Karşı Tarafa Trojen İndirtmek Suç mu?

Mortally

Yeni üye
9 Nis 2020
38
10
Barcelona
Evet suç. Ceza kanunumuzun 244/1-2 numaralı maddesine göre bilişim sistemini engelleme, bozma, erişilmez kılma, verileri yok etmek veya değiştirmek suçtur. Trojan akabinde haksız çıkar sağlarsan (Banka bilgileri vs. ile) bunlarda ayrı suçlar olarak değerlendirlecektir. TCK 244/1-2 numaralı kanunun cezası 1 yıldan 5 yıla hapistir.

TCK 244/1-2 bunları kapsar:

  • Verileri Yok Etme veya Değiştirme: Bilişim sisteminden yararlanma yetkisi olan hak sahibinin sisteme kaydettiği kişisel verilerinin yok edilmesi veya değiştirilmesidir. Örneğin, bir kimsenin instagram hesabına girerek tüm bilgileri sildikten sonra çıkmak bilişim sistemindeki verileri yok etme suçu oluşur. Aynı hesapta bulunan bilgilerin değiştirilmesi, örneğin kişinin profilinde kendisini tanıttığı yazı içeriğinin değiştirilmesi de verileri değiştirme suçu olarak kabul edilir.
  • Sistemi Engelleme veya Erişilmez Kılma: Sistemden yararlanma yetkisi olan hak sahibi kişinin sisteme erişimin engellenmesi suretiyle sistemi engelleme veya erişilmez kılma seçimlik hareketi işlenmiş olur. Örneğin, bir kimseye ait twitter hesabına girdikten sonra, hesap şifresinin değiştirilmesi suretiyle kişinin sisteme erişimin engellenmesi suçu oluşur.
  • Sistemi Bozma: Bilişim sisteminin teknik altyapısına uygun bir şekilde çalışmasını veya kullanıcının istediği şekilde çalışmasını bozmak suretiyle işleyişinin bozulmasına neden olmak suretiyle işlenen bir fiildir. Örneğin, internet üzerinden sipariş verilen bir sitenin sipariş bilgilerini daha geç almasını sağlamak sağlamak için yazılım yoluyla sistemi bozma.

Umarım yardımcı olmuştur.
 

Grimner

Adanmış Üye
28 Mar 2020
6,323
4,787
1-Adam benim olduğumu nereden bilecek

İşin içine devlet girdikten sonra, nereden bilecek gibi ifadelerin mantığı yok.​

2-Polisler beni bulmak için uğraşacak mı(Dava düşer mi?)

Evet, polisler seni bulmak için uğraşır.​

Dava düşme ihtimalide seni şikayet edecek kişiye bağlı.​

Ancak küçük bir hatırlatma yapayım. Bu tarz gereksiz faaliyetlerde bulunmanı önermem.​

Bu tarz bu işlemin cezası minimum 2-4 yıl arası hapis cezasıdır. Elde edeceğin verilere ve kullanım şekline göre bu süre daha da artacaktır.​

 

Rebelkan

Blue Team Lider Yrd.
12 Şub 2019
1,884
925
Ama iki sorum olacak ben dark comet rat kullanıyorum diyelim

1-Adam benim olduğumu nereden bilecek

2-Polisler beni bulmak için uğraşacak mı(Dava düşer mi?)


1- Adamin cmd yi acip netstat calistirmasi senin ip adresini bulmak icin yeterli olacaktir.

2- Hakkinda sikayette bulunulduysa muhtemelen ugrasirlar. Aslinda ugrasmalarina da gerek kalmadan bulurlar.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.