Yazılım&Siber Güvenlik Üniversite Bölümleri #2 (SA)

'pump

Junior Hunter
9 Ara 2022
1,328
2,839
Ağ Kablolarında Geziyor
CEH zaten allahın standart comptia security+ sscp diye uzar gider sırf ceh alarak siber güvenlik uzmanı olunmaz gülerler adama :D
adı üstünde uzman dediğim adam zaten sadece ceh ile yetinemez arkasında oscp gibi sertifikalar olur ki uzman ünvanını rahatça diyelim, benim demek istediğim, ceh pahalı mesela çoğu sertifikadan, senin bu dediğin hangi sertifikaymış 100 120k değerinde onu merak ettim, yazarsan araştırayım ben sonuç bulamadim :)
 

lkonigrasse

Yeni üye
4 Şub 2023
21
16
adı üstünde uzman dediğim adam zaten sadece ceh ile yetinemez arkasında oscp gibi sertifikalar olur ki uzman ünvanını rahatça diyelim, benim demek istediğim, ceh pahalı mesela çoğu sertifikadan, senin bu dediğin hangi sertifikaymış 100 120k değerinde onu merak ettim, yazarsan araştırayım ben sonuç bulamadim :)
Dostum genel olarak 3 5 tanesi zaten 100 120k ediyor tek bir sertifika 100k değil tekrar oku yazdığımı
 

TurkGokay

Uzman üye
4 Ara 2022
1,027
548
Kemalizm
SelamunAleyküm herkese yine ben yine pump, yine şirinbaba.

BdExlJ.gif



Yeni konu biraz erken geldi gibi ama kusura bakmayın xd
Bende mağlum real hayatta bazı sıkıntıların üstüne deprem gelince , daha da kötü oldu, ve şuan çok şükür atlattık herşeyi ve eskisi gibi burdayım, istek üzerine konu açmamı isteyenler olursa çekinmesinler,düşünür taşınır açarız.

Bu seriyi bilmeyenler için ilk şunu okuyup gelmelerini istiyorum, bu konuda 3 bölüm koydum, sebebi bu sektörden en çok bu, 3 popüler bölümlerde ki öğrencilerden mesleğe adam çıkıyor.

Serinin 1. Konusu

Geçen konuda da olduğu gibi tüm mühendislik konularını yazmicam, çünkü insanları sektörden çok uzak bir bölüme göndermek istemem, sonuçta 1 defa gidiyorsunuz. (sonra mezun bir kasiyer olup arkamdan birşeyler dedirtmek istemem xd )


1.png


BİLGİ GÜVENLİĞİ TEKNOLOJİSİ


1662494457-bilgi-guvenligi-teknolojisi-bolumu.png


Dostlar puanınızı ve derslerinizi bilmediğim için şuraya bi link bırakıyorum. Bu linkten ilgili bölümün üniversite üniversite puanlarına bakabilirsiniz. LİNK

Bu arada bu bölüm 2 yıllık değil o ayrı, bu ayrı ikisini karıştırmayalım.



NEDİR NE YAPAR

İnternet kullanıcı sayısı arttıkça genel tanımlama ile “Bilgi Güvenliği” olarak adlandırılan problemlerin ortaya çıkması, ülkelerin kendi bilgi sistemlerini ve kritik altyapılarını bilgi teknolojileri altyapısıyla oluşturmalarına neden olmuştur. Ülkeler, siber alana bağımlı olan sistemlerini bilgi güvenliği tehditlerine karşı korumak için standartlar, politikalar ve stratejiler geliştirmekte ve uygulamaktadırlar.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü, siber teknoloji bağlamında, siber güvenlik yönetimi alanına özgün ihtiyaçların karşılanması için bilgi güvenliği tehditlerine karşı etkin bir biçimde açıklık tarama ve testlerini uygulayabilecek, bilgi güvenliği açısından seviye-iyileştirme analizleri yapabilecek, ağ, bilgi ve uygulama güvenliği konusunda deneyimli, ve güvenlik konusundaki tehditleri algılayarak bertaraf edecek bir farkındalık programı düzenleyebilecek mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Olası bilgi güvenliği tehditlerine karşı güvenlik seviyesinin iyileştirilmesi ve sistemlerin güvenlik açıklarının belirlenmesi paralelinde, donanım ve yazılım boyutunda bir sistematik dahilinde önlemlerin alınması, bilgi güvenliğinin sağlanması, ve tüm bu unsurların siber güvenlik yönetimi üst bağlamında gösterilmesi bölümün başlıca amaçlarındandır.


