Virüsler Hakkında Bilgi

WalterWhiteHacker

Katılımcı Üye
1 Ara 2022
590
234
Azerbaycan
Merhaba Değerli Türk Hack Team üyeleri bugün sizlere araştırdığım virüs türleri hakkında bilgi vericeğim


Virüs Türleri Nelerdir?

1.Worms (Solucanlar)

Solucanlar; genellikle e-posta kaynağı belirsiz programlar, forum siteleri, korsan oyun DVD'leri ve CD'leri gibi çeşitli yollarla bilgisayarlara bulaşan zararlı yazılımlardır.

Solucan virüsü, kendisini bir bilgisayardan başka bir bilgisayara kopyalamak için tasarlanmıştır ve bu işlem otomatik olarak gerçekleşir.

Solucan sisteminize girdikten sonra kendi başına ilerleyebilir. Örneğin; bir solucan, e-posta adres defterindeki herkese kopyalarını gönderebilir ve aynı şeyi onların bilgisayarları da yapabilir.

Solucanlar yayılmak için bir "taşıyıcı" programa veya dosyaya gereksinim duymadıklarından, virüsün bulaşmış olduğu bilgisayarda bir tünel açabilir ve başka birinin uzaktan bilgisayarınızın denetimini eline geçirmesini sağlayabilir


2.Truva Atı (Trojan Horse)
Truva atı (Trojan), bilgisayar yazılımı bağlamında Truva atı zararlı program barındıran veya yükleyen programdır.

Terim klasik Truva Atı mitinden türemiştir. Truva atları masum kullanıcıya kullanışlı veya ilginç programlar gibi görünebilir ancak yürütüldüklerinde zararlıdırlar.

Truva atlarının iki türü vardır. Birincisi, kullanışlı bir programın bir hacker tarafından tahribata uğrayıp içine zararlı kodlar yüklenip program açıldığında yayılan cinsi. Örnek olarak çeşitli hava durumu uyarı programları, bilgisayar saati ayarlama yazılımları ve paylaşım programları verilebilir. Diğer türü ise bağımsız bir program olup başka bir dosya gibi görünür. Örneklemek gerekirse oyun veya kalıp dosyası gibi kullanıcıyı aldatmaya yönelik bir takım yönlendirici karışıklık ile programın harekete geçirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Trojan virüslerini yapmaya yarayan programlar bulunmaktadır.

Truva atları diğer kötücül yazılımlar, bilgisayar virüsleri ve bilgisayar solucanı gibi kendi başlarına işlem yapamazlar.


3.Logic Bombs (Mantık Bombası)
Bir mantık bombası , belirli koşullar karşılandığında kötü amaçlı bir işlevi başlatacak bir yazılım sistemine kasıtlı olarak yerleştirilen bir kod parçasıdır . Örneğin, bir programcı , şirketten çıkarılmaları durumunda dosyaları silmeye başlayan bir kod parçasını (maaş veritabanı tetikleyicisi gibi) gizleyebilir.

Virüsler ve solucanlar gibi doğası gereği kötü amaçlı olan yazılımlar , genellikle önceden tanımlanmış bir zamanda veya başka bir koşul karşılandığında belirli bir yükü yürüten mantık bombaları içerir . Bu teknik, bir virüs veya solucan tarafından fark edilmeden ivme kazanmak ve yayılmak için kullanılabilir.


4.Backdoor(Arka Kapı)
Arka kapı
, İngilizce bilinen adıyla Backdoor, bilgisayar sistemlerinin normal güvenliğini veya şifrelemesini es geçen, genellikle gizli bir yöntemdir. Bu sayede bilgisayar sistemi yetkisiz erişim ve işlemlere açık hale gelir.

Arka kapılar, programlara saklanabilir, ayrı bir program olabilir, donanım firmware'ında veya işletim sisteminde de bulunabilir. Truva atları sisteme arka kapı yüklemek için kullanılabilir. Truva atı, gerçek bir program gibi görünür ama çalıştırıldığında gizli bir şekilde arka kapı kurulumu yapabilir
.

