Siber Güvenliğe Nereden Başlamalıyım

Yigitalpsr4

Yeni üye
4 Kas 2019
3
0
Herkese merhabalar,ben web yazılımı ile ilginileniyorum html5,css3,bootstrap4,javascript,jquery hakkında bilgiliyim ama yavaş yavaş siber güvenlik öğrenip,ileride beyaz şapkalı hacker yani siber güvenlik uzmanı olarak kariyerime devam etmek istiyorum fakat nasıl ve nereden başlayacağım konusunda bir fikrim yok.Tavsiye edebileceğiniz kaynak,kurs,önerileriniz var mıdır ? kısaca bu işe nasıl başlayıp kendimi geliştirebilirim ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

erman147

Katılımcı Üye
3 Kas 2013
949
0
YALNIZLIK
Cevap: Web yazılımı ile ilgeniyorum,siber güvenliğe başlamak istiyorum

Sertifika almadığın sürece beyaz şapkalı olsanda bir işe yaramıyor diye biliyorum. Bu yüzden gidip sertifika alabileceğin bir kursa başvur.
 

Rick Grimes

Kadim Üye
4 Şub 2015
5,959
19
TURAN
Cevap: Web yazılımı ile ilgileniyorum,siber güvenliğe başlamak istiyorum yardımcı olabilecek var mı?

BTK akademiden kurs alabilirsiniz.
 

X-Code

Uzman üye
19 Mar 2019
1,855
335
Localhost

ByQueny

Uzman üye
8 Ara 2018
1,281
1
www

SinyorProfesorS

Kıdemli Üye
3 Nis 2020
2,265
288
Londra
Sana verebileceğim en iyi öneri biryerden başlaman olucak bi alana yönel ve ona göre çalış onda ustalaştıktan sonra başka bir alana yönelmeni önerebilirim​
 

RageUnseen

Adanmış Üye
29 Ağu 2015
6,880
248
İstanbul
Siber Güvenlik Alanında “Uzman” Olmak ?
Benim için uzman, tecrübeli, kıdemli gibi kelimeler bir meslek alanında kaç yıl çalışıldığı ile ilgili değildir. Bu tür terimler ne zaman söz konusu olsa, aklıma bir ekip arkadaşımın iş çıkışı kurduğu şu cümle gelir aklıma.

İlanlarda 5 yıllık tecrübeli uzman dedikleri şeyi şimdi anladım sanırım. Mevzu neyi nasıl yapabileceğini söylemek değil, gerçekten oturup kısıtlı zamanı mundar etmeden yapabilmek ile ilgiliymiş.

Evet, teorik olarak bir konu hakkında fikir yürütmek veya “şöyle şöyle yapılır” demek ile onu gerçekten yapmak arasında çok ama çok ciddi bir fark var. Tecrübe kelimesinin işe dahil olduğu noktada tam olarak burası. Uzman olmak; güvenlik testlerinde kullandığımız araç setlerinin teknik özelliklerini, güçlü ve güçsüz yanlarını teknik detayına kadar bilmekten tutun da mevzu bahsi konunun teknolojik alt yapısını bilmeye kadar uzanmaktadır.

Yani siber güvenlik uzmanı olmak temelde; bol bol pratik tecrübe edinmek ve hemen hemen her şeyi öğrenmeye çalışmaktan geçmektedir. Bu iki temel konuya yazının kalan bölümlerinde sıkça değiniyor olacağım.

Sizlere önerebileceğim hususları madde madde yazmaya gayret gösterdim. Hemde önem sırasına göre.

1 – İngilizce
Konu çok net.

2 – Linux
Linux’ü öğrenmek elzem ve bence tek yöntemi Linux haricinde kalan her şeyi ister sonsuza kadar ister bir süreliğine hayatınızdan çıkartmak. Kastettiğim şey, bu yazı yazılırkenki adı Kali Linux olan dağıtımı ve üzerindeki araç setlerini öğrenmek değil. Konu Linux’u bilmek! Ben zamanında her şeyi kişisel bilgisayarımda Archlinux, sunucu taraflı dünyada ise Centos ile öğrendim.

3 – Üniversite Eğitimi ve Bilgisayar Mühendisliği’ne Bakış Açısı

Bu yazının konusu üniversitelerin mevcut durumu, eğitim kalitesi veya sistemi ile ilgili değildir. Bu konuları ne ben, ne de bu yazıyı okuyanlar önümüzdeki en az 10 sene içerisinde çözemeyeceğiz. Bu nedenle durumu şikayet etmek yerine işimize bakmalıyız. Zira ben üniversite yıllarımda da tam olarak bunu yaptım. Durumu olduğu şekilde kabul edip, işime baktım.

Son 5 sene içerisinde 300’den fazla gönüllü kursiyere eğitim verme şerefine nâil olan bendeniz en çok şu cümleyi duymuşumdur.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.