WordPress İle E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

0nka

Üye
14 Mar 2022
100
55
logo.png






WordPress İle E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?



WordPress altyapısı her ne kadar blog veya kişisel web siteler için kullanılsa da film sitesinden, e-ticaret sitesine kadar birçok farklı konuda web sitesi oluşturmanın imkanını kullanıcılarına sunuyor.

Bu konuda sizlere WordPress altyapısını kullanarak nasıl e-ticaret kurabileceğinizi anlattım.. Umarım konuyu beğenirsiniz. Ayrıca shopier gibi kredi kartı ile ödeme yapmayı kolaylaştıran firmalar sayesinde WooCommerce eklentisine entegre edilerek müşterilerin kredi kartlarıyla ödeme yapmalarına olanak sağlayabiliyoruz. Tema seçiminden, tema düzenlemeye, demo temayı import etmeye kadar birçok işlemi öğreneceksiniz.
Bu arada WordPress için Hosting özellikleriniz aşağıdaki gibi olması gerekiyor.



  • PHP 7.3 veya daha üstü
  • MySQL 5.6 veya daha yeni veya MariaDB 10.1 veya daha yeni
  • mod_rewrite modülü ile Nginx veya Apache




mvbn5tf.png




Tema Seçimi Nasıl Yapılır?


Öncelikle ücretsiz mi yoksa ücretli mi bir tema istediğimize karar veriyoruz. Ücretli temalar 20$'dan başlıyor denebilir ama tabii ki ücretsiz temalara göre çok daha güzel temalar mevcut ben ücretsiz bir tema tercih edeceğim. Google'da "WordPress WooCommerce Theme free" şeklinde arama yaptığımızda karşımıza baya seçenek çıkıyor. Ben bu konunun anlatımı için "Botiga" isimli temayı tercih ettim. Ayrıca tema seçiminde ücretli veya ücretsizden çok SEO konusunda geliştirilmiş ve hızlı bir tema tercih etmemiz gerekiyor.




PhGbDR.png




Kurulum İşlemlerine Başlayalım


Bu konuda sıfırdan, yani WordPress'in kurulumunundan başlamayacağım. Google'da küçük bir aramayla WordPress'in nasıl kurulduğunu öğrenebilirsiniz. Şimdi adımlarla temamızı kuralım.



1. Adım: WordPress admin paneline girerek sol tarafta yer alandan "Görünüm >> Temalar" diyoruz ve yukarıda yer alan yeni ekle butonuna basıyoruz. Daha sonra tema yükleyeceğimiz alan açılıyor ve yine yukarıdan tema yükle diyerek tema dosyamızı (ZİP uzantılı) seçiyoruz ve "Şimdi kur" butonuna basıyoruz. (Eğer ki tema dosyanız WordPress mağazasında mevcutsa direkt olarak temanızı oradan bulduktan sonra yükleyebilirsiniz. ZİP ile uğraşmanıza gerek yok. WooCommerce teması olarak ben dış bir siteden indirdiğimden ZİP olarak yüklüyorum.)



mz97l5a.png





5aE7rL.png





gz88tyi.png





5aE7rL.png





2. Adım: Bu işlemde demo import edeceğiz. İmport işlemi temadan temaya göre değişiklik gösteriyor ama genel olarak her tema da aynıdır. Ayrıca bu işlemde her temanın sitesinde mutlaka bulunan kurulum belgesine göz atabilirsiniz. Büyük ölçüde yardımcı olacaktır.. Ek olarak, çoğu temada import işleminde içerikler, yazılar, görseller eklensin mi? Şeklinde bir seçenek olur. Dilerseniz demo sitede bulunan içerikleri eklemeyebilirsiniz ama kesinlikle eklentilerin hepsini yükleyin. Yüklemediğiniz zaman tema görünümünde bozulmalar olabiliyor..



