Tam Manasıyla Silinen Verileri Kurtaralım //Detaylı Anlatım

X-Code

Uzman üye
19 Mar 2019
1,855
335
Localhost

cxufrce.png



Merhaba TürkHackTeam Üyeleri.
Bu Konumda Sizlere Silinen Verilerinizi Nasıl Kurtarabileceğinizi Göstereceğim.




Konu İçeriği

Windows'da Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?

GNU/Linux'da Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?

Android'de Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?

Harici Disk'deki Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?




p6bfoow.png




Windows'da Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?


Adli bilişimde önemli kriterlerden bir diğeride silinen verileri kurtarma işlemidir. Windows işletim sistemine sahip cihazlarda silinen verileri kolayca geri kurtarabiliriz. Piyasada birçok veri kurtarma aracı bulunuyor ben bu konuda sizlere Recuva ve EaseUS isimli iki araç ile verilerinizin nasıl kurtarılabileceğini göstereceğim. Öncelikle Recuva aracı ile sonrasında EaseUS aracı ile silinen verilerin nasıl kurtarıldığını göstereyim.

Silinen verileri kurtarma işlemine geçmeden önce elimizde bir silinen dosya olması lazım. Ben masaüstüne THT_XCode isminde bir klasör oluşturdum ve bu klasöre tht isimlerinde png, pdf ve txt uzantılı 3 dosya ekledim.



p5pyai6.png





Şimdi bu klasörü silelim. Kurtarma işlemini bu klasör üzerinden gerçekleştireceğiz.




e8iujxd.png




Hazırsanız başlayalım..



Recuva Aracı İle Silinen Verileri Kurtarma


» Öncelikle buradan Recuva aracını indireceğimiz adrese gidiyoruz. Ve Download Now butonuna basıyoruz. Zaten direk programımız indirilmeye başlayacaktır.




ajxwo2l.png





» Aracımız indirildikten sonra kurulum işlemini gerçekleştiriyoruz. Kurulumu başarı ile tamamladıktan sonra aracımızı açıyoruz ve karşımıza şöyle bir bir ekran geliyor. Buradan Hard Disk Drivers kısmından bilgisayarımıza bağlı olan disklerden hangisinde veri kurtarma işlemini yapmak istiyorsak onu seçiyoruz. Bu veri kurtarma işlemini External Devices kısmından harici bir disk (Flash Bellek, SD Kart vb) için de yapabilirsiniz. Eğer istersek komple bir disk için değilde belirli bir dizin için işlem yapacaksak Select Iocation kısmından hangi bölümde işlem yapmak istediğimizi seçmemiz gerekiyor. Ben daha yeniki klasör masaüstünde olduğu için Desktop kısmını seçiyorum. Seçimimizi yaptıktan sonra aşağıda bulunan Start butonuna tıklıyoruz. Ve tarama işlemi başlıyor.





jk7ck4d.png





» Tarama işlemi biraz uzun sürebilir. İşlemin bitmesini bekliyoruz. İşlem bittiğinde kurtarmak istediğimiz dosyayı seçip aşağıda bulunan Recover butonuna basıyoruz.





az0ewq4.png





» Ve böylelikle silinmiş veriyi kurtarabiliyoruz.





1js1r26.png





EaseUS Aracı İle Silinen Verileri Kurtarma


» Öncelikle buradan kendi sayfasına gidip aracımızı indiriyoruz.




svs3urt.png





» Akabinde aracımızı açıp taranacak diski veya dizini seçiyoruz. Ben dosya silinmeden önce masaüstünde olduğu için Masaüstü seçeneğinin üstüne gelip Tara butonuna tıklıyorum. Ve tarama işlemi başlıyor.





o4zbduq.png





» Tarama işlemi aynı şekilde biraz uzun sürebilir, sabırla bekliyoruz. Tarama işlemi bitince geri yüklemek istediğimiz dosyayı seçip aşağıda bulunan Kurtar butonuna tıklıyoruz.





7r9yfmg.png





» Ve böylelikle silinen dosyamızı geri getirmiş oluyoruz.





mwybp6d.png





5aE7rL.png





qoon57s.png





5aE7rL.png





rmfszqa.png





GNU/Linux'da Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?


GNU/Linux işletim sistemlerinde silinen verileri kurtarmak için Testdisk isimli aracı kullanacağız.

Hazırsanız başlayalım..