C, C++, C#, Java, Python gibi programlama dilleri, yapay zeka, web tasarımı, bilgisayar ağları, Oracle uyumlu veri tabanı dersleri, bilişim sistemleri güvenliği, kriptoloji, sızma testleri, ağ güvenliği, veritabanı güvenliği, sanallaştırma ve bulut sistemleri, ve bilişim suçları ve mevzuatı üzerine dersler programımızda mevcuttur.


Kariyer Olanakları

Mezunlarımız, bilgi işlem merkezleri ve yazılım firmaları başta olmak üzere, elektronik bilginin olduğu her alanda “bilgi güvenlik uzmanı”, “sistem güvenliği uzmanı”, “siber güvenlik uzmanı”, “ağ uzmanı ve yöneticisi”, “sistem destek uzmanı” ve “yazılımcı” pozisyonlarında çalışabileceklerdir.

Siber saldırı hedefleri arasında küresel boyutta 5. sırada olan ülkemizin, şu anda siber güvenlik konusuna hakim ve teorik bilgilere sahip en az 20000 uzmana ihtiyacı vardır. Söz konusu saldırı tehditlerinin önümüzdeki yıllarda da büyük ölçüde artacağı düşünüldüğünde, piyasanın bu alanda uzmanlaşmış mezunlara olan talebinin artacağı tahmin edilmektedir.


İŞ OLANAKLARI

Bilişim güvenliği yönetim standartlarının uygulanması, denetimi ve belgelendirilmesi, Bilgi sistemlerinin güvenlik zafiyetlerinin tespiti ve güçlendirilmesi, Kurumsal bilgi sistemlerinin kurulması ve yönetimi, Yazılım geliştirme faaliyetlerinin bilişim güvenliği açısından tasarımı ve denetimi.

Maaş Durumu

Bilgi güvenliği uzmanı ne kadar maaş alır?


Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜK
ORTALAMA
Bilgi Güvenliği Uzmanı
21.950
27.440
Bilgi Güvenliği ve Kalite Uzman Yardımcısı
11.440
14.300


Akademik Dersleri

Tek tek bulamadığım için örnek YediTepe Üniversitesi'nin Ders programını paylaşıyorum göz atabilirsiniz.

PROGRAM


1.png



BİLGİSAYAR BİLİMLERİ


bilgisayar-bilimleri.jpg

Bilgisayar Bilimleri Bölümü Nedir?



Bilgisayar Bilimleri, bilgisayarların ve hesaplama sistemlerinin incelendiği akademik bir disiplindir. Elektrik ve bilgisayar mühendislerinin aksine, bilgisayar bilimcileri çoğunlukla yazılım ve yazılım sistemleri ile ilgilenir; bu onların teori, tasarım, geliştirme ve uygulamalarını içerir.


Bilgisayar Bilimleri Eğitim Süresi Kaç Yıldır?



Bilgisayar Bilimleri (Computer Science) üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Bilgisayar bilimi öğrencileri programları çözmek, bilgisayar donanımı ve yazılımının performansını incelemek için algoritmalar tasarlar ve analiz eder.


Bilgisayar Bilimleri Bölümü Dersleri Nelerdir?



Üniversite tercihlerinde bilgisayar bilimleri bölümüne yer vermeyi amaçlayan öğrenciler;
  • Doğrusal Cebir ve Sayısal Geometri,
  • İstatistik ve Olasılık,
  • Bilgisayar Bilimleri,
  • Veri Tabanı Yönetimi,
  • Çok Değişkenli Veri Analizi,
  • Matematiksel Programlama,
  • Nesneye Yönelik Programlama,
  • İşletim Sistemleri,
  • Metin ve Web Madenciliği,
  • Kombinatoryal Hesaplama,
  • Bulanık Karar Sistemleri,
  • Mobil Programlama,
  • Aktüerya ve Risk Yönetimi,
  • Yapay Zeka,
  • Uzman Sistemler,
ve benzeri birçok dersten sorumlu olacaklardır. Bunlar ve daha fazlası dersleri başarı ile tamamlayan öğrenciler “Bilgisayar Bilimleri Diploması” almaya hak kazanır. Bilgisayar Bilimleri, dünya üzerinde oldukça yaygın olan bir bölüm olmasına rağmen ülkemizde bu isimle sadece bir üniversitede bulunan yeni gelişmekte olan bir bölümdür. Bölüm tek başına bulunduğu gibi bir de Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri şeklinde de bulunmaktadır.


