Yazılım da ilerlemek

Sword1453

Yeni üye
5 Eyl 2021
28
11
VATAN
Arkadaşlar merhaba ben Sword ;

Arkadaşlar ben Web uygulama alanında ilerliyorum . İleride İleride Web site geliştirme alanıyla ilgilenmek istiyorum , aynı anda web güvenliği nede ilgiliyim , Web site geliştirmeyi ve Bug bounty yi bir arada yürütebilir miyim ?
 

'Laymen

Katılımcı Üye
11 Tem 2021
596
397
Black Earth
Dostum bu işe merakli olduğunu düşünürsek bir arada ikisini sürdürmek uğraştırır gibi (benim düşüncemle) he bana göre teker teker kafandaki bilgilere bilgi katmak bence daha hoş derim ilk hangisi kafana yatıyor ise onu sonrasında 2.düşünceni yapmani öneririm :)

KEYİFLİ FORUMLAR DİLERİM
 
19 May 2020
238
84
Arkadaşlar merhaba ben Sword ;

Arkadaşlar ben Web uygulama alanında ilerliyorum . İleride İleride Web site geliştirme alanıyla ilgilenmek istiyorum , aynı anda web güvenliği nede ilgiliyim , Web site geliştirmeyi ve Bug bounty yi bir arada yürütebilir miyim ?
web tabanlı bir yazılım geliştiriyorsan eğer, güvenliğinden de sen sorumlusun. dolayısıyla bug bounty için de teorik veya pratik bilgi edinmen zaten çalışma sürecinin içinde başlıyor. ama bu bir hacker kadar ileri düzey olmayabilir. örneğin, sen nerede sql ile bağlantı kurduğunu ve bu komutları çalıştırdığını bildiğin için, o alanı kendine göre sınar ve test edersin. bir hacker bunun için 3. taraf araçlar kullanarak test yapabilir, bilmediğin bir yöntemi veya gözden kaçırdığın bir noktayı böyle bulabilir. bana sorarsan web geliştirmeye daha ağırlık vermelisin çünkü sistemi daha yakından tanırsın, bu konuda uzmanlaşmak istemesen bile, bug bounty'e yöneldiğinde en azından öğrendiğin şeyleri nerelerde uygulayıp nerelerde uygulamayacağına dair fikir yürütmen veya yeni yöntemler uygulaman daha kolay olur.
 

Starzz

Üye
21 Haz 2015
238
58
Web Güvenliği için Web sistemlerinin nasıl çalıştığını bilmen gerek. Bunun için ise web yazılımları geliştirmelisin. Daha sonra araştırmalar yaparak yazdığın kodu daha güvenli hale getirmelisin.

Bu şekilde çalışmaya devam ettikçe aslında tek bir yerde çalışarak diğer konu hakkında da bilgi sahibi olacaksın.
 

'Türk

Moderasyon Ekibi Direktör Yard.
5 May 2020
2,296
1,291
K E R K Ü K
üstte bir arkadaş doğru konuşmuş, kafana göre takıl, ister web tasarımla uğraş aynı zamanda java ile program yaz, ister java ile program yaz yanında mobil programlamayıda götür.
sana kalmış birşey yapabilirim diyorsan yap.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.