Windows Server Genel İnceleme

SessizKalpler

Kıdemli Üye
17 Ocak 2016
4,911
21
.
Windows Server Genel İnceleme / SessizKalpler

thumbnail.png

Merhaba arkadaşlar ben SessizKalpler bu konumuzda Windows Server’ı ele alacağız hadi başlayalım. Bir çoğumuz Windows’u bilir zaten Türkiye içerisinde en çok kullanılan işletim sistemlerinden birisi. Windows server ise ağ üzerindeki server içerisinde kurulan Windows alt yapısından hazırlanmış fakat normal kişisel bilgisayarlarımız da kullandığımız işletim sistemlerinden tamamen farklı sunucu makineleri için geliştirilmiş işletim sistemleridir. Ülkemizde sunuculara kurulan işletim sistemleri arasından en çok Linux ve Windows tercih edilmektedir. Windows server’ın tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden biri grafik ara yüzü sayesinde yönetim sırasında herhangi bir teknik bilgi yada komut kullanma gereği duyulmamasıdır. Veri tabanı bağlantısı ve ASP gibi bilinen bileşenlerin bulunması da Windows serverı öne çıkaran özelliklerden biri diyebiliriz.

Windows server’ın her ne kadar ücretsiz olmasına rağmen tercih edilmemesinin sebeplerinden biri ödemeniz gereken lisans ücretidir. Fakat bu ücreti ödemeye değer mi deseniz örnek vermek gerekirse sunucunuza koruma yazılımı yüklemeniz gerekiyor bunun için bir ton kod yazmaktansa tarayıcınızı açıp tak indirip setup olarak kurarsınız. Herkesin teknik bilgisi ileri düzeyde olmayabilir. Uzaktan yönetim konusunda da Linux kullanan kişiler gerek dosya aktarımı gerek müdahale açısından siyah beyaz ekrana komut vermekten başka bir şey yapamazlar fakat Windows server kullanan kişiler kendi bilgisayarı rahatlığında özgür bir şekilde takılabilirler. Aktif bir işletim sistemi olduğu için güvenlik açısında da herhangi bir açlık çekmeden düzenli olarak güncelleme alacaktır. İçerisinde bulunan Credential Guard, Uzak Credential Guard, Device Guard, AppLocker, Windows Defender, Gelişmiş tehdit algılama, VM Yük Dengeleme, Sunucu yönetim araçları, Ağ Denetleyicisi vb. özelliklerinin bulunması da Windows Server’ı kendi alanın en iyi yapan özellikler arasından diyebiliriz ayrıca Microsoft’a ve desteğine olan güven zaten açık ara fark ile Windows Server’ı dillere düşürmeye yetmektedir. Gelişim tarihlerine bakar isek Windows Server 2003, Windows Server 2003 RC, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2 ve mükemmel Windows Server 2016 olarak devam etmektedir. Özellikle Windows server 2012 sayesinde gelen metro arayüz modernliğe kapı açmaktadır. Kurulum açısından da herhangi bir zorluk olmayacaktır kurulum medyasını makineye taktıktan sonra boot ettikten sonra tıpkı setup kurar gibi lisans girilerek kurulum işlemi tamamlanacaktır.

Arkadaşlar eğer bana sorar iseniz ne zaman Linux server ne zaman Windows server kendi işletim sisteminizi düzenlemeyi biçimlendirmeyi seven biri iseniz hem para vermem hem benim teknik bilgi fazla derseniz Linux, ben arkama Microsoft’u alacam gerisi hikaye derseniz Linux. Başka bir konumda görüşmek üzere ben SessizKalpler bu konu araştırılarak tarafımca yazılmıştır herhangi bir alıntı yapılamamaktadır iyi forumlar dilerim.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.