirme yapmasını sağlar.


4. Tekrarlayın ve uygulayın:

Başarının anahtarı tekrar yapmaktır. Bootcamp eğitiminde öğrendiklerinizi hatırlamanın en iyi bilinen ve güvenilir yöntemi "tekrar"dır. Günlük çalışmak ve pratik yapmak önemlidir. Çünkü kodlama bir dili öğrenmek gibidir. Akıcı olmak için, öğrendiklerimizi sürekli tekrarlamak ve egzersizler yapmak gerekir. Her gün kod yazarsanız, kavramları daha net anladığınızı göreceksiniz.

ny36rfd.png



Neden bootcamp eğitimi almalısınız?

Yazılım öğrencisi ortalama 4 yıllık lisans eğitiminde bilgisayar ve yazılım alanında teorik dersler alır. Bootcamp'lar geleneksel üniversite programlarından daha az teorik eğitim sunar. Pratik bilgiler verilir ve proje bazlı transferler yapılır. Bu işi yapmak için, gerekli olmayan tüm konular Bootcamp müfredatından kaldırılacaktır. Düzenlenilen bootcamp eğitimlerine katılarak yaklaşık 4 haftalık bir sürede pratik yapabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz. Eğitim kampının sonunda, kariyerinize birkaç hafta içinde programcı, geliştirici, veri analisti, veri bilimcisi veya siber güvenlik uzmanı olarak başlayabilirsiniz.

• Bootcamp eğitimi sayesinde katılımcılar yazılım alanında ihtiyaç duydukları temel ve pratik becerileri para harcamadan geliştirirler.

• Bootcamp'i başarıyla tamamlayan ve iyi değerlendiren katılımcılar işe alınma fırsatına sahip oluyor.

• Bootcamp eğitiminin bir diğer eğlenceli yönü, katılımcıların özgeçmişlerini güçlendirmelerine ve doğru kariyer fırsatlarını bulmalarına yardımcı olmaktır.

• Bootcamp eğitiminin bir diğer önemli avantajı da eğitmenlerle birebir iletişim kurmasıdır.
Eğitmenler öğrencilerin sorularını yanıtlar ve mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışır.

• Bootcamp'ta eğitmenler, yöneticiler ve diğer katılımcılarla ağ kurma fırsatına sahipsiniz. Fikir alışverişinde bulunabilir ve önemli bilgileri paylaşabilirsiniz.

m0m9efq.png



Bootcamp türleri nelerdir?

Python Bootcamp, React Bootcamp, Go Bootcamp, Frontend Bootcamp, Data Science Bootcamp, Devops Bootcamp, Backend Bootcamp, yazılım alanında düzenlenen Bootcamp eğitimlerinden bazılarıdır.

Full Stack Eğitim Kampı

En popüler Bootcamp eğitimlerinden biridir. Genel olarak, tüm yığın alanında (full stack) kendilerini geliştirmek isteyen geliştiriciler içindir.

Python Eğitim Kampı

Python Bootcamp'in ne olduğu sorusu, geliştiriciler tarafından çok sorulan ve merak edilen bir konudur. PythonBootcamp, dinamik semantik ile yorumlanan açık kaynak kod yapısına sahip üst düzey nesne yönelimli bir programlama dili olan Python hakkında bilgi sağlar. Veri bilimcileri, yazılım mühendisleri, Python bilgisine ihtiyaç duyan iş analistleri veya kariyerlerine bu alanlardan birinde devam etmek isteyen geliştiriciler PythonBootcamp'a kaydolabilir.

React Boot Camp

React, kullanıcı arayüzleri oluşturmak için açık kaynaklı bir javascript kütüphanesidir. React bootcamp'in ne olduğu sorusu da sıkça sorulan sorulardan biridir. Genellikle, bu kamplardaki katılımcılar React dili ile nasıl kodlanacağını öğrenme fırsatına sahiptir. Aynı zamanda bootcamp'lerde başarılı olan katılımcılar, çalıştıkları şirkette kendilerini kanıtlama fırsatı buluyorlar.

Go Bootcamp

Go bootcamp, kariyerine yazılımla devam etmek isteyenlerin dikkatini çeken popüler bootcamp'lerden biridir.
Go Bootcamp eğitimleri, kullanım kolaylığıyla öne çıkan açık kaynaklı, Google destekli statik bir programlama dili olan Go hakkında bilgi sağlar.

artpnxh.png



Hangi eğitim kampını seçmelisiniz?

