kali linux kurulumu hatası

By.Mrx

Katılımcı Üye
22 Haz 2021
341
62
32
Usb ye kali linux iso su yazdırdım ama usb yi çalıştırdığımda açılıyor kurulum ekranı ama klavye düzenini soruyor q klavye diyorum sonra hata geliyor cd dvd hatası geliyor neyapmalıyım
 

'Kyexun

Katılımcı Üye
16 Haz 2020
771
144
Dün akşam ki yapmış olduğum kurulumda bende aynı hata ile karşılaştım. Kurulum yaptığın ortamı (usb)'yi takılı olan yerden çıkarıp başka yere takman sorununu düzeltmektedir.
 
Son düzenleme:

ToxicWare

Üye
7 Nis 2022
230
129
USB'ye yazdığınız Kali Linux ISO'nun çalıştırılırken cd/dvd hatası almanız normaldir. Bu hatayı aşmak için, USB'yi çalıştırdığınızda kurulum ekranına geldiğinizde, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. Klavye düzenini seçin ve "q" klavye düzenini seçin.
  2. Kurulum menüsüne geldiğinizde, "F6" tuşuna basarak "Özel seçenekler" menüsüne gidin.
  3. "F6" tuşuna basarak "Özel seçenekler" menüsüne gidin.
  4. "nomodeset" seçeneğini seçin ve enter tuşuna basın.
  5. Kurulumu tamamlamak için, "enter" tuşuna basın ve kurulum sürecini takip edin.
Bu adımları izlediğinizde, cd/dvd hatasını aşarak Kali Linux'u başarıyla kurabilirsiniz.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.