5.Keylogger (Klavye Dinleme Sistemi)
Casus yazılım veya izleme yazılımı olarak da adlandırılabilen Keylogger, basit bir şekilde anlatmak gerekirse klavyede yaptığınız her tıklamayı izleyen yazılımlara verilen isimdir. Aslında bu tür yazılımların temelinde klavyenizdeki tuşları gizli bir şekilde izlemek yatar. Bu şekilde bu izleme yazılımının arkasındaki kişiler klavyede neler yazdığınızı görebilir ve sizin hareketlerinizi gizli bir şekilde takip edebilirler.

Keylogger yazılımlarının iki farklı kullanımı vardır. Bunların biri kişilerin isteğiyle kullanabilecekleri yazılımlar, diğeri ise kötü amaçlı kişilerin bilgisayarınıza gizlice yükleyerek çalıştırdığı yazılımlardır. Aklınızda “Kişiler neden böyle bir yazılım kullanmak istesin ki?” sorusu canlandıysa, çocuğunun bilgisayar üzerinde neler arattığını veya ne tür işlemler yaptığını izlemek isteyen ebeveynleri aklınıza getirebilirsiniz. Bu, Keylogger yazılımının masum yüzünü temsil edebilir.

Keylogger’ın masum ve legal olmayan yüzü ise kötü amaçlı kişilerin sizin haberiniz olmadan bilgisayarınızı takip ettiği yazılım türü. Eğer bilgisayarınızda bu tür bir yazılım mevcutsa, siz bilgisayarı açtığınız andan itibaren yazılım çalışmaya başlayacaktır. Bu aşamadan sonra hesap bilgileriniz, internet aramalarınız, kredi kartı bilgileriniz gibi gün içerisinde internette veya herhangi bir programda girdiğiniz bilgiler direkt olarak karşı tarafa iletilecektir.


6.Ransomware (Fidye Yazılımı/Virüsü)
Fidye yazılımı, şantaj yazılımı veya fidye virüsü (İngilizce): ransomware) olarak adlandırılan fidye yazılımlarına verilen genel bir addır. Fidye virüsleri bulaştığı bilişim sistemleri üzerinde dosyaları erişimi engelleyerek kullanıcılardan fidye talep eden zararlı yazılımlardır. Fidye virüsü, kurbanın cihazı (bilgisayar, akıllı telefon, giyilebilir cihazlar vb.) üzerinde gizlice kendini yükleyen veya kurbanın verisini rehin tutan kriptoviroloji ile kriptoviral alıkoyma saldırısı başlatan ya da fidye ödenene kadar kurbanın verisini yayınlamakla tehdit eden bir kriptoviroloji saldırısı başlatan bir bilgisayar zararlı yazılımıdır. Basit bir fidye virüsü, bilgili bir kişinin geriye çevirmesi zor olan bir şekilde sistemi kilitler ve kilidi açmak için ödeme isteyen bir mesaj gösterir. Daha da gelişmiş zararlı yazılımlar, kurbanın dosyalarını şifreler, bunları erişilemez kılar ve bunların şifresini çözmek için bir fidyenin ödenmesini talep eder. Fidye virüsü, bilgisayarın Ana Dosya Tablosu (MFT) veya tüm sabit sürücüsünü de şifreleyebilir. Şifreleme anahtarı olmadan dosyaların şifrelerinin çözülmesine karşı olduğu için, fidye virüsü bilgisayar kullanıcılarının dosyalarına erişimini engelleyen bir erişim dışı bırakma saldırısıdır. Fidye virüsü saldırıları, geçerli bir dosya olarak kendisini gizleyen bir Truva atı kullanılarak yürütülmektedir.

7.Spyware (Casus Yazılım)
Casus yazılım bir kişi veya kuruluş hakkında bilgi toplamayı ve bunu kullanıcıya zarar verecek şekilde başka bir varlığa göndermeyi amaçlayan, örneğin gizliliğini ihlal ederek veya cihazının güvenliğini tehlikeye atarak , kötü niyetli davranışa sahip yazılımdır . Bu davranış, yasal yazılımların yanı sıra kötü amaçlı yazılımlarda da mevcut olabilir. Web siteleri, web izleme gibi casus yazılım davranışları sergileyebilir . Donanım aygıtları da etkilenebilir. Casus yazılım sıklıkla reklamcılıkla ilişkilendirilir ve aynı sorunların birçoğunu içerir. Bu davranışlar çok yaygın olduğundan ve zararlı olmayan kullanımları olabileceğinden, casus yazılımların kesin bir tanımını sağlamak zor bir iştir.