Bilgisayar Bilimleri Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?



Bilgisayar Bilimleri mezunları yapay zeka, bilgisayar sistemleri ve ağları, güvenlik, veritabanı sistemleri, insan bilgisayar etkileşimi, vizyon ve grafikler, sayısal analiz, programlama dilleri, yazılım mühendisliği, biyoinformatik ve hesaplama teorisi üzerine çalışmalar gerçekleştirirler.


Bilgisayar Bilimleri Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?


Günümüzde bilgisayar bilimcileri iş imkanı konusunda oldukça geniş bir ağa sahiplerdir. Eğitimleri esnasında edinmiş oldukları bilgiler sayesinde; Bilgisayar ve bilgi sistemleri yöneticisi,veritabanı uzmanı, oyun programcısı, sistem analisti, ağ mühendisi, medya programcısı, siber güvenlik yöneticisi, bilgisayar programcısı,yazılım geliştirici gibi birçok alanda görev üstlenebilirler. Birbirinden farklı bu kadar konular üzerine tercih ettikleri takdirde çalışabilecek olan mezunlar; sağlık hizmetleri, üretim sektörü, otomotiv, güvenlik sanayii, eğitim, oyun, eğlence gibi birçok sektörde kendilerine çalışma alanı bulabilirler.

Bilgisayar Bilimleri Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Bilgisayar Bilimleri çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Bilgisayar Bilimleri okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

büro ortamında çalışırlar ve birinci derecede verilerle uğraşırlar, iş oturarak yürütülür, ortam genellikle sessizdir. Bilgisayar mühendisi çalışırken diğer meslektaşlarıyla ve iş sahipleriyle etkileşim halindedir.


NOT ! : Maaş Hakkında Bir Sonuç Bulamadım.

AKADEMİK DERSLERİ
LİNK


1.png


Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri

bilgisayar-teknolojisi-ve-bilisim-sistemleri.jpg

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Nedir?



Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, bilgisayar ve sağladığı avantajların diğer sektörlere uyarlanması, sektörün sahip olduğu sorunları çözerek kullanılan her türlü cihazın, ağların, yazılım dillerinin ve veritabanlarının incelenmesi ve kullanılmak üzere eğitimi verilmekte olan akademik bir disiplindir.

Lisans bölümü öğrencileri; programlama, ağ oluşturma, sistem yönetimi ve internet geliştirme uygulamalarına hazırlar.
Bilgi sistemlerinde incelenen teknolojiler arasında programlama, ağ oluşturma, sunucu yönetimi, bilgi güvenliği, veritabanı tasarımı ve geliştirme, sistem analizi ve tasarımı ve web geliştirme yer almaktadır.


Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?



Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümü yalnızca Sayısal puan türünden tercih edilebilir.


Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Dersleri Nelerdir?



Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri üzerine eğitim almayı amaçlayan aday öğrenciler;
  • İktisat,
  • Veri Yapıları,
  • Sayısal Devre Tasarımı,
  • Nesneye Yönelik Programlama,
  • Yapısal Programlama,
  • Dosya Organizasyonu ve İşlemleri,
  • Bilgisayar Mimarisi,
  • İşletme Enformatik Sistemleri,
  • İnternet Programlama,
  • Görsel Programlama,
  • Veritabanı Yönetim Sistemleri,
  • Bilgisayar Güvenliği,
  • Yönetim Bilişim Sistemleri
Ve daha birçok dersten sorumlu olacaklardır. 8 yarıyıllık eğitim süreleri içerisinde derslerini başarı ile tamamlayan öğrenciler “Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Lisans Diploması” elde etmeye hak kazanırlar.


Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?



Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri mezunları, işletmelerin ihtiyaçlarını yönetme konusunda teknolojinin ve teknolojik aletlerin iş sistemine entegre edilmesine yardımcı olan kişilerdir.


Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?



Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri iş alanı konusunda geniş bir konu yelpazesini kapsar.

Bölüm mezunları birçok şirketin bilgi işlem departmanlarında yer alabilirler. Devlet kurum ve kuruluşlarında da yine aynı departmanda istihdam sağlamaları mümkündür. Öte yandan üniversitelerde akademik kariyer de seçenekler arasındadır.

Ayrıca bölüm mezunları yazılım geliştiren şirketlerde; web tasarımcısı, veritabanı yönetimi ve farklı alanlarda programlama üzerine de görev alabilirler.


Bilişimciler ne kadar kazanır?


Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜK
ORTALAMA
Bilişim Uzmanı
17.750
22.190
Eğitim Teknolojileri Uzman Yardımcısı
9.640
12.050


NOT: Maaş koymadıklarıma soranlara kısa özet geçeyim bilişim sektöründe tüm meslekler fazla fark oynamaz aşağı yukarı aynı.

Akademik Başarı
LİNK

1.png


Şimdi genel bir konuşamamı yapayım ve gideyim.
İlk Üniversitelerden bahsedicem.

Dostlar,kardeşlerim benim size her zaman tavsiyem 4 yıllık ; Adli bilişim, Yazılım & Bilgisayar Mühendisliği,Bilgi Güvenliği
En iyi buralarda gelişirsiniz.

Ama tabi puan gelmessi 2 yıllık yerine diğer 4 yıllıklardan devam edin, sayısalı burada bitiriyorum.
Koymadığım bazı ünilerde var onlarıda neden koymadım bahsedeyim.

Bilişim sistemleri müh, (
bunu işledik, bu sadece mühendislik kısmı, ahım şahım bir fark yok.)
Bilgisayar ve öğretim teknolojisi (
bahsettiğim bilişim ünisinin yan çarı )



HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR DİLERİM HOŞ ÇAKALIN...


g08j40x.jpg
T%C3%BCrkHackTeam_Logo.png
g08j40x.jpg

Eline sağlık ve teşekkürler sana da hayırlı ramazanlar 😁
 

teux

Katılımcı Üye
23 Ocak 2023
929
1,223
Genç Atsızlar
SelamunAleyküm herkese yine ben yine pump, yine şirinbaba.

BdExlJ.gif



Yeni konu biraz erken geldi gibi ama kusura bakmayın xd
Bende mağlum real hayatta bazı sıkıntıların üstüne deprem gelince , daha da kötü oldu, ve şuan çok şükür atlattık herşeyi ve eskisi gibi burdayım, istek üzerine konu açmamı isteyenler olursa çekinmesinler,düşünür taşınır açarız.

Bu seriyi bilmeyenler için ilk şunu okuyup gelmelerini istiyorum, bu konuda 3 bölüm koydum, sebebi bu sektörden en çok bu, 3 popüler bölümlerde ki öğrencilerden mesleğe adam çıkıyor.

Serinin 1. Konusu

Geçen konuda da olduğu gibi tüm mühendislik konularını yazmicam, çünkü insanları sektörden çok uzak bir bölüme göndermek istemem, sonuçta 1 defa gidiyorsunuz. (sonra mezun bir kasiyer olup arkamdan birşeyler dedirtmek istemem xd )


1.png


BİLGİ GÜVENLİĞİ TEKNOLOJİSİ


1662494457-bilgi-guvenligi-teknolojisi-bolumu.png


Dostlar puanınızı ve derslerinizi bilmediğim için şuraya bi link bırakıyorum. Bu linkten ilgili bölümün üniversite üniversite puanlarına bakabilirsiniz. LİNK

Bu arada bu bölüm 2 yıllık değil o ayrı, bu ayrı ikisini karıştırmayalım.