fq2wx4c.png





5aE7rL.png





rexs64a.png





5aE7rL.png






ou0t9kd.png





WooCommerce Gerekli Ayarları Yapalım


Eklenti temamızla birlikte geliyor, import işlemlerinde otomatik olarak geliyor. Bize sadece mağaza bilgilerini girmek ve gerekli ayarları yapmak kalıyor. Ayrıca yukarıda belirttiğim gibi Shopier'e üye olarak müşterilerinizin kredi kartı ile ödeme yapmasına olanak sağlayabilirsiniz, ancak Shopier'in kesintisinin de çok fazla olduğunu söylememek olmaz. Kullanıp kullanmayacağınız size kalmış... Diğer firmalara da göz atabilirsiniz.



1. Adım: Aşağıdaki resimde bulunan adres, e-mail vs. Yerleri kendinize göre doldurunuz.



s1olgmn.png





5aE7rL.png





2. Adım: Mağazamızın hangi kategorilerde faaliyet gösterdiğini seçiyoruz.



dtdwdq2.png





5aE7rL.png





3. Adım: Mağazamızda kaç adet ürün göstereceğimizin seçimini yapıyoruz. Daha sonra temamızı seçerek WooCommerce kurulum sihirbazını tamamlıyoruz.



mei2gcl.png





5aE7rL.png





d4jsck5.png





5aE7rL.png





4. Adım: Header bölümünde veya menülerde ayrı bir mağaza kısmı oluşturmak istiyorsak WordPress'in kendi sayfalar alanından yeni bir sayfa oluşturuyoruz. Ben mağaza sayfama "thtchan" ismini vereceğim. Bu arada bu isim verilen alanda kalıcı bağlantı alanına dikkat etmemiz gerekiyor. Bazen vermek istediğimiz isimden farklı oluşabiliyor, bu nedenle yayımla butonuna basmadan önce son kontrolü yapınız.



gqzmmpy.png





5aE7rL.png





rvecxov.png





5aE7rL.png






5. Adım: Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra WordPress admin panelimizin sol kısmında yer alan alandan "WooCommerce >> Ayarlar" alanına tıklıyoruz. Adres, vergi, lira vs. Kendinize göre ayarlama yapınız.



b859rjy.png





5aE7rL.png






6. Adım: Bu adım bizim için oldukça önemli çünkü müşterinin inceleme bırakıp bırakamayacağına, mağaza sayfasının hangisi olacağına burada karar veriyoruz. Biz önceki adımlarda thtchan adlı bir sayfa oluşturmuştuk. o sayfayı burada seçeceğiz ve yine önceki adım gibi aşağıdaki alandan "değişiklikleri kaydet" butonuna tıklıyoruz ve gönderim sekmesine geçiyoruz.



6eclv57.png





5aE7rL.png






7. Adım: Gönderim alanını kendinize göre ayarlayınız, ben herhangi bir ayar yapmayacağım. (Direkt shopier modulunu yükleyeceğim için)



7r64mox.png





5aE7rL.png






8. Adım: Ödemeler alanını yine kendinize göre ayarlamanız gerekiyor. Anlaşmalı bir kargo şirketiniz varsa kapıda ödemeyi seçebilir veya ödemeyi direkt EFT ile hesabınıza almak istiyorsanız ilk seçeneği seçebilirsiniz. Banka bilgilerinin eklenti üzerinden nasıl eklendiğini merak eden arkadaşlar 2. Görsele göz atabilir. Kullanımı kolay bir eklenti olduğunu buradan da anlayabilirsiniz.



auojzuk.png





5aE7rL.png





5vhhk1y.png





5aE7rL.png






9. Adım: Müşterinin ne zaman hesap oluşturacağı, hesap oluşturmadan ziyaretçi olarak alışveriş yapıp yapılamayacağını gibi ayarları "hesaplar ve gizlilik" alanından yapabilirsiniz. Ziyaretçilerinde alışveriş yapmasına olanak sağlarsanız siteniz için daha yararlı olabilir. Ayarlarımız kısmen bitmiştir. Gelişmiş bölümünden dilerseniz daha fazla ayara ulaşabilirsiniz. Konunuz fazla uzun olmaması adına diğerlerine sizin göz atmanızı istiyorum. Bu seçenekler, alanlar ile ilgili sorularınız olursa konu altından sorabilirsiniz. Okumaya devam ediniz...



lxles1x.png





5aE7rL.png






opnd283.png





WooCommerce'de Ürün Eklemesi Nasıl Yapılır?