Günümüz teknoloji dünyasında, bilgi bir okyanus gibidir. Geniş ve sürekli büyüyen, büyüyen bir okyanus. Yazılım öğrenmede yeniyseniz veya sadece uygulamaya koyuyorsanız, ne yazık ki her şeyi bir kerede öğrenmeye çalışmak mümkün değildir. Yapabileceğiniz en iyi şey belirli bir alanı seçmek ve o alana gitmektir.

Bootcamp eğitimlerini izlerken birkaç faktörü göz önünde bulundurmanız gerekir. Bootcamp'a katılmakla ilgileniyorsanız ve hangisine katılmak istediğinize henüz karar vermediyseniz, işte faktörlerden birkaçı. Ancak onlara ne kadar öncelik vereceğiniz size kalmış.


1. Nerede çalışmak istiyorum ve ne yapmak istiyorum?

Önde gelen teknoloji şirketlerinden birinde çalışmayı hayal ediyor musunuz? Bu, herkesin kendine sorduğu bir sorudur. Ancak bazen cevabı bulmak zor olabilir. Bir acemi birliği eğitimine katılmadan önce, ilerlemek istediğiniz alanı seçmek ve o alandaki yoğun eğitim en mantıklı hareketlerden biri olabilir. Geliştiriciler için birçok kariyer fırsatı var, bu yüzden kendinize neden kodlamayı öğrenmek istediğinizi sormalısınız. İlginizi çekin ve tutkunuzu uygulamaya koyun.

2. Hangi alanda çalışmak istiyorum?

İşin görsel ve tasarım yönleriyle daha çok ilgileniyorsanız, kendinizi Ön Uç (Front-End) bazında geliştirmeye başlayabilirsiniz ya da işin algoritmik ve gelişim yönüyle daha fazla ilgileniyorsanız, kendinizi Arka Uç (Back-End) bazında geliştirmeye başlayabilirsiniz. Zamanla, kendi alanınızda uzmanlaşmak isteyebilir veya her iki alanda da bilgi edinmek ve bir Full-Stack yazılım geliştiricisine giden yolu bulmak isteyebilirsiniz.

3. Bootcamp öğreticisi bana nerede yardımcı olacak?

Sonunda, hem yeni bilgiler öğrenme hem de kariyerinizde yeni bir işe başlama şansına sahip olacaksınız. Son 2 yılda düzenlenen Bootcamp'lerde Bootcamp'ten sonraki 1 ay içerisinde 100'den fazla katılımcı yeni işine kavuştu.

Bootcamp süreci nasıl işler?

Hangi Bootcamp'a katılmaya karar verdikten sonra, kaydolma zamanı! Peki başvuru sonrası süreç nasıl işliyor?

Başvurudan sonra her adaya, yazılımın program ve Bootcamp'te kullanılacak dil hakkındaki temel bilgilerini ölçen bir değerlendirme ve genel yetenek testi gönderilir. Her Bootcamp'ın kabul koşulları farklıdır. Örneğin, bir Bootcamp yeni mezunlar için olabilirken, başka bir Bootcamp daha kıdemli geliştiriciler için olabilir.

Testi belirli bir oranın üzerinde alan katılımcılar bir sonraki aşamaya, yani telefon görüşmesine geçerler! Görüşmeler genellikle adayın geçmiş deneyimlerini ve gelecekteki kariyer hedeflerini listeler. Görüşme aşaması olumlu bir şekilde tamamlanmışsa, Bootcamp'a kabul edildiğinizi onaylayan bir e-posta alacaksınız. Geriye kalan tek şey eğitime odaklanmak.


Sonuç: Bootcamp Eğitimi ile kariyerinizde bir adım daha atın :)

Öğrenmesi önemli olan birçok farklı yazılım becerisi vardır. Kodlamaya yeni başlıyorsanız veya kendinizi daha da geliştirmek istiyorsanız,
yazılım eğitim kampları sizin için iyi bir seçimdir. Bootcamp'ın sonunda nihayet kod satırlarını gördüğünüzde,
"Bunu biliyorum" der ve mevcut ağ sitelerinin ve uygulamalarının bir parçası olan kodu yazmak için donanıma sahip olursunuz.

Süreç yoğun olsa da, Bootcamp'ın sonunda derin bir nefes alma fırsatınız da vardır.

-----------------------------------


Saygı ve Sevgilerimle,
Zoptik🇹🇷


flyhegn.png
 

Venom.20

Katılımcı Üye
11 Şub 2023
588
376
𝐋𝐢𝐧𝐮𝐱
Siber Güvenlik Bootcampı Nedir?



q5hc6b3.png



Bootcamp, yazılım, siber güvenlik ve veri bilimi alanlarında kariyer yapmak isteyen aday ve şirketleri bir araya getiren, yaklaşık 4-6 haftalık belirli bir alanda yoğun eğitimler veren yeni nesil bir eğitim programıdır.