TestDisk Aracı İle Silinen Verileri Kurtarma


» Öncelikle terminalimizi açıyoruz ve aşağıda verdiğim komutu girerek Testdisk aracınının kurulumunu gerçekleştiriyoruz.



apt-get install testdisk




lky4qp9.png





» Aracımızın kurulumu tamamlandıktan sonra aşağıdaki komutu yazarak aracı çalıştırıyoruz.



testdisk




e7izfsm.png





» Aracımız diğer GNU/Linux araçlarına göre biraz farklı çalışmakta. Karşımıza gelen ekran aracımızın açılmış hali. Şimdi buradan Create seçeneğinin üzerine gelip enter a basıyoruz.





m055zuv.png





» Akabinde bizden hangi disk için veri kurtarma işlemini yapacağımızı soruyor. Buradan hangi dizin için işlem yapmak istiyorsanız o dizinin üzerine gelip enter tuşuna basmanız gerekiyor.





5cxpasl.png





» Burada bize bölüm soruyor lakin araç kendisi otomatik bulup aşağıda bize bölümümüzü veriyor. Onun bize söylediği bölümün üzerine gelip enter a basıyoruz.





gzdrgsb.png





» Şimdi ise ikinci seçenek olan Advanced seçeneğinin üzerine gelip enter a basıyoruz.





ljzthix.png





» Ve hangi dizin için işlem yapacağımızı soruyor. Dizinimizin üzerine geliyoruz ve sol tuşuna basarak aşağıdan Undelete seçeniğine gidiyoruz. Tekrardan enter tuşuna basıyoruz. Ve tarama işlemi başlıyor.





d8uap2g.png





» Tarama işlemi bittikten sonra karşımıza daha önceden silinen dosyalar geliyor. Buradan kurtarmak istediğimiz dosyanın üzerine gelip copy görevini yapan c tuşuna basıyoruz. Ayrıca tüm dosyaları seçmek için a tuşunu kullanabilirsiniz.





rjw1uj6.png





» Burada bize kopyaladığımız dosyayı nereye yapıştıracağımızı soruyor. Ben masaüstünü seçiyorum. Desktop ın üzerine gelip enter tuşuna basıyorum.





lflcvww.png





» Ve görmüş olduğunuz gibi seçtiğim dosya masaüstüne kopyalanmış oluyor. Böylelikle silinen veriyi kurtarmış olduk.





kbu1kod.png





5aE7rL.png





6o3n8u8.png





Android'de Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?


Android bir cihazda silinen verileri kurtarmak için aynı şekilde pekçok araç bulunmakta. Ben bunlardan DiskDigger aracını kullanacağım.

Silinen verileri kurtarma işlemine geçmeden önce elimizde bir silinen dosya olması lazım. Ben herhangi bir resimi siliyorum.. Kurtarma işlemini bu dosya üzerinden gerçekleştireceğiz.


Hazırsanız başlayalım..

DiskDigger Aracı İle Silinen Verileri Kurtarma


» DiskDigger aracını buradan kendi sayfasından inidirip bilgisayarınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca Play Store üzerinden direk indirip telefonunuzda da kullanabilirsiniz. Ben size anlatımı telefona yükleyip telefon üzerinden yapacağım. Bunun için Play Store'dan DiskDigger programını indiriyoruz.




a0oyuhj.jpeg





» Uygulamamızı açıyoruz ve bizi şöyle bir ekran karşılıyor. Basit taramalar için cihazınızda root olmasına gerek yok. Lakin gelişmiş bir tarama yapmak istiyorsanız cihazınızda root olması gerekiyor. Ben basit bir tarama yapacağım. Bunun içinde Start Basic Photo Scan butonuna tıklıyorum.





kux7cyb.jpeg





» Görmüş olduğunuz gibi silinen dosyamızı buldu. Kurtarmak istediğimiz dosyayı seçip aşağıda bulunan Recovery butonuna tıklıyoruz. Ve silinen dosyamızı kurtarmış oluyoruz.





fpw59b4.jpeg





5aE7rL.png





bmj8kau.jpeg





5aE7rL.png





fykbhvs.jpeg





Harici Disk'deki Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?

Flash bellek, hafıza kartı gibi disklerdeki silinen verileri kurtarmak için EaseUS, DiskDigger, Recuva araçlarını ve bunlara benzer araçları kullanabilirsiniz. Lakin ben farklılık olsun size yeni bir aracı daha göstereyim diye 7-Data Recovery Suite aracını göstereceğim.