Ayarlarımızı başarıyla tamamladık. WordPress'de yazı nasıl ekleniyorsa, WooCommerce ile de ürün eklemesi o kadar kolay. Aşağıdaki adımları takip ediniz...



1. Adım: WordPress admin paneline giriş yapalım ve sol tarafta yer alan alandan "ürünler >> yeni ekle" kısmına giriyoruz. Örnek almak için tema demo yüklemesiyle birlikte gelen demo ürünlerin nasıl eklendiğine bakabilirsiniz. Ben size göstermek için THT logosunun yer aldığı yeni bir ürün oluşturacağım.



162timp.png





5aE7rL.png






2. Adım: Şimdi THT logosu ile bir ürün eklemesi yapacağız. Aşağıdaki GIF'den bilgi alabilirsiniz....



buytdaw.gif





5aE7rL.png






3. Adım: Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan mavi renkli "yayımla" butonuna tıklayınız ve ürününüz artık yayımlandı!!! Ürün sayfasının görseli aaşğıdaki gibi görünüyor. (Temadan temaya değişiklik gösterme ihtimali var.) Bu arada eğer ki temanızda İngilizce yerler varsa "görünüm >> özelleştir" alanından düzenlemeye çalışabilir veya loco çeviri isimli eklentiyle gerekli dil çevirilerinizi yapabilirsiniz.



5nh84iu.png





5aE7rL.png






l627mqp.png





WooCommerce Shopier Entegrasyonu Nasıl Yapılır?



Şimdiii geldik son işlemlerimize. Bu işlemleri gerçekleştirmeden önce Shopier ile bir hesap açmanız, sitenizi göndermeniz ve onay almanız gerekiyor. Bu işlemleri siteniz onay almış ve mağaza açma işleminiz onaylanmış gibi anlatıyorum.



1. Adım: Shopier sitesine girerek hesabımıza giriş yapıyoruz ve sol tarafta yer alan "entegrasyonlar" alanından "Modül yönetimi" diyerek, modül dosyaları bölümüne tıklıyoruz. Daha sonra kılavuzu ve WooCommerce zip dosyasını indiriyoruz.



su72aqe.png





5aE7rL.png






2. Adım: Admin panelimize girerek eklentiler alanından indirdiğimiz dosyayı yüklüyoruz. varolan WooCommerce eklentisini silmenize gerek yok. Daha sonra öceki işlemlerde yaptığımız gibi WooCommerce >> ayarlar alanına girerek, yukarıdaki menülerden "ödemeler" seçeneğine tıklıyoruz ve kredi kartı ile ödeme seçeneğini aktif hala getiriyoruz. Ayrıca yönet butonuna tıklıyoruz...



8vuhtr6.png





5aE7rL.png






3. Adım: Yönet butonuna tıkladığımızda karşımıza çıkan "Shopier’i Etkinleştir" seçeneğini açıyoruz. API bilgilerinide kaydettikten sonra Aşağı kısımda yer alan geri dönüş URL bağlantısını Shopier'de bulunan "Entegrasyonlar > Modül Yönetimi > Modül Ayarları" bölümündeki yere yapıştırıyoruz ve "değişiklikleri kaydet" butonuna tıklıyoruz..