NEDİR NE YAPAR

İnternet kullanıcı sayısı arttıkça genel tanımlama ile “Bilgi Güvenliği” olarak adlandırılan problemlerin ortaya çıkması, ülkelerin kendi bilgi sistemlerini ve kritik altyapılarını bilgi teknolojileri altyapısıyla oluşturmalarına neden olmuştur. Ülkeler, siber alana bağımlı olan sistemlerini bilgi güvenliği tehditlerine karşı korumak için standartlar, politikalar ve stratejiler geliştirmekte ve uygulamaktadırlar.

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü, siber teknoloji bağlamında, siber güvenlik yönetimi alanına özgün ihtiyaçların karşılanması için bilgi güvenliği tehditlerine karşı etkin bir biçimde açıklık tarama ve testlerini uygulayabilecek, bilgi güvenliği açısından seviye-iyileştirme analizleri yapabilecek, ağ, bilgi ve uygulama güvenliği konusunda deneyimli, ve güvenlik konusundaki tehditleri algılayarak bertaraf edecek bir farkındalık programı düzenleyebilecek mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Olası bilgi güvenliği tehditlerine karşı güvenlik seviyesinin iyileştirilmesi ve sistemlerin güvenlik açıklarının belirlenmesi paralelinde, donanım ve yazılım boyutunda bir sistematik dahilinde önlemlerin alınması, bilgi güvenliğinin sağlanması, ve tüm bu unsurların siber güvenlik yönetimi üst bağlamında gösterilmesi bölümün başlıca amaçlarındandır.


C, C++, C#, Java, Python gibi programlama dilleri, yapay zeka, web tasarımı, bilgisayar ağları, Oracle uyumlu veri tabanı dersleri, bilişim sistemleri güvenliği, kriptoloji, sızma testleri, ağ güvenliği, veritabanı güvenliği, sanallaştırma ve bulut sistemleri, ve bilişim suçları ve mevzuatı üzerine dersler programımızda mevcuttur.


Kariyer Olanakları

Mezunlarımız, bilgi işlem merkezleri ve yazılım firmaları başta olmak üzere, elektronik bilginin olduğu her alanda “bilgi güvenlik uzmanı”, “sistem güvenliği uzmanı”, “siber güvenlik uzmanı”, “ağ uzmanı ve yöneticisi”, “sistem destek uzmanı” ve “yazılımcı” pozisyonlarında çalışabileceklerdir.

Siber saldırı hedefleri arasında küresel boyutta 5. sırada olan ülkemizin, şu anda siber güvenlik konusuna hakim ve teorik bilgilere sahip en az 20000 uzmana ihtiyacı vardır. Söz konusu saldırı tehditlerinin önümüzdeki yıllarda da büyük ölçüde artacağı düşünüldüğünde, piyasanın bu alanda uzmanlaşmış mezunlara olan talebinin artacağı tahmin edilmektedir.


İŞ OLANAKLARI

Bilişim güvenliği yönetim standartlarının uygulanması, denetimi ve belgelendirilmesi, Bilgi sistemlerinin güvenlik zafiyetlerinin tespiti ve güçlendirilmesi, Kurumsal bilgi sistemlerinin kurulması ve yönetimi, Yazılım geliştirme faaliyetlerinin bilişim güvenliği açısından tasarımı ve denetimi.

Maaş Durumu

Bilgi güvenliği uzmanı ne kadar maaş alır?


Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜK
ORTALAMA
Bilgi Güvenliği Uzmanı
21.950
27.440
Bilgi Güvenliği ve Kalite Uzman Yardımcısı
11.440
14.300


Akademik Dersleri

Tek tek bulamadığım için örnek YediTepe Üniversitesi'nin Ders programını paylaşıyorum göz atabilirsiniz.

PROGRAM


1.png



BİLGİSAYAR BİLİMLERİ


bilgisayar-bilimleri.jpg

Bilgisayar Bilimleri Bölümü Nedir?



Bilgisayar Bilimleri, bilgisayarların ve hesaplama sistemlerinin incelendiği akademik bir disiplindir. Elektrik ve bilgisayar mühendislerinin aksine, bilgisayar bilimcileri çoğunlukla yazılım ve yazılım sistemleri ile ilgilenir; bu onların teori, tasarım, geliştirme ve uygulamalarını içerir.


Bilgisayar Bilimleri Eğitim Süresi Kaç Yıldır?



