RX570 ARMOR 4GB OC Kitlenme sorunu

Alpago38

Üye
29 Eki 2018
62
0
Kayseri
Merhaba,
Konuyu uzatmadan direkt sorunuma geçeyim. Görselde belirttiğim gibi sistem boştayken, yükteyken, boot olurken hatta format atarken ekran tek bir renge bürünüp (arka planda hangi renk yoğunsa yeşil, mavi, kırmızı o renge bürünüyor) sistem kilitleniyor. Yaklaşık 5 saniye sonra ekran kartının fanları kapanıyor, klavye fareden elektrik gidiyor fakat sistem kapanmıyor mecburen Power tuşundan reset atmam gerekiyor. Sorun ısı kaynaklı değil çünkü PC yeni açıldıktan hemen sonra da bu olay oluyor. Driverdan dolayı olacağını da sanmıyorum en güncelinden eskiye doğru 5-10 driver kurup denedim sorun aynı. Diğer bileşenlerin (chipset vs.) Driverlarını kursam da kurmasam da sonuç yine değişmiyor. BIOS da hiçbir değişiklik OC yapmadım. Eskiden de bu sorunum vardı fakat hatırlamadığım bir şekilde şansa sorunu çözmüştüm 1 yıldır sorunsuz çalışıyordu. 2 gün önce format attım ve sorun yeniden ortaya çıktı.

Sistemim:

CPU: AMD Ryzen 5 2600X
Anakart: MSI B450 Gaming Plus (MS-7B86)
GPU: RX 570 Armor 4 GB OC
2X RAM: Adata XPG Spectrix D41 8 GB 3000MHz DDR4
SSD: Samsung SSD 970 EVO Plus 250GB
HDD: WDC WD10EZEX-60WN4A0
PSU: FSP 600W 80+

BIOS ve bütün sürücülerim güncel.

Yardımlarınızı bekliyorum,

Teşekkürler.

GÖRSEL: egbzua4.jpg

EDİT: konuyu açarken yine kitlendi :(
 

ToxicWare

Üye
7 Nis 2022
230
129
bu tür bir sorun genellikle donanım veya yazılım hatalarından kaynaklanır. Öncelikle, cihazınızın yazılımının güncel olup olmadığını kontrol edin ve en güncel sürümü yükleyin. Bu sorunun çözülmesine yardımcı olmayabilir, ancak en azından cihazınızın düzgün çalışmasını sağlamak için gerekli bir adımdır.

Ayrıca, cihazınızdaki tüm gereksiz uygulamaları kapatıp, sistem kaynaklarını azaltmayı deneyebilirsiniz. Eğer bu önlemler yardımcı olmazsa, cihazınızı sıfırlama veya teknik destek hattına başvurma düşünülebilir.
 

Alpago38

Üye
29 Eki 2018
62
0
Kayseri
Yanıtınız için teşekkürler.
dün stabil olduğu söylenen bir ekran kartı driverı kurmak için güvenli modda ekran kartı driverımı kaldırmak isterken de bu sorun oldu. Sanırım sorun driverlarla alakalı değil.
belirtmeyi unutmuşum sistem kitlendikten sonra anakart üzerinde bulunan EZ Debug Led kısmında cpu ışığı kırmızı yanıyor.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.