cc2v0cq.png





5aE7rL.png






Ve... Başarılı bir şekilde işlemlerimizi gerçekleştirdik ve artık bir mağazamız var. Demo içerik ile beraber gelen sayfaları ve ürünleri kaldırabilir, kendi logonuzla beraber güzel bir online mağaza yapabilirsiniz. Bu arada SEO için bunları uygulamayı unutmayın;

  • Ürün fotoğrafı eklerken kesinlikle alt metin, görsel başlığını girin.
  • Ürün açıklamalarını tamamen özgün bir şekilde yazın.
  • Ürün eklerken anahtar kelimeleri özenle seçin.
  • Yoast SEO ve Rank Math SEO gibi eklentileri de kullanabilirsiniz.
  • Hızlı bir Hosting kullanın.
  • Kesinlikle ve kesinlikle müşteri kitlesi olarak Türkleri yani Türkiye'yi hedefliyorsanız sitenizdeki tüm yabancı cümleleri-kelimeleri Türkçeye çevirin.
  • Düzgün bir Sitemap oluşturun ve Robots.txt dosyasını unutmayın.



Bazı Kareler


Bilmelisiniz ki site tasarımını değiştirmedim, yüklediğim şekilde kaldı. Güzel bir web sitesi hazırlayabilir miydim? evet ama bu konu tamamen eğitim amaçlı olduğundan daha çok öğretmeye dayalı oldu.




57x39ia.png





5aE7rL.png





oslzjzm.png





5aE7rL.png





cszi0kh.png










İyi forumlar dilerim..


Ellerinize Sağlık
ama keşke wordpress olmasaydı çünkü exploitler ve açıklar var wordpress üstüne bu yüzden daha çok güvenlikli program veya cms seçseydiniz daha iyi olurdu.
 

JohnWick51

Uzman üye
20 Mar 2022
1,865
770
28
logo.png






WordPress İle E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?



WordPress altyapısı her ne kadar blog veya kişisel web siteler için kullanılsa da film sitesinden, e-ticaret sitesine kadar birçok farklı konuda web sitesi oluşturmanın imkanını kullanıcılarına sunuyor.

Bu konuda sizlere WordPress altyapısını kullanarak nasıl e-ticaret kurabileceğinizi anlattım.. Umarım konuyu beğenirsiniz. Ayrıca shopier gibi kredi kartı ile ödeme yapmayı kolaylaştıran firmalar sayesinde WooCommerce eklentisine entegre edilerek müşterilerin kredi kartlarıyla ödeme yapmalarına olanak sağlayabiliyoruz. Tema seçiminden, tema düzenlemeye, demo temayı import etmeye kadar birçok işlemi öğreneceksiniz.
Bu arada WordPress için Hosting özellikleriniz aşağıdaki gibi olması gerekiyor.



  • PHP 7.3 veya daha üstü
  • MySQL 5.6 veya daha yeni veya MariaDB 10.1 veya daha yeni
  • mod_rewrite modülü ile Nginx veya Apache




mvbn5tf.png




Tema Seçimi Nasıl Yapılır?


Öncelikle ücretsiz mi yoksa ücretli mi bir tema istediğimize karar veriyoruz. Ücretli temalar 20$'dan başlıyor denebilir ama tabii ki ücretsiz temalara göre çok daha güzel temalar mevcut ben ücretsiz bir tema tercih edeceğim. Google'da "WordPress WooCommerce Theme free" şeklinde arama yaptığımızda karşımıza baya seçenek çıkıyor. Ben bu konunun anlatımı için "Botiga" isimli temayı tercih ettim. Ayrıca tema seçiminde ücretli veya ücretsizden çok SEO konusunda geliştirilmiş ve hızlı bir tema tercih etmemiz gerekiyor.




PhGbDR.png




Kurulum İşlemlerine Başlayalım


Bu konuda sıfırdan, yani WordPress'in kurulumunundan başlamayacağım. Google'da küçük bir aramayla WordPress'in nasıl kurulduğunu öğrenebilirsiniz. Şimdi adımlarla temamızı kuralım.



