Video Kayıt Araçları

FHeaD

Uzman üye
17 Nis 2015
1,387
1


rNH0rM.png



Merhabalar Sayın TurkHackTeam üyeleri. Bu konumda sizlere Video Kayıt Araçlarını tanıtacağım. Programların
indirme linklerini konunun altında bulabilirsiniz.


rNH0rM.png


OBS-Studio.jpg


rNH0rM.png



rNL79c.png


OBS Twitch vb. yayın platformlarında yayın yapabileceğimiz ve aynı zamanda ekran kaydı alabileceğimiz bir programdır. Ekran kaydı alırken webcam görüntüsü ekleyip çeşitli png ve sahne modları ayarlayabiliriz.

rNNkFN.png




Yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi Sahneler kısmında oyun videosu kaydı alacaksanız hazırladığınız kaynakları kaydedebilir ve yeni sahne ile yeni kaynaklar hazırlayabilirsiniz. Ses düzeyleri kısmında Masaüstü Sesinizi ve Mikrofon Sesinizin düzeylerini ayarlayabilirsiniz. Kaydı başlat butonu ile video kaydınızı başlatabilirsiniz.



Ayarlar butonuna tıkladıktan sonra karşınıza gelen ekranda Çıkış sekmesinde Video kaydınızın hangi klasöre kayıt edileceğini belirleyebilir, Kayıt kalitesi, Kayıt Biçimi, Kodlayıcı gibi ayarlarınızı değiştirebilirsiniz.

rNH0rM.png


bandicam-759x400.jpg



rNH0rM.png




rNL79c.png


Bandicam oyun, ekran ve webcam videosu alabileceğimiz yüksek performanslı kayıt programıdır.

rNNkFN.png




1 Numaralı butonda Kayıt alanını belirleyebilirsiniz. (Örneğin Tam Ekran kaydı veya Belirli bir çerçevenin kayıt edilmesi gibi). 2 Numaralı butonda Oyun Kayıt Modunu aktifleştirerek Oyun ekranınızı kayıt edebilirsiniz. 3 Numaralı butonda Webcam Veya HDMI ile bağlanmış olan herhangi bir kayıt cihazınızdan alınan görüntüyü kayıt edebilirsiniz.



Genel sekmesinde Kayıt aldığınız videonuzun Çıkış Klasörünü, Videonuzun kayıt edileceği saati ve kaydı tamamlayacağı saati belirleme gibi özellikleri ayarlayabilirsiniz.



FPS sekmesinde Videonuzun herhangi bir kısmında fps göstergesi olup olmayacağını ayarlayabilir. Videonuza FPS limiti ekleyebilirsiniz.



Video Sekmesinde Kaydınızın başlat,durdur,duraklat gibi özelliklerini kısayol tuşlarına atayabilir. Video formatınızı ve Ses formatınızı değiştirebilirsiniz.



Görüntü sekmesinde Video kaydı alırken ekran görüntüsü kısayolu ayarlayabilir ve aldığınız ekran görüntüsünün formatını değiştirebilirsiniz.

rNH0rM.png


2068f99e-616f-417f-9fda-56e81784a909




rNH0rM.png



rNL79c.png


Apowersoft ister online kayıt, istersek bilgisayar üzerinde programla kayıt alabileceğimiz bir sistemdir.

rNNkFN.png




Öncelikle İlk defa kurulum yapıyorsanız İnternet sitesindeki Download App butonuna tıklayınız.



İndirdiğiniz Kurulum dosyasını açarak Hangi klasöre yükleme yapacağınızı ve dilinizi seçip Hemen Yükle butonuna tıklayınız



Programınız yüklendikten sonra İşaretli Sekmede Ekranın hangi kısmını kaydedeceğinizi seçebilirsiniz.



Yukarıdaki görselde gördüğünüz gibi İşaretlediğiniz sekmede video kaydınızın ses seçeneklerini bulabilir ve değiştirebilirsiniz.



İşaretlediğimiz sekmede video kaydınıza webcam görüntünüzü ekleyebilirsiniz.



Yukarıda yazılı olan ayarlar butonuna tıkladığınızda Çıktı Klasörü, Video Ve Ses Formatı, Ekran Görüntüsü Formatı gibi özelliklerinizi ayarlayabilirsiniz.


rNH0rM.png


maxresdefault.jpg




rNH0rM.png




rNL79c.png


Xsplit Video kayıdı alabileceğimiz ve aynı zamanda Twitch vb. platformlarda yayın yapabileceğimiz yüksek performanslı bir araçtır.

rNNkFN.png


PF7fsU.jpg


Öncelikle internet sitesine girerek bir kayıt oluşturuyoruz. Kayıt oluşturduktan sonra programımızı indiriyoruz.



Yukarıda ekran boyutları ve fps değeri yazılı olan kısımdan fps değerini ve ekran kayıt boyutunu değiştirebilirsiniz.



Add Source butonundan kayıt edeceğiniz ekranı seçebilir veya oyun kaydı alabilirsiniz.

rNH0rM.png


rNLviM.png


Bandicam : TIKLAYIN
OBS : TIKLAYIN
XSplit : TIKLAYIN
ApowerSoft : TIKLAYIN
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.