Zotac nForce 630i Mini-ITX

'Black-King

Yaşayan Forum Efsanesi
30 Tem 2012
10,353
340
İstanbul
ziksel boyutları gibi parametrelerin uygulamaya bağlı olarak belirlenmesi için kullanılır. Böylece anakartınızın yeni satın aldığınız kasaya büyük gelmesi gibi tatsız sürprizlerle karşılaşmazsınız; ATX anakartınız için aldığınız kasanın biçim faktörü de ATX olduğu sürece o anakart o kasaya oturur.
Ortalıkta bol miktarda biçim faktörü var; bunlar genel olarak uygulamaya yönelik boyutları ve standartları tanımlıyorlar. Bunlardan biri de mini-ITX. VIA tarafından 2001 yılında önerilen biçim faktörü, temel bileşenleri işlemcisine kadar mümkün olduğunca tümleşik anakart platformları yaratmak üzere getirildi. Tabii ilk mini-ITX platformlar VIA tarafından üretilmiş yonga setleri ve yine VIA'nın Centaur kökenli düşük güç işlemcilerini taşıyordu. Bu tip sistemler küçük boyutlarıyla ve düşük güç tüketimleriyle kendilerine bir meraklı kitlesi edindi -mini-ITX.com sitesinde bunlarla yapılmış araba bilgisayarları ya da R2D2 maket-sistemleri görebilirsiniz. Tabii bir biçim faktörü olarak mini-ITX VIA'yla sınırlı değil; Intel platformunu mini-ITX'e getirenler de var ki tam da bizim incelemenin konusu bu: Zotac nForce 630i ITX.
Zotac nForce 630i mini-ITX

Zotac nForce 630i ITX, adından da anlaşılacağı üzere ITX biçim faktöründe, nForce 630i yonga setini taşıyan bir anakart. Tam olarak mini-ITX biçim faktörü diye eklemek gerekiyor yalnız, çünkü ITX biçim faktörünün pico-ITX gibi alt türleri de var.

Genel özellikleri şu şekilde:
-Zotac nForce 630i ITX
-Yonga seti: NVIDIA nForce 630i
-Grafik: NVIDIA GeForce 7100 @600 MHz
-Soket tipi: LGA775
-FSB: 800/1066/1333 MHz
-İşlemci desteği: Intel Core 2 Duo, Intel Core 2 Quad, Intel Core 2 Extreme, Intel Pentium
-Bellek: İki slotta toplam 4 GB DDR2
-Giriş /çıkışlar: 2x SATA II, 1x PATA, 4x USB + 4x USB bağlantı pin çıkışı,
-Analog VGA çıkışı, DVI çıkışı, RJ45 ethernet çıkışı, PS/2 fare ve klavye
-Ses: 6 kanal HD
-Dahili çıkışlar: Seri port pin çıkışı, PCIe x1 yuvası
-Ağ bağlantısı: Tümleşik 10/100 Mbps
-Boyutlar: 17 x 17 cm mini-ITX biçim faktörü






Anakartın üzerindeki bileşen sayısı boyutlar nedeniyle alışıldıktan düşük tutulmuş. İşlemci yuvasının anakart boyutuna oranı size fikir veriyordur ama microATX biçim faktörüne sahip bir anakartla karşılaştırıyoruz aşağıda. 24 pinli anakart güç girişi işlemci fanını rahatsız etmeyecek bir yerde. 4 pinli 12V girişi de kabloyu toplayıp işlemci fanından uzak tutmanıza yardım ediyor. Çok büyük işlemci soğutucusu kullanamayabilirsiniz, biz standart Intel soğutucusu kullandık ve RAM söküp takmada belirgin sıkıntı yaşamadık. Kasanızın yapısının da buna etkiyeceği hatırlatmasını yapmadan geçmeyelim yine de
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.