Son dönemde teknoloji alanındaki gelişmelerin hızlanmasıyla birlikte Türkiye'de teknolojik kapasiteye olan talep de artmıştır. Bu ihtiyacı karşılamak için firmalar tarafından Bootcamp eğitimleri de düzenlenmektedir.

Katılımcılar gerçek iş hayatında başarılı bir şekilde kod yazmak, siber güvenlik konusunda uzmanlaşmak ve veri bilimcisi olmak için yoğun bir eğitim programı alırlar. Bootcamp eğitim kursları yoğun, uygulama odaklı ve hızlandırılmış bir müfredata sahiptir.

Siber Güvenlik Bootcamp programları HTML, JavaScript, Python, PHP, Java, React, C#, Go, Rubet ve diğer programlama dilleri hakkında bilgi sağlar.
Bu, Bootcamp eğitimini başarıyla tamamlayan ve iyi değerlendiren katılımcılara işe alınma ve ilgili alanda kendilerini geliştirme fırsatı verir.


Bootcamp'a kimler katılabilir?

Bootcamp eğitiminde genellikle üç tür öğrenci profili vardır: Bunlar arasında bilim alanında eğitimlerine devam eden öğrenciler, teknolojik öğretim donanımına zaten sahip yeni mezunlar ve sektördeki becerilerini geliştirmek isteyen profesyoneller bulunmaktadır.

Bu profillerin amacı, yazılım açısından kendilerini geliştirmek ve sonunda bir işe yerleşme şansı elde etmektir. Popüler inanışın aksine, eğitim kampına katılmak için mesleki nitelikler gerekli değildir.


Bootcamp eğitimleri ne kadar sürer?

Bootcamp eğitimleri genellikle online platformlar üzerinden gerçekleşir. Eğitim kursları ortalama 4 hafta sürmektedir ancak bu süre programın içeriğine ve organizasyon firmasına bağlı olarak değişmektedir. Bootcamp eğitim programları, programın içeriği ile ilgili yoğun ve hızlandırılmış bir program içerir.

Bootcamp Eğitiminde Nasıl Başarılı Olunur?

Bootcamp eğitiminin size verebileceği önemli şeylerden biri de elbette eğitim sırasında yeni bilgiler öğrenmektir. Bir diğeri ise kariyeriniz için yeni iş fırsatları yaratacak olmasıdır. Bootcamp'ten sonra, bir iş teklifi alarak teknik kariyerinize başlayabilirsiniz!

Peki bootcamp eğitimini nasıl daha verimli hale getirirsiniz? Bir Bootcamp eğitimine katılmaya karar verdiyseniz, deneyiminizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak 4 ipucunu bir araya getirdim:


1. Hedeflerinizi belirleyin:

Bootcamp eğitimine tam olarak neden katıldınız? Eğitim sonunda ne yapmayı planlıyorsunuz? Hedeflerinizi yazın! Çünkü hedef belirlemek, arzularınızı gerçekleştirmek için uygulayabileceğiniz en iyi tekniklerden biridir. Hedefler belirleyerek oraya nerede, nasıl, ne zaman ve ne şekilde ulaşmak istediğinizi belirleyebilirsiniz. Amaçsızlık, nereye gideceğini bilmeden dışarı çıkmak gibidir. Zaman kaybına ve motivasyonun düşmesine neden olur.

2. Bootcamp hazırlığı ve bakımı:

Gününüzün belirli bir bölümünü Bootcamp'a ayırmaya hazır olduğunuzdan emin olun. Yorucu, uzun ve zordur Bootcamp eğitimleri; ancak dikkat ediyor ve kararlıysanız, elde ettiğiniz sonuç paha biçilmezdir. İster isteğe bağlı, ister sabahın erken saatlerinde olsun, çevrimiçi Bootcamp eğitimini planladığınızdan ve bu eğitime bağlandığınızdan emin olun.

Ağ kameranızı açmayı ve katılmaya hazır olmayı planlayın. Ders sırasında kendi notlarınızı aldığınızdan emin olun.


3. Soru sormaktan korkmayın:

Bilmemek sorun değil. Bir şeyle mücadele ediyorsanız ve bir sorunuz varsa, eğitmeninizden yardım isteyin. Soru sormak, kendi öğrenmeniz ve sınıf arkadaşlarınızın öğrenmesi için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir! Bir soru sorduğunuzda, aynı soruyu düşünen ve sormaktan korkan başka insanlar da olacak ve sorunun cevabı sınıfın geri kalanına yardımcı olacaktır.

