Usb Port kilitleme

ANKA1034

Katılımcı Üye
26 Haz 2020
308
52
Merhaba USB portlarımı şifreli olarak kilitlemek istiyorum. Bununla ilgili biraz araştırma yaptım ve bir kaç tane program buldum ancak THT'nin de fikrini önerisini almak istedim USB portlarını kilitlemek için herhangi bir bildiğiniz program var mı ? Sadece flash değil USB portuna sokulabilecek her türlü şeyden korumasını istiyorum şimdiden teşekkürler (biraz kapsamlı olabilirse mükemmel olur :))
 

Tyrone

Uzman üye
30 Eyl 2017
1,337
617
Kamino
Merhabalar;

BuduLock, Windows için basit bir USB port kilitleme yazılımıdır. Dilerseniz klasör kilitlemek için de kullanabilirsiniz.

Sadece USB flash bellek sürücülerini değil, bellek sürücülerini de kilitleyebilir.
 

ToxicWare

Üye
7 Nis 2022
229
129
USB portlarınızı şifreli olarak kilitlemek için birkaç yöntem bulunmaktadır. Öncelikle, BIOS ayarlarınızı kontrol ederek USB portlarınızı kilitleme seçeneğini bulabilirsiniz. BIOS ayarlarına erişmek için genellikle bilgisayarınızı açarken F2, F10 veya DEL tuşuna basmanız gerekir. BIOS ayarlarında, "Security" veya "Advanced" sekmesine giderek USB portlarınızı kilitleme seçeneğini bulabilirsiniz.

Diğer bir yöntem ise, bir USB kilitleme yazılımı kullanmaktır. Bu tür yazılımlar sayesinde USB portlarınızı şifreli olarak kilitlebilir ve bu şifreyi kaldırmadıkça USB cihazlarınızı takamayabilirsiniz. Birçok USB kilitleme yazılımı bulunmaktadır ve bunları internet üzerinden indirebilirsiniz.

Son olarak, USB portlarınızı fiziksel olarak kilitleme seçeneği de bulunmaktadır. Bu yöntem için, USB portlarınızı kapatabilen bir kilitleme cihazı satın alabilirsiniz. Bu cihazlar, USB portlarına takıldığında portları kapatarak cihazların takılmasını engeller. Bu yöntem, diğer yöntemlere göre daha fiziksel bir çözümdür ve USB portlarınızın fiziksel olarak korunmasını sağlar.
 

ANKA1034

Katılımcı Üye
26 Haz 2020
308
52
Teşekkürler yorumun için, bazı BIOSlarda dediğiniz USB portu kapatma olayı maalesef yok. Fiziksel olarak kilitlemekten bahsediyorsan da bunlar maalesef bizim okulumuza dayanmaz, 2.gün paramparça olurlar. O yüzden bana bir USB port kilitleme programı şuan benim için en iyisi.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.