Bilgisayar Bilimleri (Computer Science) üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Bilgisayar bilimi öğrencileri programları çözmek, bilgisayar donanımı ve yazılımının performansını incelemek için algoritmalar tasarlar ve analiz eder.


Bilgisayar Bilimleri Bölümü Dersleri Nelerdir?



Üniversite tercihlerinde bilgisayar bilimleri bölümüne yer vermeyi amaçlayan öğrenciler;
  • Doğrusal Cebir ve Sayısal Geometri,
  • İstatistik ve Olasılık,
  • Bilgisayar Bilimleri,
  • Veri Tabanı Yönetimi,
  • Çok Değişkenli Veri Analizi,
  • Matematiksel Programlama,
  • Nesneye Yönelik Programlama,
  • İşletim Sistemleri,
  • Metin ve Web Madenciliği,
  • Kombinatoryal Hesaplama,
  • Bulanık Karar Sistemleri,
  • Mobil Programlama,
  • Aktüerya ve Risk Yönetimi,
  • Yapay Zeka,
  • Uzman Sistemler,
ve benzeri birçok dersten sorumlu olacaklardır. Bunlar ve daha fazlası dersleri başarı ile tamamlayan öğrenciler “Bilgisayar Bilimleri Diploması” almaya hak kazanır. Bilgisayar Bilimleri, dünya üzerinde oldukça yaygın olan bir bölüm olmasına rağmen ülkemizde bu isimle sadece bir üniversitede bulunan yeni gelişmekte olan bir bölümdür. Bölüm tek başına bulunduğu gibi bir de Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri şeklinde de bulunmaktadır.


Bilgisayar Bilimleri Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?



Bilgisayar Bilimleri mezunları yapay zeka, bilgisayar sistemleri ve ağları, güvenlik, veritabanı sistemleri, insan bilgisayar etkileşimi, vizyon ve grafikler, sayısal analiz, programlama dilleri, yazılım mühendisliği, biyoinformatik ve hesaplama teorisi üzerine çalışmalar gerçekleştirirler.


Bilgisayar Bilimleri Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?


Günümüzde bilgisayar bilimcileri iş imkanı konusunda oldukça geniş bir ağa sahiplerdir. Eğitimleri esnasında edinmiş oldukları bilgiler sayesinde; Bilgisayar ve bilgi sistemleri yöneticisi,veritabanı uzmanı, oyun programcısı, sistem analisti, ağ mühendisi, medya programcısı, siber güvenlik yöneticisi, bilgisayar programcısı,yazılım geliştirici gibi birçok alanda görev üstlenebilirler. Birbirinden farklı bu kadar konular üzerine tercih ettikleri takdirde çalışabilecek olan mezunlar; sağlık hizmetleri, üretim sektörü, otomotiv, güvenlik sanayii, eğitim, oyun, eğlence gibi birçok sektörde kendilerine çalışma alanı bulabilirler.

Bilgisayar Bilimleri Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Bilgisayar Bilimleri çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Bilgisayar Bilimleri okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

büro ortamında çalışırlar ve birinci derecede verilerle uğraşırlar, iş oturarak yürütülür, ortam genellikle sessizdir. Bilgisayar mühendisi çalışırken diğer meslektaşlarıyla ve iş sahipleriyle etkileşim halindedir.


NOT ! : Maaş Hakkında Bir Sonuç Bulamadım.

AKADEMİK DERSLERİ
LİNK


1.png


Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri

bilgisayar-teknolojisi-ve-bilisim-sistemleri.jpg

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Nedir?



Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, bilgisayar ve sağladığı avantajların diğer sektörlere uyarlanması, sektörün sahip olduğu sorunları çözerek kullanılan her türlü cihazın, ağların, yazılım dillerinin ve veritabanlarının incelenmesi ve kullanılmak üzere eğitimi verilmekte olan akademik bir disiplindir.

Lisans bölümü öğrencileri; programlama, ağ oluşturma, sistem yönetimi ve internet geliştirme uygulamalarına hazırlar.
Bilgi sistemlerinde incelenen teknolojiler arasında programlama, ağ oluşturma, sunucu yönetimi, bilgi güvenliği, veritabanı tasarımı ve geliştirme, sistem analizi ve tasarımı ve web geliştirme yer almaktadır.


Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?



Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümü yalnızca Sayısal puan türünden tercih edilebilir.


Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Dersleri Nelerdir?



Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri üzerine eğitim almayı amaçlayan aday öğrenciler;
  • İktisat,
  • Veri Yapıları,
  • Sayısal Devre Tasarımı,
  • Nesneye Yönelik Programlama,
  • Yapısal Programlama,
  • Dosya Organizasyonu ve İşlemleri,
  • Bilgisayar Mimarisi,
  • İşletme Enformatik Sistemleri,
  • İnternet Programlama,
  • Görsel Programlama,
  • Veritabanı Yönetim Sistemleri,
  • Bilgisayar Güvenliği,
  • Yönetim Bilişim Sistemleri
Ve daha birçok dersten sorumlu olacaklardır. 8 yarıyıllık eğitim süreleri içerisinde derslerini başarı ile tamamlayan öğrenciler “Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Lisans Diploması” elde etmeye hak kazanırlar.


Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?



Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri mezunları, işletmelerin ihtiyaçlarını yönetme konusunda teknolojinin ve teknolojik aletlerin iş sistemine entegre edilmesine yardımcı olan kişilerdir.


Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?



Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri iş alanı konusunda geniş bir konu yelpazesini kapsar.

Bölüm mezunları birçok şirketin bilgi işlem departmanlarında yer alabilirler. Devlet kurum ve kuruluşlarında da yine aynı departmanda istihdam sağlamaları mümkündür. Öte yandan üniversitelerde akademik kariyer de seçenekler arasındadır.

Ayrıca bölüm mezunları yazılım geliştiren şirketlerde; web tasarımcısı, veritabanı yönetimi ve farklı alanlarda programlama üzerine de görev alabilirler.


Bilişimciler ne kadar kazanır?


Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜK
ORTALAMA
Bilişim Uzmanı
17.750
22.190
Eğitim Teknolojileri Uzman Yardımcısı
9.640
12.050


NOT: Maaş koymadıklarıma soranlara kısa özet geçeyim bilişim sektöründe tüm meslekler fazla fark oynamaz aşağı yukarı aynı.

Akademik Başarı
LİNK

1.png


Şimdi genel bir konuşamamı yapayım ve gideyim.
İlk Üniversitelerden bahsedicem.

Dostlar,kardeşlerim benim size her zaman tavsiyem 4 yıllık ; Adli bilişim, Yazılım & Bilgisayar Mühendisliği,Bilgi Güvenliği
En iyi buralarda gelişirsiniz.

Ama tabi puan gelmessi 2 yıllık yerine diğer 4 yıllıklardan devam edin, sayısalı burada bitiriyorum.
Koymadığım bazı ünilerde var onlarıda neden koymadım bahsedeyim.

Bilişim sistemleri müh, (
bunu işledik, bu sadece mühendislik kısmı, ahım şahım bir fark yok.)
Bilgisayar ve öğretim teknolojisi (
bahsettiğim bilişim ünisinin yan çarı )



HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR DİLERİM HOŞ ÇAKALIN...


g08j40x.jpg
T%C3%BCrkHackTeam_Logo.png
g08j40x.jpg

Elinize sağlık gayet bilgilendirici bir yazı olmuş.
 

Grimner

Kıdemli Moderatör
28 Mar 2020
6,302
4,699

Yazılım&Siber Güvenlik Üniversite Bölümleri #3​

Ne zaman gelir? Malum 23 gün sonra sınav var. Gençler bölümleri hakkında iyice bilgilensinler.
 

'pump

Junior Hunter
9 Ara 2022
1,328
2,839
Ağ Kablolarında Geziyor

Yazılım&Siber Güvenlik Üniversite Bölümleri #3​

Ne zaman gelir? Malum 23 gün sonra sınav var. Gençler bölümleri hakkında iyice bilgilensinler.
La 23 gun sonra sınav bana gir...
keşke başlatmasaydim şu seriyi, bitiriyorum şuan, hepiniz gidin tatil bölgelerinde puanınızın yettiğini okuyun hayata bir defa geliyorsunuz hızlı yaşayın xd,
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.