Twitter Hakkımızda Ne Biliyor?

real Pars

Katılımcı Üye
28 Nis 2020
681
211
Anadolu
Twitter, dünyanın en büyük sosyal medya sitelerinden biri. Dünyanın her yerinde insanlar, fikirleri desteklemek ve bilgi sahibi olmak gibi sebeplerden bu platformu kullanıyor. Twitter, hedefli reklamlar satarak ve milyarlarca dolar gelir elde ederek bu hizmeti kullanıcılara ücretsiz olarak sunmaktadır . Twitter, hiç oturum açmasanız bile sizin hakkınızda kişisel bilgi toplar.

Yaşayacağınız istila duygusu, kaba takipçinizi kaybetmek için adımlar atmanıza neden olabilir. Bunun yanı sıra siz farkında olmadan milyonlarca insan Twitter hesaplarında gezinerek,
Twitter'ın yaptığınız her şey hakkında notlar alır. Siz bu durumu fark edebilir, Twitter gizlilik ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Fakat, Twitter yine de sizinle ilgili bir çok bilgiyi toplayabilecektir.



Dünyaya Açılan Bir Megafon
Twitter'da yayınlanan bilgiler herkese açıktır. Bir gönderiyi korumazsanız, dünyadaki herkes tarafından kullanılabilir. Gönderileriniz çevrimiçi olarak aranabilir ve yayınladığınız şeyler, reklam verenler için kim olduğunuz hakkında pek çok şey ortaya çıkarır. Twitter'da güncel bir olay hakkında tweet atın ve reklam verenler siyasi eğilimleriniz hakkında bir fikir oluşturmaya başlasın. İşinizle ilgili komik bir gözlem paylaşın ve Twitter yaptığınız işin türünü not alsın ve size yeni bir iş bulmanıza yardımcı olmak için yeni reklamlar çıkarsın.

Twitter, tweetlerinizi başkalarıyla karşılaştırarak ve takip ettiğiniz kişileri not ederek cinsiyetinizi ve hatta yaşınızı bile bilebilir. Twitter, bu bilgileri profil bilgilerinizin bir parçası olarak sağlamasanız bile bilgileri bir araya getirir. Fotoğraf etiketleme seçeneğini kapatmazsanız, Twitter resminizi tanıyabilir ve bunu çevrimiçi olarak bulunan diğer resimlerle karşılaştırabilir. Ve daha sonra profilinizi özelleştirmek için kim olduğunuz hakkında daha fazla bilgi edinebilirler.



Twitter'a gönderdiğiniz her şey, gizlilik politikalarına göre programlama ara yüzleri aracılığıyla üçüncü şahıslar tarafından kullanılabilir. Reklam verenler, reklamlarını daha iyi hedeflemek için bir fikir veya ilgi alanı paylaşan kullanıcılar arıyor. Küçük ölçekli gömülü tweet'ler için bu ücretsizdir. Ancak Twitter, verilerinize büyük ölçekli erişim için ücret alır.

Tweetlerinizin Arkasındaki Gizli Bilgiler

Twitter'ı kullandığınızda, sadece başkalarının tweet'lerinde geziniyor olsanız bile, Twitter sizden bilgi alıyor. Bağlanmak için kullandığınız cihaz türü, reklamverenler ve dolayısıyla Twitter için büyük önem taşır. Twitter'ı iki yaşındaki bir telefonda kullanıyor musunuz? Reklam verenlerin bunu bilmek isteyeceğine ve size yeni bir tane satacağına bahse girebiliriz :D

Twitter, reklamları iyileştirmek için cihazınızdan konum bilgilerine erişir. Konumunuzu tweet'lerinizde gizli tutmak için gizlilik ayarlarınızı değiştirseniz bile, bu uygulama tarafından kullanılabilir.

Bağlandığınız cihazın IP adresi, Twitter'ın da tam olarak nerede veri gönderdiğini gösterir. Bu, Twitter'a yaşadığınız mahalle ve çalıştığınız yer hakkında bilgi verir.

Twitter, kullandığınız tarayıcı türünü, cihazınızın işletim sistemini ve mobil operatörünüzü izler. Bilgileriniz Twitter için değerlidir. Çünkü reklam verenlerin kim olduğunuzu ve ilgi alanlarınıza daha uygun reklamları nasıl sunacaklarını anlamalarına yardımcı olur.



Twitter Kullanıcısı Olmanıza Bile Gerek Yok

Twitter'a girmediğiniz için Twitter'ın sürekli gözetlemesinin sizin için geçerli olmadığını düşünmüş olabilirsiniz. Fakat Twitter, platformlarının bir parçası olmayan birçok kişi hakkında bilgi topluyor. Şirketin tweetleri yerleştiren ve Twitter'ı başka şekillerde kullanan diğer web siteleriyle anlaşmaları var. Bu anlaşmalar sayesinde Twitter, hizmetlerini kullanmayanların bile faaliyetlerini takip edebiliyor.


Twitter ile anlaşması olan bir web sitesine girdiğinizde, sizinle ilgili IP adresinizden, Twitter nerede olduğunuza dair bulunduğunuz yere bağlı olarak nerede yaşadığınızı veya çalıştığınız hakkında doğru bir fikir verebilir. Twitter, yönlendiren web sitesine girmeden önce geldiğiniz web sitesini de bilecektir. Siteden ayrıldığınızda, Twitter nereye gittiğinizi bilecek. Tarayıcınızda tanımlama bilgilerine izin verirseniz, web etkinliğiniz bir sonraki web sitesinin çok ötesindeki bilgilere erişim sağlayabilecektir.



Twitter'da Gizliliğimi Korumak İçin Ne Yapabilirim?

Twitter'daki gizlilik ayarlarınızın gözden geçirilmesi , bilgilerinizi güvende tutmanıza yardımcı olabilir. Bu verilerin nasıl kullanıldığını kısıtlayabilir ve hakkınızda paylaşılanlar hakkında daha fazla söz sahibi olmanızı sağlayabilirsiniz.

Yine de gördüğümüz gibi, Twitter, kullanıcısı olmayan insanlardan bile bilgi topluyor. Platformun bu kadar çok bilgi edinmesini önlemenin iyi bir yolu, çevrimiçi eylemlerinizi anonimleştirmek olacaktır.

Alabileceğiniz en iyi adımlardan biri kaliteli bir VPN servisine abone olmaktır. VPN, sizi çevrimiçi ortamda daha anonim hale getirerek gizliliğinizi güvende tutmanıza yardımcı olur.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.