1. Adım: WordPress admin paneline girerek sol tarafta yer alandan "Görünüm >> Temalar" diyoruz ve yukarıda yer alan yeni ekle butonuna basıyoruz. Daha sonra tema yükleyeceğimiz alan açılıyor ve yine yukarıdan tema yükle diyerek tema dosyamızı (ZİP uzantılı) seçiyoruz ve "Şimdi kur" butonuna basıyoruz. (Eğer ki tema dosyanız WordPress mağazasında mevcutsa direkt olarak temanızı oradan bulduktan sonra yükleyebilirsiniz. ZİP ile uğraşmanıza gerek yok. WooCommerce teması olarak ben dış bir siteden indirdiğimden ZİP olarak yüklüyorum.)



mz97l5a.png





5aE7rL.png





gz88tyi.png





5aE7rL.png





2. Adım: Bu işlemde demo import edeceğiz. İmport işlemi temadan temaya göre değişiklik gösteriyor ama genel olarak her tema da aynıdır. Ayrıca bu işlemde her temanın sitesinde mutlaka bulunan kurulum belgesine göz atabilirsiniz. Büyük ölçüde yardımcı olacaktır.. Ek olarak, çoğu temada import işleminde içerikler, yazılar, görseller eklensin mi? Şeklinde bir seçenek olur. Dilerseniz demo sitede bulunan içerikleri eklemeyebilirsiniz ama kesinlikle eklentilerin hepsini yükleyin. Yüklemediğiniz zaman tema görünümünde bozulmalar olabiliyor..



fq2wx4c.png





5aE7rL.png





rexs64a.png





5aE7rL.png






ou0t9kd.png





WooCommerce Gerekli Ayarları Yapalım


Eklenti temamızla birlikte geliyor, import işlemlerinde otomatik olarak geliyor. Bize sadece mağaza bilgilerini girmek ve gerekli ayarları yapmak kalıyor. Ayrıca yukarıda belirttiğim gibi Shopier'e üye olarak müşterilerinizin kredi kartı ile ödeme yapmasına olanak sağlayabilirsiniz, ancak Shopier'in kesintisinin de çok fazla olduğunu söylememek olmaz. Kullanıp kullanmayacağınız size kalmış... Diğer firmalara da göz atabilirsiniz.



1. Adım: Aşağıdaki resimde bulunan adres, e-mail vs. Yerleri kendinize göre doldurunuz.



s1olgmn.png





5aE7rL.png





2. Adım: Mağazamızın hangi kategorilerde faaliyet gösterdiğini seçiyoruz.



dtdwdq2.png





5aE7rL.png





3. Adım: Mağazamızda kaç adet ürün göstereceğimizin seçimini yapıyoruz. Daha sonra temamızı seçerek WooCommerce kurulum sihirbazını tamamlıyoruz.



mei2gcl.png





5aE7rL.png





d4jsck5.png





5aE7rL.png





4. Adım: Header bölümünde veya menülerde ayrı bir mağaza kısmı oluşturmak istiyorsak WordPress'in kendi sayfalar alanından yeni bir sayfa oluşturuyoruz. Ben mağaza sayfama "thtchan" ismini vereceğim. Bu arada bu isim verilen alanda kalıcı bağlantı alanına dikkat etmemiz gerekiyor. Bazen vermek istediğimiz isimden farklı oluşabiliyor, bu nedenle yayımla butonuna basmadan önce son kontrolü yapınız.



gqzmmpy.png





5aE7rL.png





rvecxov.png





5aE7rL.png






5. Adım: Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra WordPress admin panelimizin sol kısmında yer alan alandan "WooCommerce >> Ayarlar" alanına tıklıyoruz. Adres, vergi, lira vs. Kendinize göre ayarlama yapınız.



b859rjy.png





5aE7rL.png






6. Adım: Bu adım bizim için oldukça önemli çünkü müşterinin inceleme bırakıp bırakamayacağına, mağaza sayfasının hangisi olacağına burada karar veriyoruz. Biz önceki adımlarda thtchan adlı bir sayfa oluşturmuştuk. o sayfayı burada seçeceğiz ve yine önceki adım gibi aşağıdaki alandan "değişiklikleri kaydet" butonuna tıklıyoruz ve gönderim sekmesine geçiyoruz.



