Sosyal Mühendislik Hackerlar Nasıl Anonim oluyor

ibrhmsrck

Üye
13 Mar 2021
56
8
Selamun aleyküm bir konu hakkında konuşmak istiyorum çeşitli hacker grupları var Anonymous felan nasıl yakalanmıyor nasıl kendilerini gizliyorlar. İp gizleme mac adresi gizleme gibi şeyler var lakin buda tamamen anonim olmamızı sağlamıyordur bunlar ne kullanıyorda bu kadar anonim olabiliyor bilgisi olan varsa kısaca aydınlatabilirmi konuyu.
 

ibrhmsrck

Üye
13 Mar 2021
56
8
İnanmayın, uydurma bu log tutmama hikayesi. Sen bir devletin içinde barınan bir VPN firması olacaksın, ama o devlette o VPN üzerinden bir siber suç işlenince o logları tutmayıp bu sayede vermeyeceksin. Yok öyle bir şey. O devlet isterse o logları söke söke alır ya da VPN firma sahibini suçlu diye alır :)
Dostum araştırdım log tutmayan yok log tutup vermeyen var İsviçredekü vpn firmaları log vermiyor diğer devletlere onlar için böyle bir yasa yok bu yüzden vermiyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum.
 

Kesbet

Yeni üye
25 Ocak 2023
31
7
Dostum araştırdım log tutmayan yok log tutup vermeyen var İsviçredekü vpn firmaları log vermiyor diğer devletlere onlar için böyle bir yasa yok bu yüzden vermiyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum.
Belki basit suçlarda vermeyebilirler. Ama iş uluslararası boyuta inerse vermek zorunda kalırlar. Yoksa ekonomik ambargo ve hakeza şeylere maruz kalıp vpn firmasına kıyasla daha fazla zarar edebilirler. (Protonmail zamanında bir aktivisti ele vermişti.)
 

darksideofwww

Katılımcı Üye
28 Tem 2022
915
515
dsowww
Herkes sallamış bir şeyler. Büyük hacker grupları evlerinden hackercılık yapan 13 yaşında çocuklardan oluşmuyor çünkü. Adamların parası da var, istediklerini yapabilecek bir sürü illegal yöntem de. Sonuçta etik bir sınırları yok, bu adamlar suçlu. Fiziksel olarak aldıkları önlemler var, kendi internetlerini kullanmamak gibi. Şantaj da yapar, insan da öldürür. Gider X ülkeye sahte evraklarla başkasının üzerine bir şeyler satın alır suçunu işler sonra bırakır gider bu mekanı terk ettikten sonra adamı nasıl bulsunlar? Bu yüzden hayatınız boyunca kovalanmak, nefret edilen insan olmak istemiyorsanız suçlulara özenmeyin.
He eninde sonunda yakalanıyor çoğu yakalanmayan da vardır ama istisnalar kaideyi bozmaz çoğu yakalanıyor, sonra ne oluyor? Kötülük biter mi bir yenisi daha katılıyor veya az yatıyor çıkıyor tekrar suç işliyor tekrar hapse giriyor biri bitiyor diğeri geliyor.
Bu yüzden teknoloji ile ilgilenecekseniz de suç işleyen taraf değil suçları engelleyen tarafta olun boşu boşuna hayatınızı karartmayın havalı bir yanı yok.
Yine bir tht klasiği klavyesini alan yazmış. Devlet istediğini bulur istediğini yakalar şunu anlayın artık. Protona güvenli diyenler zamanında vermişti proton bile. Bu arkadaş haklı Anonymous'a mı özeniyorsunuz, baş kadrosunun AVunit hariç hepsi yakalandı. Çoğunuz anonymous'un arkasında neler döndüğünü bilmiyor bilmez tabii ki popüler kültür oluşmuş artık ne yapalım. Anonymous'un en yetenekli hackerlarından Sabu nasıl yakalandı biliyor musunuz? Vpn şirketinden kaynaklı 1 saniyelik bir sorundan dolayı. Hiçbir zaman %100 anonim olamazsınız tor ağından da bulunabilirsiniz ona da güvenmeyin. Tor düğümlerinden bahsetmeyeceğim bile. Suç işlerseniz işlediğiniz suça göre bulunursunuz hayatınız kararır. Suç işlemek havalı olmak değildir. Bir iki arkadaşınıza hava atmak için uğraşacaksanız hiç uğraşmayın. VPN istiyorsan kendin bul bu riski kendin al neyi seçeceksen git bir bak kullanıcı sözleşmesine ne diyorlar sözleşmede. Ona göre seç herkes sağdan soldan duyduklarıyla log tutar tutmaz gibisinden şeyler söylüyor insanlar gidip kendiniz araştırın log tutuyor mu tutmuyor mu ki bence log tutmuyor da bir hikaye ama önemli olan logu verip vermemesi. Hiçbir şey suçluların yakalanmasına mani olmaz bunu da bilin.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.