Silinen verileri kurtarma işlemine geçmeden önce elimizde bir silinen dosya olması lazım. Ben flash belleğe tht isminde pdf uzantılı bir dosya ekledim.




3ekg93b.png





Şimdi bu dosyayı silelim. Kurtarma işlemini bu dosya üzerinden gerçekleştireceğiz.




tl4avtv.png





Hazırsanız başlayalım..

7-Data Recovery Suite Aracı İle Silinen Verileri Kurtarma


» Öncelikle buradan aracımızın kendi sitesine gidiyoruz. Ve Ücretsiz İndir butonuna tıklıyoruz. Aracımız indirilmeye başlıyor. İndirme işlemi bitince aracımızın kurululumunu yapıyoruz.




eoo7jbh.png





» Aracımızın kurulumu başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra aracımızı açıyoruz. Ve buradan Tamamen Kurtar butonuna tıklıyoruz.» Akabinde hangi disk için işlem yapmak istediğimizi soruyor. Ben CHAN isimli flash belleği seçiyorum. Seçtikten sonra sağ aşağıdan Kayıp verileri tara butonuna tıklıyoruz.





5ttfxf2.png





» Ve tarama işlemi başlıyor. Tarama işlemi bitene kadar sabırla bekliyoruz.





ew4ypqe.png





» Tarama işlemi bitince karşımıza böyle bir ekran geliyor. Buradan hangi tür dosyaları kurtarmak istiyorsak onun içerisine giriyoruz.





jtdc6dl.png





» Karşımıza böyle bir ekran geliyor. Bu ekrandan sırayla klasörleri karıştırarak kurtarmak istediğimiz belgeyi buluyoruz. COLOR]





c5738i2.png





» Arama sonucunda dosyamı buldum. Gördüğünüz gibi ismi farklı çıktı. Ben dosyamı flash'a atmadan önce ismini "tht" olarak değiştirmiştim ama eski adı çıktı. Şimdi sol taarfta bulunan kutucuğu işaretleeyrek "tümünü kurtar" butonuna basıyorum.





6lyl2x1.png





» Kaydedeceğim yeri masaüstü olarak seçiyorum ve dosyam masaüstüne kayıt oluyor. Tabi kayıt olurken sadece dosya değil dosyanın bulunduğu klasörler ile birlikte kayıt oluyor. Klasörü açtığımda dosyama ulaşabiliyorum. Ve böylelikle silinen veriyi kurtarmış olduk.





jwehanl.png





5aE7rL.png





fs1yxwf.png





5aE7rL.png





9h5b04a.png




Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederim.
Esenlikle Kalın..


Saygılarımla 🙂



 
Moderatör tarafında düzenlendi:

X-Code

Uzman üye
19 Mar 2019
1,855
335
Localhost
Ellerine sağlık Code :)

Eyvallah Lost

Eline emeğine sağlık güzel konu.

Sağolasın H3Uch1x

Emek var güzel konu ellerine sağlık

Teşekkür Ederim Dostum

Emeğinize sağlık hocam çok güzel olmuş

Teşekkürler Slyfer

Ⱨ₳₵₭ĐɆⱤ₮;9206700' Alıntı:
Elinize emeğinize sağlık hocam,böyle detaylı konuları bekliyor olacağız :D :D

Eyvallah, Konuların Devamı Gelecek


Keyifli Okumalar :)
 

HaYKo0

Yeni üye
3 May 2014
8
0
Peki silindikten sonra işlem görmüş sürücüler için uygulanması gereken farklı bir yol var mıdır? Örneğin ben yanlışlıkla d diskimi formatladım ve tüm verilerim gitti. Kurtarma işlemi yapmak istedim ancak sadece belli başlı resimler geri geldi. Bunların yanı sıra internette bulunana ama ben de kayıtlı olmayan alakasız resimler de gelmişti. Pdf türü belgeler ve video dosyaları kurtarılmadı. Kurtarma işlemi sırasında ben de Recuva kullanmış idim. Ancak sonuç alamadım. Bu durumda olan diskler için başka yöntemler mevcut mudur?
 

X-Code

Uzman üye
19 Mar 2019
1,855
335
Localhost
Emeğinize sağlık hocam güzel konu.

