Yeni Başlayanlar İçin Linux Eğitimi

Tyrone

Uzman üye
30 Eyl 2017
1,337
617
Kamino
Merhabalar;

Linux'u kullanmaya başlarken, önerimiz ilk olarak birkaç temel komutu öğrenmek olacaktır. Örneğin, "ls" komutu, bulunduğunuz dizin içindeki dosyaları ve klasörleri listeleyebilir; "cd" komutu, bulunduğunuz dizinin altındaki bir alt dizine geçiş yapmanızı sağlar; ve "mkdir" komutu, bulunduğunuz dizinde yeni bir klasör oluşturmanızı sağlar. Bu komutlar sayesinde Linux'ta dolaşabilir ve işlerinizi yapabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için;https://www.turkhackteam.org/forumlar/linux.31/
 

ToxicWare

Üye
7 Nis 2022
230
129
Merhaba! Eğer Linux için yeni bir kullanıcısınız, ben size birkaç öneride bulunabilirim. Öncelikle, Linux dağıtımları (örneğin Ubuntu, Debian, Fedora veya OpenSUSE gibi) arasında seçim yaparak kendinize en uygun olanını indirip kurabilirsiniz. Daha sonra, Linux komut satırını kullanarak sistemi nasıl kontrol edeceğinizi öğrenmeye çalışabilirsiniz. Ayrıca, Linux'da bulunan yüzlerce farklı araç ve uygulama arasından sizin işinize yarayacak olanları keşfedebilirsiniz. Eğer Linux hakkında daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız, internette bolca makale ve video bulunmaktadır.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.