Termal Macun Anakarta Temas Ederse Zarar Verir mi?

24 Mar 2022
63
23
Arkadaslar bilgisayar islemci altına termal macun taşarsa bilgisayar ana karta nasıl hasar verebilirmi?

Altına azacik kaçarsa ana karta hasar verir mi? neleri zarar gore bilir?
 
Son düzenleme:

'Anka

Basın&Medya Ekibi Kıdemli
8 Eyl 2021
3,360
2,542
Merhaba Değerli Üyemiz, bu işlem duruma göre şekil alıyor. İşlemci kısa devreye düşüp çok ısınırsa anakartı yakabilir. İşlemci takıldığında ise ısı kontrol edilerek çalıştırılır. Ancak bazı kişilerin söylentilerine göre, kimisi bir şey olmaz derken kimisi anakartı yakar diyor. Siz siz olun, düzgün bir şekilde kullanmaya dikkat edin.

İyi Forumlar
 

flywithdrone

Yeni üye
17 Ocak 2023
28
11
Termal macununun, işlemci ile soğutma ünitesi arasındaki ısı alışverişini sağlamak olduğunu hatırlatarak;

Anakart üzerindeki VRM ( Voltage Regulator Module ) genelde işlemci yatağına yakın yerde konumlandırılır. Eğer uyguladığınız macun bu modüller ile temas halindeyse, işlemciden çıkan ısı VRM modüllere de iletilir. Bu durum VRM modülleri gereksiz yere ısıtarak anakart performansını etkiler.

Tavsiyem, sadece CPU üzerindeki IHS (Integrated Heat Spreader) tamamen kaplayacak şekilde macun işlemini tekrar uygulamanız.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.