6eclv57.png





5aE7rL.png






7. Adım: Gönderim alanını kendinize göre ayarlayınız, ben herhangi bir ayar yapmayacağım. (Direkt shopier modulunu yükleyeceğim için)



7r64mox.png





5aE7rL.png






8. Adım: Ödemeler alanını yine kendinize göre ayarlamanız gerekiyor. Anlaşmalı bir kargo şirketiniz varsa kapıda ödemeyi seçebilir veya ödemeyi direkt EFT ile hesabınıza almak istiyorsanız ilk seçeneği seçebilirsiniz. Banka bilgilerinin eklenti üzerinden nasıl eklendiğini merak eden arkadaşlar 2. Görsele göz atabilir. Kullanımı kolay bir eklenti olduğunu buradan da anlayabilirsiniz.



auojzuk.png





5aE7rL.png





5vhhk1y.png





5aE7rL.png






9. Adım: Müşterinin ne zaman hesap oluşturacağı, hesap oluşturmadan ziyaretçi olarak alışveriş yapıp yapılamayacağını gibi ayarları "hesaplar ve gizlilik" alanından yapabilirsiniz. Ziyaretçilerinde alışveriş yapmasına olanak sağlarsanız siteniz için daha yararlı olabilir. Ayarlarımız kısmen bitmiştir. Gelişmiş bölümünden dilerseniz daha fazla ayara ulaşabilirsiniz. Konunuz fazla uzun olmaması adına diğerlerine sizin göz atmanızı istiyorum. Bu seçenekler, alanlar ile ilgili sorularınız olursa konu altından sorabilirsiniz. Okumaya devam ediniz...



lxles1x.png





5aE7rL.png






opnd283.png





WooCommerce'de Ürün Eklemesi Nasıl Yapılır?



Ayarlarımızı başarıyla tamamladık. WordPress'de yazı nasıl ekleniyorsa, WooCommerce ile de ürün eklemesi o kadar kolay. Aşağıdaki adımları takip ediniz...



1. Adım: WordPress admin paneline giriş yapalım ve sol tarafta yer alan alandan "ürünler >> yeni ekle" kısmına giriyoruz. Örnek almak için tema demo yüklemesiyle birlikte gelen demo ürünlerin nasıl eklendiğine bakabilirsiniz. Ben size göstermek için THT logosunun yer aldığı yeni bir ürün oluşturacağım.



162timp.png





5aE7rL.png






2. Adım: Şimdi THT logosu ile bir ürün eklemesi yapacağız. Aşağıdaki GIF'den bilgi alabilirsiniz....



buytdaw.gif





5aE7rL.png






3. Adım: Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan mavi renkli "yayımla" butonuna tıklayınız ve ürününüz artık yayımlandı!!! Ürün sayfasının görseli aaşğıdaki gibi görünüyor. (Temadan temaya değişiklik gösterme ihtimali var.) Bu arada eğer ki temanızda İngilizce yerler varsa "görünüm >> özelleştir" alanından düzenlemeye çalışabilir veya loco çeviri isimli eklentiyle gerekli dil çevirilerinizi yapabilirsiniz.



5nh84iu.png





5aE7rL.png






l627mqp.png





WooCommerce Shopier Entegrasyonu Nasıl Yapılır?



Şimdiii geldik son işlemlerimize. Bu işlemleri gerçekleştirmeden önce Shopier ile bir hesap açmanız, sitenizi göndermeniz ve onay almanız gerekiyor. Bu işlemleri siteniz onay almış ve mağaza açma işleminiz onaylanmış gibi anlatıyorum.