Elinize emeğinize sağlık hocam güncel+++

Ellerinize Sağlık Hocam :)

Eline sağlık güzel olmuş

Teşekkürler :)

Peki silindikten sonra işlem görmüş sürücüler için uygulanması gereken farklı bir yol var mıdır? Örneğin ben yanlışlıkla d diskimi formatladım ve tüm verilerim gitti. Kurtarma işlemi yapmak istedim ancak sadece belli başlı resimler geri geldi. Bunların yanı sıra internette bulunana ama ben de kayıtlı olmayan alakasız resimler de gelmişti. Pdf türü belgeler ve video dosyaları kurtarılmadı. Kurtarma işlemi sırasında ben de Recuva kullanmış idim. Ancak sonuç alamadım. Bu durumda olan diskler için başka yöntemler mevcut mudur?

Merhaba;

Bildiğim Kadarıyla Farklı Yöntemler Var. Ama Detaylarını Tam Bilmiyorum Açıkçası. Araştırmalarınız Sonucunda Çözüm Bulamadıysanız İşi Bilen Birisinden Profesyonel Destek Almanızı Tavsiye Ederim.
 

Mklbla

Yeni üye
28 Eyl 2019
2
0
Peki silindikten sonra işlem görmüş sürücüler için uygulanması gereken farklı bir yol var mıdır? Örneğin ben yanlışlıkla d diskimi formatladım ve tüm verilerim gitti. Kurtarma işlemi yapmak istedim ancak sadece belli başlı resimler geri geldi. Bunların yanı sıra internette bulunana ama ben de kayıtlı olmayan alakasız resimler de gelmişti. Pdf türü belgeler ve video dosyaları kurtarılmadı. Kurtarma işlemi sırasında ben de Recuva kullanmış idim. Ancak sonuç alamadım. Bu durumda olan diskler için başka yöntemler mevcut mudur?


Öncelikle merhaba,öncelikle veriler hdd mi ssd mi bu önemli ssd ise kurtarma imkansız ki saten gelmemiş ama hdd ise kurtarma şansın olur formatlama ile veriler gitmez sadece yolları silinir eğer üzerine veri kaydettiysen başka R-studio ve restorer 2000 var program olarak etkililer.
Kurtarma yapacağın diski başka bir diske kurtar.
 

UZAY 52

Uzman üye
14 Ağu 2021
1,299
842
Ddos


cxufrce.png



Merhaba TürkHackTeam Üyeleri.
Bu Konumda Sizlere Silinen Verilerinizi Nasıl Kurtarabileceğinizi Göstereceğim.




Konu İçeriği

Windows'da Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?

GNU/Linux'da Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?

Android'de Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?

Harici Disk'deki Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?




p6bfoow.png




Windows'da Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?


Adli bilişimde önemli kriterlerden bir diğeride silinen verileri kurtarma işlemidir. Windows işletim sistemine sahip cihazlarda silinen verileri kolayca geri kurtarabiliriz. Piyasada birçok veri kurtarma aracı bulunuyor ben bu konuda sizlere Recuva ve EaseUS isimli iki araç ile verilerinizin nasıl kurtarılabileceğini göstereceğim. Öncelikle Recuva aracı ile sonrasında EaseUS aracı ile silinen verilerin nasıl kurtarıldığını göstereyim.

Silinen verileri kurtarma işlemine geçmeden önce elimizde bir silinen dosya olması lazım. Ben masaüstüne THT_XCode isminde bir klasör oluşturdum ve bu klasöre tht isimlerinde png, pdf ve txt uzantılı 3 dosya ekledim.



p5pyai6.png





Şimdi bu klasörü silelim. Kurtarma işlemini bu klasör üzerinden gerçekleştireceğiz.




e8iujxd.png




Hazırsanız başlayalım..



Recuva Aracı İle Silinen Verileri Kurtarma


» Öncelikle buradan Recuva aracını indireceğimiz adrese gidiyoruz. Ve Download Now butonuna basıyoruz. Zaten direk programımız indirilmeye başlayacaktır.




ajxwo2l.png





» Aracımız indirildikten sonra kurulum işlemini gerçekleştiriyoruz. Kurulumu başarı ile tamamladıktan sonra aracımızı açıyoruz ve karşımıza şöyle bir bir ekran geliyor. Buradan Hard Disk Drivers kısmından bilgisayarımıza bağlı olan disklerden hangisinde veri kurtarma işlemini yapmak istiyorsak onu seçiyoruz. Bu veri kurtarma işlemini External Devices kısmından harici bir disk (Flash Bellek, SD Kart vb) için de yapabilirsiniz. Eğer istersek komple bir disk için değilde belirli bir dizin için işlem yapacaksak Select Iocation kısmından hangi bölümde işlem yapmak istediğimizi seçmemiz gerekiyor. Ben daha yeniki klasör masaüstünde olduğu için Desktop kısmını seçiyorum. Seçimimizi yaptıktan sonra aşağıda bulunan Start butonuna tıklıyoruz. Ve tarama işlemi başlıyor.





jk7ck4d.png





» Tarama işlemi biraz uzun sürebilir. İşlemin bitmesini bekliyoruz. İşlem bittiğinde kurtarmak istediğimiz dosyayı seçip aşağıda bulunan Recover butonuna basıyoruz.





az0ewq4.png





» Ve böylelikle silinmiş veriyi kurtarabiliyoruz.





