WHM Nedir? // Detaylı Anlatım

Profesör

Kadim Üye
10 Nis 2020
5,092
1,607
-Türkistan-
euronaming-whm-logo.png



Whm, Açılımı ile Web Host Manager olan birden fazla cPanel'i bulunan siteyi yönetmenizi sağlayan Host kontrol panelidir.


Bir Web Host Manager kullanıcısı neden WHM tercih eder?


Her bir site için ayrı kontrol paneli bulunması sebebiyle Hacking işlemleri karşısında yüksek güvenlik sağlıyor diyebiliriz.

Sahip olduğunuz siteler için web site etkinlik takibi yapabilirsiniz.Ayriyeten cPanel panelleri arasında kolay bir şekilde geçiş yapıp her site için ayrı bir trafik çizelgesi oluşturup takibini kolay bir şekilde yapmanıza yardımcı olur.

Reseller hosting imkanı ile Hostingize ait birden fazla cPanel oluşturarak bunu kazanca dönüştürebilir veyahut başka birisine verebilirsiniz.



Web Host Manager İle Ne Gİbi şeyler Yapılabilir?




Birden fazla cPanel hesabı oluşturmanızı sağlar ve her bir panel için varsayılan bir sayfa ayarlamanıza izin verir.



Bu işlemi tamamlayabilmek için Web Host Manager paneli üzerinden Account Functions yani Hesap Fonksiyonları bölümüne girelim. Bu birime girdikten sonra önünüze domaininize ait bilgiler girmenizi, gerekli Dns ayarlarını yapmanızı ve posta yoluyla bilgileri alabilmeniz için posta bilgilerinizi doldurmanız gerekecektir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra Create a New Account modülüne tıklayın.

Suınucunuz üzerinde bulunan trafiği ve bütün etkinlikleri takip etmenize olanak sağlar. Örnek verecek olursak;


Process Manager yani İşlem Yöneticisi sayesinde sunucu üzerinde çalışmakta olan bütün işlemlerin kaydını yapan yani kısaca log kaydı tutan birim bulunmaktadır.

Hizmet Yöneticisi modülü ile hesaba sahip olan kişinin yapmış oldğu faaliyetleri ve arkaplanda gerçekleşen işlemlerin yönetimi sağlanabilir.

Current Disk Usage yani (Mevcut Disk Kullanımı modülü ile kullanmakta olduğumuz disk alanını ve geriye kalan disk alanını ve hatta daha da ilerletecek olursak kullanılan disk miktarının ne için kullanıldığına dair bilgiler bile vermektedir.

Web Host Manager sahibi olarak diskinizi nasıl kullanacağınız size kalmıştır. Bulunan disk alanınızı farklı hosting paketleri için bölebilir hatta bu hostinglerin satışını yapabilirsiniz.

Eğer web siteniz başka bir yerde oluşturuldu ise hiç kaygı etmeyin Web Host Manager bunun da bir çözümünü bulmuş.Uzak sunucunuzda bulunan dosyaları kendi hosting'inize taşımanıza olanak sağlamış.



cPHulk isimli eklenti sayesinde sitenize izinsiz bir şekilde erişim sağlamaya çalışan hackerler için erişimi kapatıp kendinize ait bulunan bütün domainleri koruma altına alacaktır.


Sitenizin hacklenmesi için koruma altına almak istiyorsunuz olabilir. Bu yüzden Web Host Manager dosya yedekleme ve geri yükleme özelliğini de getirmiş.Sitenize uzak bağlantı ile Google Drive, WebDAV vb. güvenilir depolama birimleri ile bağlantı oluşturup burada hali hazırda bulunan verilerinizi yedekleyebilirsiniz.



163gpI.gif
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.