TR'de hacker arkadaşlar nasıl kara para aklıyorlar?

fect09

Yeni üye
24 Nis 2023
7
1
Merakımdan soruyorum herhangi bir icraatım veya bilgim yok . Mesela 5K 10K dolarları bu adamlar nasıl aklayabiliyor? Devlet sen hayırdır nereden çıkardın bu parayı diye her miktarda ki paraya hesap sormuyor mu?
 
Çözüm
Merhaba Değerli Üyemiz, hackerlar da suçla para kazanabilir ve bu para da para aklama işlemlerine tabi tutulabilir. Ancak para aklama işlemi genellikle yüksek miktarlarda yapıldığı için devletin dikkatini çekebilir ve takip edilebilir. Devlet, ülkelerinde bulunan finansal kurumlar aracılığıyla para hareketlerini takip eder ve yasa dışı aktiviteleri tespit eder. Bu nedenle, suçla kazanılan paraları aklamak isteyenler, bu işlemleri gizli tutmak için farklı yöntemler kullanabilirler. Örneğin, offshore bankalar veya kripto para birimleri gibi yasal olmayan yöntemleri kullanabilirler. Ancak, devletler para hareketlerini takip etmek ve yasa dışı faaliyetleri engellemek için sürekli olarak yeni tedbirler almaktadır. Bunlar arasında...

hoaydar

Ar-Ge Ekibi
18 Ocak 2023
493
424
/system32
Merakımdan soruyorum herhangi bir icraatım veya bilgim yok . Mesela 5K 10K dolarları bu adamlar nasıl aklayabiliyor? Devlet sen hayırdır nereden çıkardın bu parayı diye her miktarda ki paraya hesap sormuyor mu?
Çeşitli anonim kalma yöntemleri mevcut bu yöntemleri kullanarak işi zorlaştıranlar var ayrıyeten bunu yapan birçok kişi mevcut bu yüzden hepsiyle aynı anda uğraşamıyorlar ancak elbet bir gün hesap sorulur diye umuyorum.
 

'Anka

Basın&Medya Ekibi Kıdemli
8 Eyl 2021
3,405
2,596
Merhaba Değerli Üyemiz, hackerlar da suçla para kazanabilir ve bu para da para aklama işlemlerine tabi tutulabilir. Ancak para aklama işlemi genellikle yüksek miktarlarda yapıldığı için devletin dikkatini çekebilir ve takip edilebilir. Devlet, ülkelerinde bulunan finansal kurumlar aracılığıyla para hareketlerini takip eder ve yasa dışı aktiviteleri tespit eder. Bu nedenle, suçla kazanılan paraları aklamak isteyenler, bu işlemleri gizli tutmak için farklı yöntemler kullanabilirler. Örneğin, offshore bankalar veya kripto para birimleri gibi yasal olmayan yöntemleri kullanabilirler. Ancak, devletler para hareketlerini takip etmek ve yasa dışı faaliyetleri engellemek için sürekli olarak yeni tedbirler almaktadır. Bunlar arasında, finansal kurumların para aklama işlemlerini bildirme yükümlülükleri, finansal istihbarat birimlerinin aktiviteleri, suçlu faaliyetlerin takibi ve ceza hükümleri yer almaktadır.

İyi Forumlar
 
Çözüm
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.