1js1r26.png





EaseUS Aracı İle Silinen Verileri Kurtarma


» Öncelikle buradan kendi sayfasına gidip aracımızı indiriyoruz.




svs3urt.png





» Akabinde aracımızı açıp taranacak diski veya dizini seçiyoruz. Ben dosya silinmeden önce masaüstünde olduğu için Masaüstü seçeneğinin üstüne gelip Tara butonuna tıklıyorum. Ve tarama işlemi başlıyor.





o4zbduq.png





» Tarama işlemi aynı şekilde biraz uzun sürebilir, sabırla bekliyoruz. Tarama işlemi bitince geri yüklemek istediğimiz dosyayı seçip aşağıda bulunan Kurtar butonuna tıklıyoruz.





7r9yfmg.png





» Ve böylelikle silinen dosyamızı geri getirmiş oluyoruz.





mwybp6d.png





5aE7rL.png





qoon57s.png





5aE7rL.png





rmfszqa.png





GNU/Linux'da Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?


GNU/Linux işletim sistemlerinde silinen verileri kurtarmak için Testdisk isimli aracı kullanacağız.

Hazırsanız başlayalım..

TestDisk Aracı İle Silinen Verileri Kurtarma


» Öncelikle terminalimizi açıyoruz ve aşağıda verdiğim komutu girerek Testdisk aracınının kurulumunu gerçekleştiriyoruz.



apt-get install testdisk




lky4qp9.png





» Aracımızın kurulumu tamamlandıktan sonra aşağıdaki komutu yazarak aracı çalıştırıyoruz.



testdisk




e7izfsm.png





» Aracımız diğer GNU/Linux araçlarına göre biraz farklı çalışmakta. Karşımıza gelen ekran aracımızın açılmış hali. Şimdi buradan Create seçeneğinin üzerine gelip enter a basıyoruz.





m055zuv.png





» Akabinde bizden hangi disk için veri kurtarma işlemini yapacağımızı soruyor. Buradan hangi dizin için işlem yapmak istiyorsanız o dizinin üzerine gelip enter tuşuna basmanız gerekiyor.





5cxpasl.png





» Burada bize bölüm soruyor lakin araç kendisi otomatik bulup aşağıda bize bölümümüzü veriyor. Onun bize söylediği bölümün üzerine gelip enter a basıyoruz.





gzdrgsb.png





» Şimdi ise ikinci seçenek olan Advanced seçeneğinin üzerine gelip enter a basıyoruz.





ljzthix.png





» Ve hangi dizin için işlem yapacağımızı soruyor. Dizinimizin üzerine geliyoruz ve sol tuşuna basarak aşağıdan Undelete seçeniğine gidiyoruz. Tekrardan enter tuşuna basıyoruz. Ve tarama işlemi başlıyor.





d8uap2g.png





» Tarama işlemi bittikten sonra karşımıza daha önceden silinen dosyalar geliyor. Buradan kurtarmak istediğimiz dosyanın üzerine gelip copy görevini yapan c tuşuna basıyoruz. Ayrıca tüm dosyaları seçmek için a tuşunu kullanabilirsiniz.





rjw1uj6.png





» Burada bize kopyaladığımız dosyayı nereye yapıştıracağımızı soruyor. Ben masaüstünü seçiyorum. Desktop ın üzerine gelip enter tuşuna basıyorum.





lflcvww.png





» Ve görmüş olduğunuz gibi seçtiğim dosya masaüstüne kopyalanmış oluyor. Böylelikle silinen veriyi kurtarmış olduk.





kbu1kod.png





5aE7rL.png





6o3n8u8.png





Android'de Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?


Android bir cihazda silinen verileri kurtarmak için aynı şekilde pekçok araç bulunmakta. Ben bunlardan DiskDigger aracını kullanacağım.

