The Art's Of Misdirection Manipülasyonu

StonehenG

Üye
27 Haz 2022
76
61
Stonehenge
ts23gp1.jpg

Merhabalar bu yazımda sizlere The Art’s Of Misdirection Türkçesi "Yanlışa Yönlendirme Sanatı" olan manipülasyon yönteminden bahsedeceğim,
teşekkürler.

İnceleyeceğimiz bu manipülasyon yöntemi karşımıza sihir numaraları yapan insanlar tarafından veya el çabukluğu ve bu yöntemi kullanan hırsızlar tarafından çıkabilir, bunlar sadece basit birer örnektir belki de bu yazıyı okurken bile maruz kalabilirsiniz, farkında olmamanız bunun temel sırrı zaten.
Önemli bir iş üzerinde çalıştığınızı düşünün ders olabilir, sizin için önemli olan telefon görüşmesi olabilir veya başka bir şey bu esnada da birisinin gelip isminizi söylemesi veya size dokunarak dikkatinizi çekmeye çalışması, tam bu esnada yaşayacağınız kopukluğu hayal edin oldukça rahatsız edicidir değil mi tekrardan işinize odaklanmak zamanınızı alabilir veya verimliliğinizi düşürmüş olabilir.
Bu etkileşimi size birinin uygulamasına da gerek yok kendi kendinize istemsizce de bu gerçekleşebilir işte bu dikkat bozuklu.

c2cs7yp.jpg


Biraz daha günlük hayattan örnekler verelim, yolda yürürken birinin size çarptığını düşünün ve özür dileyip yoluna devam ediyor, siz de aynı şekilde yolunuza devam ettiniz ve bir süre sonra cüzdanınızın olmadığını fark ettiniz. Neden ilk başta cüzdanınız alınırken hissetmediniz ki ? Çünkü o esnada beyniniz ve algınız çarpışmanın etkisindeydi o esnada belki de çarpışmanın şiddetine odaklanmıştı. Burada dikkatinizi çekmek istediğim yer bir hırsızın sizin algınızı kontrol altına alması ve sizi başka bir yöne yönlendirip kendi kontrolü altına alması.
Sihir numaralarını hepimiz severiz ve ilk başta şaşkınlık içinde izleriz ancak nasıl yapıldığını öğrenince pek d bir sihri kalmadığını anlarsınız. Bu numaralarda da aynı yöntem devreye girer, sihirbaz sizi sağ eline yönlendirirken aslında sol elinde numarasını yapmaktadır ve algınız sihirbazın sağ elinde olduğu için sol tarafta olanlardan haberiniz dahi olmaz.
Bu anlattıkların sadece basit örnekler devletler, basın, ulusal şirketler gibi birçok şeyi kontrol altına alabilecek yapılar bu numaraları defalarca ve defalarca kullanır ve büyük kitleleri veya paraları peşlerinden sürükler, doğru kullanıldığında büyük bir silah olabilecek bir güç haline gelir.
Peki ya nasıl farkındalık kazanabilirsiniz?
Algılarınızı nasıl dış dünyaya açabilirsiniz?

Öncelikle bu yazıyı buraya kadar okumanız büyük bir önem taşıyor bu yazıyı okurken defalarca maruz kaldığınız yanlışa yönlendirme manipülasyonu olabilir, şuan onları fark etmiş olabilirsiniz. Hiç olmadı mı sorun değil belki de halen farkında değilsinizdir :).


nr0g0qq.jpg


Biraz da sosyal mühendislikte nasıl kullanılabileceğine örnekler verelim.
Bu yöntemleri belki de birçoğunuz biliyordur, insanların ilgisini çekecek şeyleri onların önüne atıp dikkatlerini dağıtmak.
Şöyle listeleyeyim:

Bu bir oyun için ödeme olabilir.
Sosyal medya takipçi arttırma.
İstediğiniz kişinin konumuna ulaşın.
Tebrikler, çekiliş kazandınız.

Bu ve buna benzer aldatma yöntemleri ile tuzağa düşmeniz sizin yukarıdaki şeylere inanıp arkada daha farklı şeylere izin vermeniz/çalıştırmanız oltaya düştüğünüzün anlamına geliyor.
Elbette bunlar basit örnekler karşı tarafın amacı ve aracı ile daha da profesyonel hareket etmesine olanak sağlayabilir
Bu tarz numaralara düşmemeniz sizin elinizde, detaylarda fazla kaybolmayın büyük resim önemli : )

konuyu daha iyi kavramanız adına Apollo ROBBINS'in TED konuşmasının bağlantısını bırakıyorum.


*! yazının hiçbir siyasi karşılığı yoktur lütfen yanlış yerlere çekmeyiniz

Teşekkürler...

34i6rgo.png
 

'GÖKKURT

Junior Hunter
10 Şub 2019
344
3
222
Basit örnek kolay örnek günlük hayat yaza yaza koca sayfayı okuttun 🤣 Eline sağlık 👍
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.