YouTube Öne Çıkma Yeni Başlayanlar Dikkat!! #2 #Eagleweb

Eagleweb

Kıdemli Üye
8 May 2021
2,120
1,151
localhost/e8
Merhaba Dostlar,
Buğün çok önceden başladığım bir serinin 2.dersini yazıyorum Daha önceki Derse Ulaşmak için (bknz. YouTube Öne Çıkma Yeni Başlayanlar Dikkat!! )

logo.png


YouTube Ağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

Youtube ağı seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken 8 faktör var. Bu konu başlığı altında 8 faktörü de siz TurkHackTeam'e özel anlatacağım ;
  1. CPM
  2. Gelir Paylaşımı
  3. Sözleşme uzunluğu
  4. Ödeme Limiti
  5. Prim/Fayda
  6. Destek
  7. Topluluk
  8. Saygınlı

nkc0df5.jfif
CPM & Gelir Paylaşımı
Cpm, her bin için Maliyet'İn kısaltılması. Reklam verenlerin videolarınızda yayınlanması için reklam satarken kullanacağı ortak Bir ölçü birimi. CPM, Kanalınızın içeriğine ve çalıştığınız ağa göre değişir. Unutmayın ki bir ağ CPM için fiyat vermez sadece ortalama reklam verir. Aynı zamanda bir ağ size gelir garantisi vermez. CPM dolar olarak hesaplanır. Hangi ağa katılacağınızı araştırırken, ortalama CPM rakamlarını Ögrenmelisiniz. Ayrıca CPM'nin capped veya uncapped olması da önemlidir çünkü uncapped'de reklamların satışı iyiyken daha fazla gelir elde edersiniz.

Bazıları sabit CPM'i tercih ediyorlar. Sabit CPM capped CPM'den farklıdır. Sabit CPM'de oran yani kazanılan ücret her zaman aynıdır. Ortalama CPM'nizle yaklaşıık olarak ne kadar kazanacağımızı hesaplayabiliriz. Diyelim 1 ay için ortalama CPM'niz 5$. Aşağıdaki formulle yaklaşık kazancımızı öğrenebiliriz.

Oyuna dayalı CPM X görüntüleme = Brüt gelir.

Unutmayın Brüt gelirden değil, size kanalınızın sağladığı net gelirden pay alacaksınız. Bunu Hesaplamak İçin Brüt gelirden %45'lik parayı çıkartın, sonra da ağınıza payını çıkarın, çıkan sonuç sizin kazancınızdır.


KhJDZS.gif
Sözleşme Uzunluğu
Bir ağa katılırken süreli o ağa bağlı kalacağınıza dikkat edin. Size uygun olan süreyi seçin. Kanalınızı ağa devretmeyin, çok kötü bir tecrübe olur size.

Ödeme Limiti
Ağınızın size ne zaman ödeme yapacağını bilmeniz çok önemlidir. Bazı ağlarda limit vardır ve o limite ulaşana kadar ödeme yapılmaz.


KhJDZS.gif

Destek
İyi destek sunan bir ağa katılmak isteyeceksiniz, youtube kariyerinizde karşılaşacağınız birçok durumda yardım alacağınız özel bir ortaklık destek temsilcisi olması sizin için çok iyi olacaktır. Size yardımcı olacak ve problemlerinizi çözeceklerdir.


Topluluk
Ağdaki diğer kişilere bakın ve onlarla iletişime geçerek ağ tecrübelerini sorun. Farklı tecrübeler olabileceğinden sizin işinizie yarayacaktır.


6kwr8ot.gif

Saygınlık
Büyük, sağlam firmalar genelde saygın bir yere sahiptir ama diğer ağların iyi bir saygınlığı olamayabilir. İnsanların Hangi ağlara etkileşimde olduğu ağları araştırın. (Tiktok, Facebook, Twitter, vb.)



 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.