Google Yapay Zeka Destekli Tasarım Programını Duyurdu

hawks_p

Katılımcı Üye
1 Nis 2023
275
115
Magic Editor

Google I/O 2023 etkinliğinde yeni bir yapay zeka destekli tasarım programını duyurdu. Yapay zeka desteği sayesinde kullanım kolaylığı sunan program, fotoğraflarınız üzerinde büyük değişiklikler yapabilmeniz için gerekli olan profesyonel araçların birçoğuna sahip. Birçok aracın tek bir program üzerinde toplanması kullanıcılara rahat ve basit bir kullanım sunuyor. Yapay zeka fotoğraftaki boşlukları resmin kalan kısmına göre tamamlayabiliyor. Google programın yapabileceği bazı özellikleri göstermek için 2 adet örnek yayınladı.

Google tarafından paylaşılan ilk örnekte şelale önünde poz veren bir kişinin fotoğrafı yeniden düzenlendi. Bu arka planı değiştirme gibi özellikler hali hazırda Google fotoğraflarda bulunsada Magic Editor ile birlikte yapay zeka tarafından desteklenecek. Verilen örnekte gökyüzünün renkleri daha canlı bir hal alıyor. Arka planda bulunan diğer insanlar yapay zeka tarafından kaldırılıyor. Kadının üzerinde bulunan askı yapay zeka desteği ile siliniyor. Yapay zeka silinen yeri fotoğrafın geri kalanına göre dolduruyor. Bu sistem yapay zeka kullandığı için her zaman düzgün olarak çalışmayabiliyor.







Google tarafında ikinci paylaşılan örnekte ise bankta oturan çocuğun yeri değişiliyor ve eksik kalan kısımları ise yapay zeka kullanarak tamamlıyor. Fotoğrafları taşıma özelliği iOS 16 ile benzerlik gösteriyor. Arka planı diğer örnekteki gibi daha canlı bir hale getiriyor. Yapay zeka fotoğrafları taşıma ve düzenleme işlerinde büyük bir doğruluk ile çalışıyor ara sıra yaşanan hatalar ise geliştiriciler tarafından detaylıca incelenerek düzeltiliyor.







Program geliştirilmeye devam ettiği için bir çok hatası bulunuyor. Geliştiriciler sorunlar üzerinde dikkatli bir çalışma yaparak çözmeye çalıştıklarını belirttiler. Yapay zeka destekli başka edit programları geliştirilmesi açısından öncü olması bekleniyor. Kullanılan yapay zekanın doğruluğu ve program üzerinde başka hangi özelliklerin bulunacağı tam olarak bilinmiyor. Magic Editor, söylentilere göre Pixel 8 ve 8 Pro modellerine özel olabilme ihtimali var. Programın deneysel sürümlerinin bu yıl sonunda yayınlanacağı fakat bu sürümlerde yüksek miktarlarda hata olacağı konusunda uyarıda bulunuldu. Programın ücretsiz olarak mı yoksa aylık bir abonelik sistemi ile mi satılacağı hakkında bir bilgi yok. Program hakkında kesin bilgiler ilerleyen aylarda açıklanacak. Fotoğraflarda dikkat çeken başka bir konu ise yapay zeka tarafında yapılan değişikliklerin detaylıca incelemelerde bile kolayca bulunamaması. Yapay zekanın bu kadar hızlı bir şekilde kendini geliştirmesi ise son dönemlerde akıllara takılan sorular arasında...




fqptfdc.png
34hb0s8.png
 

'Anka

Basın&Medya Ekibi Kıdemli
8 Eyl 2021
3,320
2,507
Yapay zekâ ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte, fotoğraf düzenleme programları da büyük bir değişim gösteriyor. Google I/O 2023 etkinliğinde paylaşılan Magic Editor isimli yeni programın yapay zekâ desteğiyle birçok özelliği bir arada sunması, fotoğraf düzenlemeyi çok daha kolay ve basit hâle getiriyor. Yapay zekânın fotoğraf düzenleme işlemlerindeki doğruluğu ve hızı ise heyecan verici. Ancak programın henüz deneysel sürümleri bile hatalar içerebilirken, programın ücretli mi yoksa ücretsiz mi olacağı konusunda henüz net bir bilgi olmaması kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Eline sağlık.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.