Visual Basice Giriş [2020]

MrAlphaPvP

Üye
26 Haz 2020
153
2
Tahtalı Köy
Visual Basice Giriş

Visual Basic Nedir ?
Visual Basic Visual Basic, Microsoft tarafından, Basic programlama dili üzerinde geliştirilmiş, olay yönlendirmeli, üst seviye, nesne tabanlı ve görsel bir programlama dilidir. Öğrenilmesi de kullanılması da oldukça kolaydır. Çok kısa sürede değerleri 100'lerce doları aşabilen programlar oluşturabilirsiniz. En güzel özelliklerinden birisi ise Windows ile tam uyumlu olmasıdır. Windows bileşenlerine (API, COM gibi )erişmek çok kolaydır ayrıca ActiveX Component gibi bir özelliği kullanma yeteneğine sahiptir. Yani bir işi yapabilecek bir progr***** için saatlerce uğraşıp yaptığınızda bunu ActiveX olarak yaparsanız daha sonraları aynı özelliği kullanmanız çok kolaylaşır.

Görsel programlama için basit bir tanım yapmak gerekirse "göz göre göre program yapmak" diyebiliriz. Bu programlama anlayışı; önceki yıllarda kullanılan temel programlama dillerindeki bir düzenleyici (editör) ekran üzerine satır satır yazılan programlamanın yerine, Grafiksel Kullanıcı Arabirimi (GUI)’nin ve bu arabirim içerisinde program geliştirme amacıyla bulunan Entegre Geliştirme Ortamı (IDE) adlı bir araçlar koleksiyonunun almasıyla ortaya çıkmıştır.

Visual Basic'e gelince, öncelikle Basic programlama dili temel alınarak ortaya çıkarılmış olduğunu söylemek gerekir. Basic (Beginners-All Purpose Symbolic Instruction Code) kelime anlamı olarak "Yeni Başlayanlar İçin Çok Amaçlı Sembolik Talimat Kodu" anlamına gelmektedir. Basic metin tabanlı düzenleyiciler (editörler) arasında en çok rağbet göreni olmuştur. Başlangıçta çok basit programların geliştirilmesi amacıyla kullanılırken, bu ilgi dolayısıyla gitgide gelişerek son halini almıştır.


Visual Basic Dilinin Avantajları

Benim en sevdiğim ve en çok kullandığım bu dil daha çok programlama dili olarak kullanılır . C# aksinde çok daha basit bir kodlamaya ve programlamaya sahip bir dildir . Ben c# bilmediğim için visual basic tercih ediyorum . Yaşıma göre Visual basic çok uygun ve gelecekdede C# öğrenecek olsam bile Ben visual basic önermeyi tercih ediyorum çünkü büssürü avantajı var , örnek olarak en basit dil javascript ile visual basic olduğuna eminim ve dahası olarak programlamayı seven arkadaşlar için kodlama 2.sırada bir dildir ama tabikide kodlamasını bilmekde bir şarttır Visual Studio 2015 ultimate gibi bir yazılım programı indirerek çok kolay bir arayüz ile programlama yapabilirsiniz . Bir başka avantajı ise 2 saat uğraşıyorsunuz ve ayda 100 dolar kazanıyorsunuz bir program veya makro hatta bir hile programı yaparak satabilirsiniz oldukça basittir . Son olarak daha büyük bir avantajımız var Visual Basic dili ingilizceyi bilmek ile çok yakın örneğin ingilizce bilen bir insan çok rahat bir şekilde bu dili öğrenebilir . Ama üzülmeyin :D sadece emek ve biraz hafıza yeter

Temel Komutları Ve Programlama

Visual Studio 2015 veya 2013 2010 gibi bir ultimate sürümünü açıyoruz . Sonra new project diyerek Yeni bir proje oluşturuyoruz windows form application seçeneğini seçip sağ altta bulunan browse yani dosya seçiyoruz ve masaüstünü seçiyoruz . Daha sonra dosyasının adını veriyoruz ve devam ediyoruz . Burda eğer ben bu dersi anlatırsam forumu okumanız 2 saat sürer bu nedenle bu youtube videosu size yardımcı olcakdır . ----) [ame]https://www.youtube.com/watch?v=pPQXNpUjanM[/ame] Burda kullanımı mevcut . Şimdi gelelim temel komutlara Start Veya Close komutları en önemli komutlardan biridir . Start bir nesneyi veya bir komutu çalıştırır Close ise durdurur veya kapatır ingilizce gerekli demiştim demi :D neyse Bir internet sitesine yönlendirme yapmak için progess.start("Link") Komutunu kullanıcaz eğer bir sitenin kapanmasını istiyorsanız ( Anti virüs programlarındaki gibi ) progess.close("Kapanacak veya yasaklancak link") Eğer site yasaklamak istiyorsanız bunu spamlamanız gerekicek :D . Bir button oluşturunuz çift tıklayıp kodları açtığınızda içine Me.Close yazınız Böylelikle o butona bastığınızda uygulama kapanacakdır . Bir butona bastığınızda mesaj gelmesini istiyorsanız msgbox("Mesaj" , msgboxstyle.(durum) , "Başlık") Yazılır Durum yerine Information Yazarsanız mesajınızın solunda soru işareyi gibi görünen bir klavuz iconu çıkar eğer ise critical derseniz hata sesi çıkar ve solda çarpı veya hata iconu çıkar . Başlık ise uygulamanın adını veya bir bot gibi bir isim yazabilirsiniz . Mesaj yerine ise mesajınızı yazabilirsiniz . Ayrıntılı bir biçimde kodlamayı öğrenmek için udemy gibi kurslara başvurabilirsiniz veya youtubeden veya bir geniş sosyal bir plartformdan yardım alabilirsiniz . Ben instegramı öneririm sanırsam udemy bedava ders veriyor .

Sonuç

Sonuç olarak Visual Basic Programlama dilidir ve en basit dillerden birisidir .

Yazan : MrAlphaPvP
Kaynak : Hepsini ben yazdım Ama en baştaki visaul basic nedir yazısı vikipediden alıntıdır gerisini ben yazdım .

Bir teşekkürü Çok görmeyin 1 Saatimi harcadım Düzgün yazam ve emek olsun diye
 
Son düzenleme:

Mapzilla

Adanmış Üye
23 Eyl 2016
7,207
13
2020 yılında Visual Basic ve ilk video Form application... Neyse, geliştirilebilir.
 

Mapzilla

Adanmış Üye
23 Eyl 2016
7,207
13
Bende başka youtubede bulamadım


YouTube'dan izleyip buraya mı anlatıyorsunuz? Anlamadım orayı. Konu Visual Basic.NET öğretmenin dışına çıkmış çünkü... Process class'ından (sizin anlayacağınız Progess. VB.NET namespace'leri altında böyle bir class yok) MsgBox fonksiyonuna atlamış bulunmaktasınız. Bana yazılım öğrenmekten çok, program yapmaya gidiliyor gibi geldi. Ayrıca saçma sebepler ile VB.NET kullanımını övüyorsunuz. Örneğin ingilizceye yakın dediniz. C#.NET zaten Almanca idi. Şuraya bakın:

Microsoft' Alıntı:
We do not plan to evolve Visual Basic as a language.


Bu arada bu konuya 1 saat nasıl harcadınız merak ettim.
 

MrAlphaPvP

Üye
26 Haz 2020
153
2
Tahtalı Köy
Sırf atılmayam diye tüm kelimeleri tekrar tekrar denetledim Eski bi grubda öyle olmuştu bide youtubeden öğrenmedim Almanca pek bilmiyorum
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.