Yazılım | Programlama Python'da 'raw_input' hatası alıyorum.

DarkGalaxy

Üye
13 Ocak 2021
101
0
İstanbul
python ile hacktool yazarken şu hatayı aldım:
Kod:
Traceback (most recent call last):
  File "/home/kali/Desktop/root_tarama.py", line 25, in <module>
    operationno = raw_input('enter transaction number')
NameError: name 'raw_input' is not defined

ne yapcam
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ѕeleɴια

Kıdemli Üye
18 May 2018
2,619
4
907
ZYZZ
Cevap: Python ile Hack Tool

Merhaba bu hatanın aynısı bende de olmuştu. raw_input yerine sadece input kullanırsanız hata çözülecektir. Sisteminizde raw_input tanımlı olmadığını söylüyor hata. Eğer raw_inputu kullanmak isterseniz NameError: name 'raw_input' is not defined bu hata kodunun çözümünü araştırmalısınız. Ben araştırdığımda net bir bilgi bulamamıştım ama dediği gibi input kullanırsanız sorun çözülecektir. Eskiden araştırma yaptığımda hatanın sistemdeki python versiyonu ile alakalı olabileceğini okumuştum. Sisteminizdeki python versiyonunu en güncel olarak ayarlayın.(raw_input eski sürümlerde olan bir kod) Linux'de python versiyonunu python --version koduyla bakabilirsiniz. python -V kodu da aynı işlemi görecektir. Versiyon bilginizi öğrendikten sonra pythonun resmi download sitesinden son versiyona bakın. Eğer eskiyse son versiyonu indirin. Bu hata son versiyonda da olabilir çünkü belkide eski versiyonlarda olan bir koddu raw_input onun hakkında kesin bir şey bulamadım.
 

Nonantiy

Global Moderatör
28 Haz 2020
2,006
5
1,102
Kayseri
Merhabalar, eğer python3 kullanıyorsanız raw_input kullanmanıza gerek yok. Eğer python 2 kullanıpta oyle bi hatta alıyorsanız kodları atar mısınız?
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.