1. Adım: Shopier sitesine girerek hesabımıza giriş yapıyoruz ve sol tarafta yer alan "entegrasyonlar" alanından "Modül yönetimi" diyerek, modül dosyaları bölümüne tıklıyoruz. Daha sonra kılavuzu ve WooCommerce zip dosyasını indiriyoruz.



su72aqe.png





5aE7rL.png






2. Adım: Admin panelimize girerek eklentiler alanından indirdiğimiz dosyayı yüklüyoruz. varolan WooCommerce eklentisini silmenize gerek yok. Daha sonra öceki işlemlerde yaptığımız gibi WooCommerce >> ayarlar alanına girerek, yukarıdaki menülerden "ödemeler" seçeneğine tıklıyoruz ve kredi kartı ile ödeme seçeneğini aktif hala getiriyoruz. Ayrıca yönet butonuna tıklıyoruz...



8vuhtr6.png





5aE7rL.png






3. Adım: Yönet butonuna tıkladığımızda karşımıza çıkan "Shopier’i Etkinleştir" seçeneğini açıyoruz. API bilgilerinide kaydettikten sonra Aşağı kısımda yer alan geri dönüş URL bağlantısını Shopier'de bulunan "Entegrasyonlar > Modül Yönetimi > Modül Ayarları" bölümündeki yere yapıştırıyoruz ve "değişiklikleri kaydet" butonuna tıklıyoruz..



cc2v0cq.png





5aE7rL.png






Ve... Başarılı bir şekilde işlemlerimizi gerçekleştirdik ve artık bir mağazamız var. Demo içerik ile beraber gelen sayfaları ve ürünleri kaldırabilir, kendi logonuzla beraber güzel bir online mağaza yapabilirsiniz. Bu arada SEO için bunları uygulamayı unutmayın;

  • Ürün fotoğrafı eklerken kesinlikle alt metin, görsel başlığını girin.
  • Ürün açıklamalarını tamamen özgün bir şekilde yazın.
  • Ürün eklerken anahtar kelimeleri özenle seçin.
  • Yoast SEO ve Rank Math SEO gibi eklentileri de kullanabilirsiniz.
  • Hızlı bir Hosting kullanın.
  • Kesinlikle ve kesinlikle müşteri kitlesi olarak Türkleri yani Türkiye'yi hedefliyorsanız sitenizdeki tüm yabancı cümleleri-kelimeleri Türkçeye çevirin.
  • Düzgün bir Sitemap oluşturun ve Robots.txt dosyasını unutmayın.



Bazı Kareler


Bilmelisiniz ki site tasarımını değiştirmedim, yüklediğim şekilde kaldı. Güzel bir web sitesi hazırlayabilir miydim? evet ama bu konu tamamen eğitim amaçlı olduğundan daha çok öğretmeye dayalı oldu.




57x39ia.png





5aE7rL.png





oslzjzm.png





5aE7rL.png





cszi0kh.png










İyi forumlar dilerim..


Ellerine saglik
 

'Chan

Uzman üye
1 Nis 2020
1,801
1,458
Shibuya
tamda bunu arıyodum eline koluna sağlık okadar zor değilmiş

Teşekkür ederim.

Ellerinize Sağlık
ama keşke wordpress olmasaydı çünkü exploitler ve açıklar var wordpress üstüne bu yüzden daha çok güvenlikli program veya cms seçseydiniz daha iyi olurdu.

Yorumunuz için teşekkür ederim. 😊Söylediklerinize katılıyorum ve sonuna kadar haklısınız ama biraz kullanışlılık açısından bu konumda WordPress'i tercih etmek istedim.

Elinize emeğinize sağlık...
teşekkürler(y)(y):)

Yorumunuz için ben teşekkür ederim.




Teşekkür ederim. 😊
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.