8.Rootkit
Rootkit , bir bilgisayara veya yazılımının başka bir şekilde izin verilmeyen bir alanına (örneğin, yetkisiz bir kullanıcıya) erişim sağlamak için tasarlanmış ve genellikle varlığını veya diğer yazılımların varlığını maskeleyen, genellikle kötü amaçlı olan bir bilgisayar yazılımı koleksiyonudur. .Rootkit terimi , " root " ( Unix benzeri işletim sistemlerinde ayrıcalıklı hesabın geleneksel adı ) ve "kit" (aracı uygulayan yazılım bileşenlerini ifade eder) kelimesinin bir bileşimidir ."rootkit" terimi, kötü amaçlı yazılımla ilişkisi nedeniyle olumsuz çağrışımlara sahiptir.

Rootkit kurulumu otomatikleştirilebilir veya bir saldırgan root veya yönetici erişimi elde ettikten sonra kurabilir. Bu erişimin elde edilmesi, bir sisteme doğrudan saldırının, yani bir güvenlik açığından ( ayrıcalık artırma gibi ) veya bir paroladan (" kimlik avı " gibi kırma veya sosyal mühendislik taktikleriyle elde edilen ) yararlanılmasının bir sonucudur . Kurulduktan sonra, izinsiz girişi gizlemenin yanı sıra ayrıcalıklı erişimi sürdürmek mümkün hale gelir. Bir sistem üzerinde tam kontrol, onu tespit etmek veya atlatmak için kullanılabilecek yazılımlar da dahil olmak üzere mevcut yazılımın değiştirilebileceği anlamına gelir.

Rootkit algılaması zordur çünkü bir rootkit onu bulması amaçlanan yazılımı bozabilir. Algılama yöntemleri arasında alternatif ve güvenilir bir işletim sisteminin kullanılması , davranışa dayalı yöntemler, imza taraması, fark taraması ve bellek dökümü analizi yer alır. Kaldırma, özellikle rootkit'in çekirdekte bulunduğu durumlarda karmaşık veya pratik olarak imkansız olabilir ; işletim sisteminin yeniden yüklenmesi sorunun tek çözümü olabilir. Firmware rootkit'leri ile uğraşırken , kaldırma, donanımın değiştirilmesini veya özel ekipmanı gerektirebilir.


9.Botnet (Zombi Ağ-Robot Ağ)
Botnet bazen (kısaca robot network) bilgisayar bilimciler tarafından kullanılan bir sözcüktür. Botnetler birçok yazılım ajan programından oluşur. Her yazılım ajan programı uzaktan kontrol edilir. Botnetler bir birim olarak hareket etme yeteneklerine sahiptir. Bir botnet tekrarlanan görevleri ve hedeflerini tamamlamak için bir çaba ile diğer benzer makinelerle iletişim kuran İnternet bağlantılı bilgisayarların bir dizisidir. Bu bir Internet Relay Chat (IRC) kanal kontrolü tutucu gibi sıradan bir şekilde olabilir ya da istenmeyen e-posta göndermek veya dağıtık reddi hizmet saldırılarına katılmak için kullanılabilir. Botnet kelimesi robot ve network bileşimidir. Terim genellikle olumsuz ya da kötü niyetli bir çağrışım ile birlikte kullanılır.

Bu tür ağlar genellikle spam e-posta göndermek için kullanılır. Bir botnet saldırganın kontrolü altındadır ve zombi bilgisayarların onlarcası, binlercesi, ve hatta yüzbinlercesinde bir ağ olarak ifade edilebilir.


