Sizce parrot os mu yoksa kali linux ?

TurkXecutioner

Yeni üye
31 Eki 2022
5
9
ikisininde birbirinden farkı yok benim parrotta hoşuma giden en iyi şey içinde tor ağı ile anonymous surf yapabiliyor olmak ama kaliyede 2 komut ile kurabiliyorsun görünüm olarak bakarsan kali linux xfce parrot mate kullanıyor xfce daha çok güzelleştirebilirsin fakat mate daha stabil sistemi yormayan bir masaüstü bu şekilde yeni başlıyorsan bu işe kali veya parrot yerine normal bir linux kurup ilk önce çalışma mantığı komutlar dosya yapıları yetkiler dosya yetkileri gibi bu konularla başlıyabilirsin
 

'Kyexun

Katılımcı Üye
16 Haz 2020
771
2
144
Parrot daha stabil bir ışletim sistemidir ancak tavsiyem kaliden yana olucaktir destek daha fazladır
 

ArchieN

Underground Team Lider Yrd.
6 Eyl 2021
869
2
498
Saldırı Timleri
Destek olarak kali daha iyidir ikisinide kullandım Parrot araç olarak iyi kalinin ondan fazla bir farkı yok ama bence Kali kullanmalısın.
 

Berceste.

Uzman üye
21 Tem 2020
1,029
958
Kali linux işletim sistemi daha doludur fakat bilgisayarınızı parrot os işlerim sisteminden daha çok yorar. Düşük bir sisteminiz var ise parrot os kullanmanız daha iyi olacaktır.
 

CEPATR

Katılımcı Üye
17 Şub 2021
356
2
483
36.97352788221948, 35.320778969333766
Her ikisi de Linux alt yapısını kullanmaktadır.
Sen en çok hangisinde rahat edersen veya edebilirsen onu kulan. Aralarında kod farkları falan yok, belli başlı özellikleri farklı ama gene de sana kalmış. Ben ilk başta Kali Linux ile başladığım için parrot biraz değişik gelebiliyor, halbuki olay kolay hiçbir farkı yok.

İYİ FORUMLAR.
 

darksideofwww

Katılımcı Üye
28 Tem 2022
915
5
515
dsowww
Eğer ben toolları(kapsamlı olarak) biliyorum paşa gönlüm hangisini isterse onu kurabilirim linux biliyorum diyorsan parrot(mate) ama yeniysen kali(xfce) çünkü bir sürü toolla geliyor. Tavsiyem kali cünkü tamamen hacklemek için dizayn edilmiş :) tam bir pentest canavarı denebilir... Bazı sıkıntıları ve bugları da var tabii..


Genel olarak sana bağlı ama hangisini istiyorsan kur gitsin..
 

'Spica

Üye
23 Ağu 2022
196
167
#root@spica$
Yeni başlıyor isen Kali Linux tabii ki , ParrotOs hakkında fazla kaynak bulamayabilirsin fakat Linux hakkında tonlarca kaynak var
 

siberkutuphane

Yeni üye
25 Eki 2022
27
10
root㉿kali
Asırlardır sorulan ve bunun sonu gelmeyecek olan bir soru. Cevap basit tabii ki.
Çalışma prensip farklılığı barındırmadıkları için Kali'yi seçersin. Destek açısından problem yaşamayacağın bir Linux dağıtımı olmasının yanı sıra oldukça akıcı ve sorunsuz çalışır. Eğer sistem gerkesinimlerin yetersiz ise tabii ki Parrot kullanmakta bir sakınca bulunmamaktadır. İyi günler dilerim.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.