Yeni Bilgisayar

zeores

Üye
23 Haz 2021
102
26
yeni bir laptop almak istiyorum sanal makine olarak vmware de kali linux çalışacak bir bilgisayar özellikleri gerekli
 

KΛRΛ

Uzman üye
26 Mar 2018
1,233
202
8gb ve üzeri ram tercihleri daha iyi olacaktır. Bütçenizi belirtirseniz ona göre öneriler olacaktır :)
 

xeax

Uzman üye
15 Şub 2021
1,111
578
localhost
yeni bir laptop almak istiyorum sanal makine olarak vmware de kali linux çalışacak bir bilgisayar özellikleri gerekli
  1. hafif olmalı, gittiğin her yere rahatlıkla götürebilmelisin, bu noktada laptop daha avantajlı, mesela Starbucks'da otururken de makale okuyabilirsin ;)
  2. işlemcin en az i5 seviyesinde ve maksimum 2 jenerasyon eski olmalı, şu an itibariyle konuşursak (10. gen en yenisi) 8 olmalı...
  3. RAM en önemli bileşenin, en az 8 GB RAMin olmalı, sanal makina 1 tane çalıştırabilirsin adam gibi bu durumda, o yüzden 16 GB olursa çok daha rahat olur. En azından "victim" > makine de çalıştırabilirsin.
  4. HDD kesinlikle SSD olmalı, bu desktop ile laptop in en büyük fark idi eskiden, çünkü ssd oncesinde laptop diskleri 6000 kusur RPM'di çok yavaştı adamı sinir ediyordu, ama >bugün laptoplarda SSD kullandığı için süper oldular... Sende o yüzden SSD tercih etmelisin...
https://github.com/LuNiZz/siber-guvenlik-sss
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.