10.Adware (Reklam Yazılımı)
Bu yazılımların temel amacı; reklam görüntülemek, internet arama verilerini alarak bunları reklam sitelerine yönlendirmektir. Elde edilen bu veriler, reklam siteleri tarafından analiz edilerek ve kullanıcı bazında özelleştirilerek kullanıcıya özel reklam verisine dönüştürülür

11.Bitcoin Miner
Bitcoin virüsü bilgisayarınıza BitCoin Miner yazılımını yükler. Virüsün belirtileri bilgisayarınızda yaşanan ciddi oranda performans düşüklüğü ve yavaşlama olacaktır. Virüs bilgisayarınızın CPU ve GPU birimlerini fazlasıyla kullanır. Virüsün amacı virüsünü oluşturan kişiye Bitcoin kazandırmaktır.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

FAKE HACKER

Katılımcı Üye
27 Şub 2021
405
117
Ar-Ge Kulübü
Merhaba Değerli Türk Hack Team üyeleri bugün sizlere araştırdığım virüs türleri hakkında bilgi vericeğim


Virüs Türleri Nelerdir?

1.Worms (Solucanlar)

Solucanlar; genellikle e-posta kaynağı belirsiz programlar, forum siteleri, korsan oyun DVD'leri ve CD'leri gibi çeşitli yollarla bilgisayarlara bulaşan zararlı yazılımlardır.

Solucan virüsü, kendisini bir bilgisayardan başka bir bilgisayara kopyalamak için tasarlanmıştır ve bu işlem otomatik olarak gerçekleşir.

Solucan sisteminize girdikten sonra kendi başına ilerleyebilir. Örneğin; bir solucan, e-posta adres defterindeki herkese kopyalarını gönderebilir ve aynı şeyi onların bilgisayarları da yapabilir.

Solucanlar yayılmak için bir "taşıyıcı" programa veya dosyaya gereksinim duymadıklarından, virüsün bulaşmış olduğu bilgisayarda bir tünel açabilir ve başka birinin uzaktan bilgisayarınızın denetimini eline geçirmesini sağlayabilir


2.Truva Atı (Trojan Horse)
Truva atı (Trojan), bilgisayar yazılımı bağlamında Truva atı zararlı program barındıran veya yükleyen programdır.

Terim klasik Truva Atı mitinden türemiştir. Truva atları masum kullanıcıya kullanışlı veya ilginç programlar gibi görünebilir ancak yürütüldüklerinde zararlıdırlar.

Truva atlarının iki türü vardır. Birincisi, kullanışlı bir programın bir hacker tarafından tahribata uğrayıp içine zararlı kodlar yüklenip program açıldığında yayılan cinsi. Örnek olarak çeşitli hava durumu uyarı programları, bilgisayar saati ayarlama yazılımları ve paylaşım programları verilebilir. Diğer türü ise bağımsız bir program olup başka bir dosya gibi görünür. Örneklemek gerekirse oyun veya kalıp dosyası gibi kullanıcıyı aldatmaya yönelik bir takım yönlendirici karışıklık ile programın harekete geçirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Trojan virüslerini yapmaya yarayan programlar bulunmaktadır.

Truva atları diğer kötücül yazılımlar, bilgisayar virüsleri ve bilgisayar solucanı gibi kendi başlarına işlem yapamazlar.


3.Logic Bombs (Mantık Bombası)
Bir mantık bombası , belirli koşullar karşılandığında kötü amaçlı bir işlevi başlatacak bir yazılım sistemine kasıtlı olarak yerleştirilen bir kod parçasıdır . Örneğin, bir programcı , şirketten çıkarılmaları durumunda dosyaları silmeye başlayan bir kod parçasını (maaş veritabanı tetikleyicisi gibi) gizleyebilir.

Virüsler ve solucanlar gibi doğası gereği kötü amaçlı olan yazılımlar , genellikle önceden tanımlanmış bir zamanda veya başka bir koşul karşılandığında belirli bir yükü yürüten mantık bombaları içerir . Bu teknik, bir virüs veya solucan tarafından fark edilmeden ivme kazanmak ve yayılmak için kullanılabilir.


4.Backdoor(Arka Kapı)
Arka kapı
, İngilizce bilinen adıyla Backdoor, bilgisayar sistemlerinin normal güvenliğini veya şifrelemesini es geçen, genellikle gizli bir yöntemdir. Bu sayede bilgisayar sistemi yetkisiz erişim ve işlemlere açık hale gelir.

