Hesap çalınma ve adli süreç

kalyopi

Yeni üye
27 Eki 2022
7
0
keşke kolayca bulunabilseler ve bunları yaşamak zorunda kalmasak. aylardır huzurum kaçtı, elimden geleni yapıyorum ama hala bulamadım.
Sizi çok iyi anlıyorum bende böyle bir fake hesaptan çok çektim.en kolay telefon numarası ile bulunur diye numarayı savcılığa vermiştim onu bile başkasının üzerine almis sonra biraz daha devam etti süreç ama alınan kısının imzası ile bayideki imza tutmayınca kimin aldığı ortaya çıkmadı.sosyal medyadan bisey çıkmaz dedikleri için sonra bırakmıştım.okuyunca yaşadığım huzursuzluk geldi aklıma üzüldüm sizin adınıza.keske elimden gelen birşey olsaydı.
 

Zody4Q

Üye
13 Ara 2020
144
41
Basitçe açıklamak gerekirse eğer ki bir hesabı ele geçirdiyseniz veya hesabınız ele geçirildiyse bir karakola veya savcılığa şikayette bulunursunuz veya hakkınızda şikayette bulunurlar. Bundan sonrası için ise savcılık eğer şikayetinizi veya mağdur tarafın şikayetini ciddiye alırsa (Genelde bu tür şikayetler çok ciddiye alınmaz) öncelikli olarak uygulama şirketinden hesap verisi talep edilir fakat bu noktada önemli bir husus vardır,şirketin türkiye temsilciliğinin olup olmaması birçok şeyi değiştirebilir. Eğer şirketin türkiye temsilciliği varsa şirket bu verileri savcılıktan gelen talep üzerine savcılık ile paylaşır. Eğer şirketin türkiye temsilciliği yoksa bu şirketin insiyatifine kalmıştır,eğer kullanıcı verilerini gizli tutmaya önem veren bir şirket ise verileriniz paylaşılmaz,ama bazı şirketler de sadece önemli olaylar için verileri paylaşabilir,bunun belli başlı kriterleri vardır. Örnek olarak şirket dolandırıcılıkla alakalı bir veri paylaşımını önemsemez fakat bundan çok daha ciddi olaylar için veri paylaşımı yapılabilir. Türkiye,siber suçlarla mücadele konusunda maalesef yeterli seviyede değil ve bu yüzden birçok şahıs istediğini kolayla gerçekleştirebiliyor. Birgün akıllanmamız dileğiyle... İyi forumlar ;)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.