Ücretsiz Hosting Kontrol Panelleri

Alcatraz10

Üye
15 Ocak 2021
147
149
Uzay
Ücretsiz Hosting Kontrol Panelleri

Hosting kontrol paneli şudur, herhangi bir programlama dilini bilmenize gerek duymadan websitelerinizi yönetmenizi sağlayan araçlara Hosting Kontrol Paneli denir.
2 çeşidi vardır,
ücretli ve ücretsiz olarak ikiye ayrılır.

Standart olan
hosting panellerinde kullanıcıların sunuculara direkt olarak erişimleri bulunmadığından hosting hizmetleri tarafınca kullanıcılara cPanel ve Plesk panelleri sunulmaktadır.
Standart
hosting panelleri yerine sunucu hizmeti (Cloud Sunucu, Fiziksel Sunucu ya da VPS vb.) alırsanız bu panellerin ücret kısımları sorun olabilir.

Bu yüzden
ücretsiz olan hosting kontrol panellerini kullanacağız.


1-) Vesta Kontrol Panel

Ücretsiz olması ile hem kolay kurulum hem de yapı olarak en dayanıklı kontrol panellerinde ilk sırada bulunmaktadır.
Vesta' dan, cPanel ve Plesk' in sunmakta olduğu neredeyse tüm hizmetleri Vesta' da bulabilirsiniz.
Kolay bir şekilde kullanıcı hesapları oluşturabilirsiniz.
İstediğiniz kadar
websitesi, veri tabanı ile e-posta ve FTP hesaplarınızın yönetimini sağlayabilirsiniz.
Ücretsiz olduğu gibi ücretli kısmı da bulunmaktadır.

ck5sra0.jpg


2-) Webmin ve Virtualmin

Webmin bir hosting kontrol panelinden daha çok gelişmiş bir sunucu yönetiminde kullanılmakta olan bir yazılımdır.
Sunucunuzu hangi amaçta kullandığınız fark etmeden
Webmin yazılımını kurarak komut sistemi ile uğraşmadan zenginleştirilmiş arayüzü ile sunucunuzu kolaylıkla yönetebilirsiniz.

husi5di.jpg


Virtualmin, Webmin' i tamamlar. Güçlü, gelişmiş ve mükemmel bir arayüze sahiptir. Ücretsiz hosting kontrol panellerindendir.
Virtualmin ile hem tek bir website yönetebilmektesiniz hem de kendinize bir hosting şirketi açarak müşterilerinize hosting hizmetleri verebilmektesiniz.
Bu
panel kullanıcılara hem arayüz hem de altyapı olarak bunlara tamamıyla uygun bir hizmet sistemi olmaktadır.
Virtualmin temel hususları ile tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecektir fakat daha ileri düzeyde panele sahip olmak isterseniz ücretli olarak bulunan Virtualmin Professional' ı kullanabilirsiniz.


ptm8w3v.jpg


3-) CentOS Web Panel

Piyasada birden fazla
linux dağıtımı bulunmakta olup içlerinde özellikle sunucu olarak kullanlmak için ücretli ve ücretsiz olması nedeni ile çok geniş olarak kullanılan CentOS linux dağıtımıdır. Linux dağıtımı üzerinde çalışmak üzere üretilen CentOS Web Panel ücretsiz, basit ve kullanışlıdır en çok tercih edilen hosting kontrol panellerinden biridir.

bglnsu9.jpg


Bir de bu ücretsizlere ek olarak şunları ekleyebiliriz.

4-) Ajenti

9miq9d6.jpg


5-) ISPConfig

lf3b05u.jpg


6-) ZPanel

o977cg8.jpg


4sx426.gif


Bu ücretsiz Hosting Kontrol Panellerinden istediğinizi deneyebilir dilediğinizi kullanabilirsiniz. İyi forumlar dilerim.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.