Arka kapılar, programlara saklanabilir, ayrı bir program olabilir, donanım firmware'ında veya işletim sisteminde de bulunabilir. Truva atları sisteme arka kapı yüklemek için kullanılabilir. Truva atı, gerçek bir program gibi görünür ama çalıştırıldığında gizli bir şekilde arka kapı kurulumu yapabilir
.

5.Keylogger (Klavye Dinleme Sistemi)
Casus yazılım veya izleme yazılımı olarak da adlandırılabilen Keylogger, basit bir şekilde anlatmak gerekirse klavyede yaptığınız her tıklamayı izleyen yazılımlara verilen isimdir. Aslında bu tür yazılımların temelinde klavyenizdeki tuşları gizli bir şekilde izlemek yatar. Bu şekilde bu izleme yazılımının arkasındaki kişiler klavyede neler yazdığınızı görebilir ve sizin hareketlerinizi gizli bir şekilde takip edebilirler.

Keylogger yazılımlarının iki farklı kullanımı vardır. Bunların biri kişilerin isteğiyle kullanabilecekleri yazılımlar, diğeri ise kötü amaçlı kişilerin bilgisayarınıza gizlice yükleyerek çalıştırdığı yazılımlardır. Aklınızda “Kişiler neden böyle bir yazılım kullanmak istesin ki?” sorusu canlandıysa, çocuğunun bilgisayar üzerinde neler arattığını veya ne tür işlemler yaptığını izlemek isteyen ebeveynleri aklınıza getirebilirsiniz. Bu, Keylogger yazılımının masum yüzünü temsil edebilir.

Keylogger’ın masum ve legal olmayan yüzü ise kötü amaçlı kişilerin sizin haberiniz olmadan bilgisayarınızı takip ettiği yazılım türü. Eğer bilgisayarınızda bu tür bir yazılım mevcutsa, siz bilgisayarı açtığınız andan itibaren yazılım çalışmaya başlayacaktır. Bu aşamadan sonra hesap bilgileriniz, internet aramalarınız, kredi kartı bilgileriniz gibi gün içerisinde internette veya herhangi bir programda girdiğiniz bilgiler direkt olarak karşı tarafa iletilecektir.
Güzel ama rootkitleri unutmuşsun :)
 

Daeky

Uzman üye
16 Nis 2022
1,144
966
23
BJK
Adware - spyware - ransomware - rootkit - Bot eksik / bunları da ekleyebilirsin eline sağlık 🙂
 

Rold

Üye
3 Ara 2022
77
32
Merhaba Değerli Türk Hack Team üyeleri bugün sizlere araştırdığım virüs türleri hakkında bilgi vericeğim


Virüs Türleri Nelerdir?

1.Worms (Solucanlar)

Solucanlar; genellikle e-posta kaynağı belirsiz programlar, forum siteleri, korsan oyun DVD'leri ve CD'leri gibi çeşitli yollarla bilgisayarlara bulaşan zararlı yazılımlardır.

Solucan virüsü, kendisini bir bilgisayardan başka bir bilgisayara kopyalamak için tasarlanmıştır ve bu işlem otomatik olarak gerçekleşir.

Solucan sisteminize girdikten sonra kendi başına ilerleyebilir. Örneğin; bir solucan, e-posta adres defterindeki herkese kopyalarını gönderebilir ve aynı şeyi onların bilgisayarları da yapabilir.

Solucanlar yayılmak için bir "taşıyıcı" programa veya dosyaya gereksinim duymadıklarından, virüsün bulaşmış olduğu bilgisayarda bir tünel açabilir ve başka birinin uzaktan bilgisayarınızın denetimini eline geçirmesini sağlayabilir


2.Truva Atı (Trojan Horse)
Truva atı (Trojan), bilgisayar yazılımı bağlamında Truva atı zararlı program barındıran veya yükleyen programdır.

Terim klasik Truva Atı mitinden türemiştir. Truva atları masum kullanıcıya kullanışlı veya ilginç programlar gibi görünebilir ancak yürütüldüklerinde zararlıdırlar.

