WordPress İçin En İyi Parola Yöneticileri

rasimer

Katılımcı Üye
11 Ağu 2008
474
0
1. LastPass

Çok rahat bir şekile LastPass’ı tavsiye edbilirim. İlk olarak ücretsiz versiyonu var ve premium isterseniz 12$ yani her aya 1$ düşüyor.

Windows, Mac, Linux, ipad, Android ve Blackberry gibi cihazlarda çalışabiliyor. Hangi cihazı kullandığınızın bir önemi yok nerede olursanız parolalarınız da sizinle. beraber.

Anahtar bir parola oluşturarak diğer bütün hesaplarınızı saklayabilirsiniz.

LastPass Toopher,Duo Security, Transakt ve Google Authenticator gibi çoklu güvenlik özelliklerine izin veriyor. Yani birinin parolalarınıza ulaşabilmesi için şifrenizi bilmeli ve rastgele oluşturulan güvenlik koduna sahip olmalı.

LastPass şifrenizi üçüncü bir şahış ile paylaşmak istediğinizde bunu güveli bir şekilde yapmanızı sağlıyor. Diğer tafrafta LastPass kullanmalı.

Bu sayede asistanınız veya başka biri parolanızı göremiyor veya onu değiştime hakkına sahip olamıyor. Sadece giriş yapıp belirli görevleri yerine getrimesine izin var.

1Password

1Password diğer bir popüler parola yönetimi uygulaması. Birçok faklı platform ve mobilde kullanabilirsiniz. Tek kötü tarafı ücretsiz veriyonu yok sadece 30gün bir deneme sürümü veriyor.

Listede en pahalı uygulama bu. Her cihaz için ayrı lisans parası vermeniz gerekiyor.

Apple kullanıcıları tarafından çok seviliyor çünkü kullanıcı dostu bir arayüzü var. Apple kullananların aşina oldukları bir tasımı var bu sayede kolayca alışabiliyorlar.

1Password çoklu ve biometrik doğrulamaya sahip değilki bu en çok sorulan özelliklerden. Gelecek sürümlerde bunlarında eklenmesi bekleniyor.

Diğer uygulamalarda olduğu gibi kolayca parola oluşturabilir ve bu parolaları otomatik olarak girmesini sağlayabilirsiniz.

LastPass gibi parolanızı kolayca paylaşmanız da pek mümkün değil çünkü 1Pasword kendi bulut depolamasına sahip değil. Dropbox hesabınıza yükleyerek oradan paylaşabilmeniz mümkün.

Dashlane

Listemizdeki son programımız Dashlane. Diğer programlar gibi o da bütün platformalarda çalışabiliyor. Güzel tarafı ücretsiz. Sadece birkaç özelliği için 29.99$ö ödemeniz gerekiyor. Onlarda sınırsız yedekleme ve sınırsız cihaz ekleyebilme.

Dashlane size güçlü bir parola oluşturma imkanı veriyor ve bu parolaları daha sonra otomatik olarak online hesaplarınıza giriyor.

Ayrıca parolalarınızı iş arkadaşlarınızla çok rahat şekilde paylaşabilirsiniz.

Ücretsiz sürümü parolalarınızı bütün cihazlarınız ile senkronize etmez, parolalarıza webten ulaşamazsınız veya yedekleyemezsiniz.

Sonuç

LastPast en kolay, güvenli ve etkili çözümleri ile listemizin başında. Eğer online bir iş yönetiorsanız, parolalarınızın güvenliğinizi LastPass ile sağlayabilirsiniz. İki adımlı doğrulama ve bulut hizmetini kapatırsanız parolalarınız daha da güvende olur.

WordPress İçin En İyi Parola Yöneticileri - TekroRex
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.