Ayrıca, soruları ne kadar erken sorarsanız, o kadar iyi olacaktır çünkü Bootcamp eğitiminde öğretilen konular birbirine bağlıdır ve hepsi birbirinin üzerine inşa edilmiştir. Derslere aktif katılımınız, eğitmenin ve şirketin eğitim kampının sonunda sizin hakkınızda olumlu bir değerlendirme yapmasını sağlar.


4. Tekrarlayın ve uygulayın:

Başarının anahtarı tekrar yapmaktır. Bootcamp eğitiminde öğrendiklerinizi hatırlamanın en iyi bilinen ve güvenilir yöntemi "tekrar"dır. Günlük çalışmak ve pratik yapmak önemlidir. Çünkü kodlama bir dili öğrenmek gibidir. Akıcı olmak için, öğrendiklerimizi sürekli tekrarlamak ve egzersizler yapmak gerekir. Her gün kod yazarsanız, kavramları daha net anladığınızı göreceksiniz.

ny36rfd.png



Neden bootcamp eğitimi almalısınız?

Yazılım öğrencisi ortalama 4 yıllık lisans eğitiminde bilgisayar ve yazılım alanında teorik dersler alır. Bootcamp'lar geleneksel üniversite programlarından daha az teorik eğitim sunar. Pratik bilgiler verilir ve proje bazlı transferler yapılır. Bu işi yapmak için, gerekli olmayan tüm konular Bootcamp müfredatından kaldırılacaktır. Düzenlenilen bootcamp eğitimlerine katılarak yaklaşık 4 haftalık bir sürede pratik yapabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz. Eğitim kampının sonunda, kariyerinize birkaç hafta içinde programcı, geliştirici, veri analisti, veri bilimcisi veya siber güvenlik uzmanı olarak başlayabilirsiniz.

• Bootcamp eğitimi sayesinde katılımcılar yazılım alanında ihtiyaç duydukları temel ve pratik becerileri para harcamadan geliştirirler.

• Bootcamp'i başarıyla tamamlayan ve iyi değerlendiren katılımcılar işe alınma fırsatına sahip oluyor.

• Bootcamp eğitiminin bir diğer eğlenceli yönü, katılımcıların özgeçmişlerini güçlendirmelerine ve doğru kariyer fırsatlarını bulmalarına yardımcı olmaktır.

• Bootcamp eğitiminin bir diğer önemli avantajı da eğitmenlerle birebir iletişim kurmasıdır.
Eğitmenler öğrencilerin sorularını yanıtlar ve mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışır.

• Bootcamp'ta eğitmenler, yöneticiler ve diğer katılımcılarla ağ kurma fırsatına sahipsiniz. Fikir alışverişinde bulunabilir ve önemli bilgileri paylaşabilirsiniz.

m0m9efq.png



Bootcamp türleri nelerdir?

Python Bootcamp, React Bootcamp, Go Bootcamp, Frontend Bootcamp, Data Science Bootcamp, Devops Bootcamp, Backend Bootcamp, yazılım alanında düzenlenen Bootcamp eğitimlerinden bazılarıdır.

Full Stack Eğitim Kampı

En popüler Bootcamp eğitimlerinden biridir. Genel olarak, tüm yığın alanında (full stack) kendilerini geliştirmek isteyen geliştiriciler içindir.

Python Eğitim Kampı

Python Bootcamp'in ne olduğu sorusu, geliştiriciler tarafından çok sorulan ve merak edilen bir konudur. PythonBootcamp, dinamik semantik ile yorumlanan açık kaynak kod yapısına sahip üst düzey nesne yönelimli bir programlama dili olan Python hakkında bilgi sağlar. Veri bilimcileri, yazılım mühendisleri, Python bilgisine ihtiyaç duyan iş analistleri veya kariyerlerine bu alanlardan birinde devam etmek isteyen geliştiriciler PythonBootcamp'a kaydolabilir.

React Boot Camp

React, kullanıcı arayüzleri oluşturmak için açık kaynaklı bir javascript kütüphanesidir. React bootcamp'in ne olduğu sorusu da sıkça sorulan sorulardan biridir. Genellikle, bu kamplardaki katılımcılar React dili ile nasıl kodlanacağını öğrenme fırsatına sahiptir. Aynı zamanda bootcamp'lerde başarılı olan katılımcılar, çalıştıkları şirkette kendilerini kanıtlama fırsatı buluyorlar.

Go Bootcamp

Go bootcamp, kariyerine yazılımla devam etmek isteyenlerin dikkatini çeken popüler bootcamp'lerden biridir.
Go Bootcamp eğitimleri, kullanım kolaylığıyla öne çıkan açık kaynaklı, Google destekli statik bir programlama dili olan Go hakkında bilgi sağlar.

artpnxh.png



Hangi eğitim kampını seçmelisiniz?

