Yazılıma Nereden Başlamalıyım?

Alparslan'

Basın&Medya Ekip Lideri
17 Ağu 2015
714
220
Türkiye
Arkadaşlar yazılıma ve hack isine yeni başladım nereden başlamalıyım
Selamün aleyküm hayırlı geceler..

Yazılıma ALGORİTMA ile baslamalisin.

Algoritmasiz yazılım öğrenmek samanlıkta iğne aramaya, Denizdeki tuzu ayıklamaya benzer.

Önce Algoritma ile problem çözme yeteneğini gelistir.

Sonrada hangi alanda gelişmek istiyorsan;

Başlangıç olarak Python u öğrenebilirsin. Öğrenmesi en kolay dillerin başında gelir..

Sonrada alanını seç..
Masaüstü mu ? Web Site mi?
Oyun Programlama mi ?
Yapay zeka mi v.s


Allah zihin açıklığı versin. Hayırlı günler kolay gelsin..
 

Tyrone

Uzman üye
30 Eyl 2017
1,337
617
Kamino
Merhabalar;

Genellikle bir dil öğrenmeye başlamak için en iyi yol o dilin temel kavramlarını öğrenmektir. Bu, dilin sözdizimini, yapısını ve temel komutlarını anlamanıza yardımcı olacaktır.
 

By Birkan

Junior Hunter
18 Nis 2022
629
703
Ben gerçekten de yazılımcı olmak istiyor muyum?
10 yıl sonra, yazılım alanında kendimi nerede görüyorum?


Bu iki soruyu sorarak başlayabilirsin dostum
 

ToxicWare

Üye
7 Nis 2022
226
127
Yazılıma nasıl başlayacağınızın en iyi yolu, kendinize bir amaç belirlemek ve bu amaç için gereken becerileri edinmektir. Örneğin, eğer bir mobil uygulama geliştirmek istiyorsanız, mobil uygulama geliştirme dillerini öğrenmeniz gerekecektir. Bunun için de bir mobil uygulama geliştirme kursuna katılabilir veya bu konuda kitap ve online kaynakları kullanarak kendinizi eğitebilirsiniz. Ayrıca, yazılım geliştirme ile ilgili toplulukları ve forumları takip ederek, başkalarının tecrübelerinden faydalanabilir ve sıkıntılarınızı paylaşarak çözebilirsiniz. Genel olarak, yazılıma nasıl başlayacağınız konusunda en iyi yol, kendinize bir amaç belirlemek ve bu amaç için gereken becerileri edinmektir.
 

TheNeferian

Basın&Medya Ekibi
27 Kas 2022
1,454
1,160
є.ค♡
Arkadaşlar yazılıma ve hack isine yeni başladım nereden başlamalıyım
Bu hack işine girecekseniz öncelikle zor bir yazılım diliyle başlamalısın çünkü kendini zora alıştırmalısın python la başlama bence kolay bir yazılım dili olduğundan diğerleride kolaymış gibi gelir ve diğer dillerde geçmekte zorlanırsın.
Öncelikle
C# ile başla daha sonra Java veya PHP öğren en sonunda da kali linux a başlamalısın.

İşine yaradıysa çözüm olarak işaretlermisin?
 

PS1K0

Uzman üye
6 Ağu 2015
1,143
14
root@kali
Hedefin ufak tefek yazılımlar değil de gerçek anlamda işe yarar yazılımlar yazmak ise sakın python ile başlama yazılım mantığını anlamakta zorluk çekersin. Bence başlangıç için en ideal dil C# Visual Studio gibi harika bir IDE si var ve python kadar kolay değil aynı zamanda C/C++ kadar zor da değil en ideali.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.