Silinen verileri kurtarma işlemine geçmeden önce elimizde bir silinen dosya olması lazım. Ben herhangi bir resimi siliyorum.. Kurtarma işlemini bu dosya üzerinden gerçekleştireceğiz.


Hazırsanız başlayalım..

DiskDigger Aracı İle Silinen Verileri Kurtarma


» DiskDigger aracını buradan kendi sayfasından inidirip bilgisayarınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca Play Store üzerinden direk indirip telefonunuzda da kullanabilirsiniz. Ben size anlatımı telefona yükleyip telefon üzerinden yapacağım. Bunun için Play Store'dan DiskDigger programını indiriyoruz.




a0oyuhj.jpeg





» Uygulamamızı açıyoruz ve bizi şöyle bir ekran karşılıyor. Basit taramalar için cihazınızda root olmasına gerek yok. Lakin gelişmiş bir tarama yapmak istiyorsanız cihazınızda root olması gerekiyor. Ben basit bir tarama yapacağım. Bunun içinde Start Basic Photo Scan butonuna tıklıyorum.





kux7cyb.jpeg





» Görmüş olduğunuz gibi silinen dosyamızı buldu. Kurtarmak istediğimiz dosyayı seçip aşağıda bulunan Recovery butonuna tıklıyoruz. Ve silinen dosyamızı kurtarmış oluyoruz.





fpw59b4.jpeg





5aE7rL.png





bmj8kau.jpeg





5aE7rL.png





fykbhvs.jpeg





Harici Disk'deki Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?

Flash bellek, hafıza kartı gibi disklerdeki silinen verileri kurtarmak için EaseUS, DiskDigger, Recuva araçlarını ve bunlara benzer araçları kullanabilirsiniz. Lakin ben farklılık olsun size yeni bir aracı daha göstereyim diye 7-Data Recovery Suite aracını göstereceğim.

Silinen verileri kurtarma işlemine geçmeden önce elimizde bir silinen dosya olması lazım. Ben flash belleğe tht isminde pdf uzantılı bir dosya ekledim.




3ekg93b.png





Şimdi bu dosyayı silelim. Kurtarma işlemini bu dosya üzerinden gerçekleştireceğiz.




tl4avtv.png





Hazırsanız başlayalım..

7-Data Recovery Suite Aracı İle Silinen Verileri Kurtarma


» Öncelikle buradan aracımızın kendi sitesine gidiyoruz. Ve Ücretsiz İndir butonuna tıklıyoruz. Aracımız indirilmeye başlıyor. İndirme işlemi bitince aracımızın kurululumunu yapıyoruz.




eoo7jbh.png





» Aracımızın kurulumu başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra aracımızı açıyoruz. Ve buradan Tamamen Kurtar butonuna tıklıyoruz.» Akabinde hangi disk için işlem yapmak istediğimizi soruyor. Ben CHAN isimli flash belleği seçiyorum. Seçtikten sonra sağ aşağıdan Kayıp verileri tara butonuna tıklıyoruz.





5ttfxf2.png





» Ve tarama işlemi başlıyor. Tarama işlemi bitene kadar sabırla bekliyoruz.





ew4ypqe.png





» Tarama işlemi bitince karşımıza böyle bir ekran geliyor. Buradan hangi tür dosyaları kurtarmak istiyorsak onun içerisine giriyoruz.





jtdc6dl.png





» Karşımıza böyle bir ekran geliyor. Bu ekrandan sırayla klasörleri karıştırarak kurtarmak istediğimiz belgeyi buluyoruz. COLOR]





c5738i2.png





» Arama sonucunda dosyamı buldum. Gördüğünüz gibi ismi farklı çıktı. Ben dosyamı flash'a atmadan önce ismini "tht" olarak değiştirmiştim ama eski adı çıktı. Şimdi sol taarfta bulunan kutucuğu işaretleeyrek "tümünü kurtar" butonuna basıyorum.





6lyl2x1.png





» Kaydedeceğim yeri masaüstü olarak seçiyorum ve dosyam masaüstüne kayıt oluyor. Tabi kayıt olurken sadece dosya değil dosyanın bulunduğu klasörler ile birlikte kayıt oluyor. Klasörü açtığımda dosyama ulaşabiliyorum. Ve böylelikle silinen veriyi kurtarmış olduk.





jwehanl.png





5aE7rL.png





fs1yxwf.png





5aE7rL.png





9h5b04a.png




Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederim.
Esenlikle Kalın..


Saygılarımla 🙂



Elinize sağlık ben okurken yoruldum :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.