Günümüz teknoloji dünyasında, bilgi bir okyanus gibidir. Geniş ve sürekli büyüyen, büyüyen bir okyanus. Yazılım öğrenmede yeniyseniz veya sadece uygulamaya koyuyorsanız, ne yazık ki her şeyi bir kerede öğrenmeye çalışmak mümkün değildir. Yapabileceğiniz en iyi şey belirli bir alanı seçmek ve o alana gitmektir.

Bootcamp eğitimlerini izlerken birkaç faktörü göz önünde bulundurmanız gerekir. Bootcamp'a katılmakla ilgileniyorsanız ve hangisine katılmak istediğinize henüz karar vermediyseniz, işte faktörlerden birkaçı. Ancak onlara ne kadar öncelik vereceğiniz size kalmış.


1. Nerede çalışmak istiyorum ve ne yapmak istiyorum?

Önde gelen teknoloji şirketlerinden birinde çalışmayı hayal ediyor musunuz? Bu, herkesin kendine sorduğu bir sorudur. Ancak bazen cevabı bulmak zor olabilir. Bir acemi birliği eğitimine katılmadan önce, ilerlemek istediğiniz alanı seçmek ve o alandaki yoğun eğitim en mantıklı hareketlerden biri olabilir. Geliştiriciler için birçok kariyer fırsatı var, bu yüzden kendinize neden kodlamayı öğrenmek istediğinizi sormalısınız. İlginizi çekin ve tutkunuzu uygulamaya koyun.

2. Hangi alanda çalışmak istiyorum?

İşin görsel ve tasarım yönleriyle daha çok ilgileniyorsanız, kendinizi Ön Uç (Front-End) bazında geliştirmeye başlayabilirsiniz ya da işin algoritmik ve gelişim yönüyle daha fazla ilgileniyorsanız, kendinizi Arka Uç (Back-End) bazında geliştirmeye başlayabilirsiniz. Zamanla, kendi alanınızda uzmanlaşmak isteyebilir veya her iki alanda da bilgi edinmek ve bir Full-Stack yazılım geliştiricisine giden yolu bulmak isteyebilirsiniz.

3. Bootcamp öğreticisi bana nerede yardımcı olacak?

Sonunda, hem yeni bilgiler öğrenme hem de kariyerinizde yeni bir işe başlama şansına sahip olacaksınız. Son 2 yılda düzenlenen Bootcamp'lerde Bootcamp'ten sonraki 1 ay içerisinde 100'den fazla katılımcı yeni işine kavuştu.

Bootcamp süreci nasıl işler?

Hangi Bootcamp'a katılmaya karar verdikten sonra, kaydolma zamanı! Peki başvuru sonrası süreç nasıl işliyor?

Başvurudan sonra her adaya, yazılımın program ve Bootcamp'te kullanılacak dil hakkındaki temel bilgilerini ölçen bir değerlendirme ve genel yetenek testi gönderilir. Her Bootcamp'ın kabul koşulları farklıdır. Örneğin, bir Bootcamp yeni mezunlar için olabilirken, başka bir Bootcamp daha kıdemli geliştiriciler için olabilir.

Testi belirli bir oranın üzerinde alan katılımcılar bir sonraki aşamaya, yani telefon görüşmesine geçerler! Görüşmeler genellikle adayın geçmiş deneyimlerini ve gelecekteki kariyer hedeflerini listeler. Görüşme aşaması olumlu bir şekilde tamamlanmışsa, Bootcamp'a kabul edildiğinizi onaylayan bir e-posta alacaksınız. Geriye kalan tek şey eğitime odaklanmak.


Sonuç: Bootcamp Eğitimi ile kariyerinizde bir adım daha atın :)

Öğrenmesi önemli olan birçok farklı yazılım becerisi vardır. Kodlamaya yeni başlıyorsanız veya kendinizi daha da geliştirmek istiyorsanız,
yazılım eğitim kampları sizin için iyi bir seçimdir. Bootcamp'ın sonunda nihayet kod satırlarını gördüğünüzde,
"Bunu biliyorum" der ve mevcut ağ sitelerinin ve uygulamalarının bir parçası olan kodu yazmak için donanıma sahip olursunuz.

Süreç yoğun olsa da, Bootcamp'ın sonunda derin bir nefes alma fırsatınız da vardır.

-----------------------------------


Saygı ve Sevgilerimle,
Zoptik🇹🇷


flyhegn.png
Ellerinize Sağlık Hocam.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.