Truva atlarının iki türü vardır. Birincisi, kullanışlı bir programın bir hacker tarafından tahribata uğrayıp içine zararlı kodlar yüklenip program açıldığında yayılan cinsi. Örnek olarak çeşitli hava durumu uyarı programları, bilgisayar saati ayarlama yazılımları ve paylaşım programları verilebilir. Diğer türü ise bağımsız bir program olup başka bir dosya gibi görünür. Örneklemek gerekirse oyun veya kalıp dosyası gibi kullanıcıyı aldatmaya yönelik bir takım yönlendirici karışıklık ile programın harekete geçirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Trojan virüslerini yapmaya yarayan programlar bulunmaktadır.

Truva atları diğer kötücül yazılımlar, bilgisayar virüsleri ve bilgisayar solucanı gibi kendi başlarına işlem yapamazlar.


3.Logic Bombs (Mantık Bombası)
Bir mantık bombası , belirli koşullar karşılandığında kötü amaçlı bir işlevi başlatacak bir yazılım sistemine kasıtlı olarak yerleştirilen bir kod parçasıdır . Örneğin, bir programcı , şirketten çıkarılmaları durumunda dosyaları silmeye başlayan bir kod parçasını (maaş veritabanı tetikleyicisi gibi) gizleyebilir.

Virüsler ve solucanlar gibi doğası gereği kötü amaçlı olan yazılımlar , genellikle önceden tanımlanmış bir zamanda veya başka bir koşul karşılandığında belirli bir yükü yürüten mantık bombaları içerir . Bu teknik, bir virüs veya solucan tarafından fark edilmeden ivme kazanmak ve yayılmak için kullanılabilir.


4.Backdoor(Arka Kapı)
Arka kapı
, İngilizce bilinen adıyla Backdoor, bilgisayar sistemlerinin normal güvenliğini veya şifrelemesini es geçen, genellikle gizli bir yöntemdir. Bu sayede bilgisayar sistemi yetkisiz erişim ve işlemlere açık hale gelir.

Arka kapılar, programlara saklanabilir, ayrı bir program olabilir, donanım firmware'ında veya işletim sisteminde de bulunabilir. Truva atları sisteme arka kapı yüklemek için kullanılabilir. Truva atı, gerçek bir program gibi görünür ama çalıştırıldığında gizli bir şekilde arka kapı kurulumu yapabilir
.

5.Keylogger (Klavye Dinleme Sistemi)
Casus yazılım veya izleme yazılımı olarak da adlandırılabilen Keylogger, basit bir şekilde anlatmak gerekirse klavyede yaptığınız her tıklamayı izleyen yazılımlara verilen isimdir. Aslında bu tür yazılımların temelinde klavyenizdeki tuşları gizli bir şekilde izlemek yatar. Bu şekilde bu izleme yazılımının arkasındaki kişiler klavyede neler yazdığınızı görebilir ve sizin hareketlerinizi gizli bir şekilde takip edebilirler.

Keylogger yazılımlarının iki farklı kullanımı vardır. Bunların biri kişilerin isteğiyle kullanabilecekleri yazılımlar, diğeri ise kötü amaçlı kişilerin bilgisayarınıza gizlice yükleyerek çalıştırdığı yazılımlardır. Aklınızda “Kişiler neden böyle bir yazılım kullanmak istesin ki?” sorusu canlandıysa, çocuğunun bilgisayar üzerinde neler arattığını veya ne tür işlemler yaptığını izlemek isteyen ebeveynleri aklınıza getirebilirsiniz. Bu, Keylogger yazılımının masum yüzünü temsil edebilir.

Keylogger’ın masum ve legal olmayan yüzü ise kötü amaçlı kişilerin sizin haberiniz olmadan bilgisayarınızı takip ettiği yazılım türü. Eğer bilgisayarınızda bu tür bir yazılım mevcutsa, siz bilgisayarı açtığınız andan itibaren yazılım çalışmaya başlayacaktır. Bu aşamadan sonra hesap bilgileriniz, internet aramalarınız, kredi kartı bilgileriniz gibi gün içerisinde internette veya herhangi bir programda girdiğiniz bilgiler direkt olarak karşı tarafa iletilecektir.

Elinize Sağlık :)



Onlar ; Görünmeyen Kahramanlar...
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.