DoS/DDoS Attacks / Denial of Services

raistaron

Katılımcı Üye
8 Tem 2020
710
3
317
neutron
Herkese selam olsun...
DoS Nedir?
Denial of Service
DoS sunucuların çalışır durumda olması gerekirken cevap döndürmesini ve çalışmasını engelleyen saldırıdır.

DDoS Nedir

Distributed of Service
DDoS saldırısı sunucuyu saf dışı bırakmak ve cevap döndüremeyecek hale getirmesi için normalden fazla isteğin bir çok istemci ile yapılmasıdır.

Bu saldırı da saldırganın gücü elindeki istemci ile ölçülür. Saldırgan sunucuya ne kadar fazla istek gönderirse bir zamandan sonra sunucu cevap veremeyecek duruma gelir ve
saldırı dışında gerçek kullanıcılara da cevap veremez.

Şöyle düşünebilirsiniz;
Örneğin bir öğretmen olduğunuzu varsayın. Öğrenciler size sürekli soru soruyorlar ve cevaplıyorsunuz. Öğretmene olarak aynı anda gelen 2 soruya cevap verebilirsiniz
sadece biri soruya daha geç cevap vermiş olursunuz. Burada hiç bir problem yok. Fakat bir de bütün sınıfın hatta bütün okulun aynı anda soru sorduğunu düşünün.

Tabi ki hiç birine cevap veremezsiniz. DDoS atağı da böyledir. Siz öğretmen olarak sunucu öğrenciler istemci ve sorular da istekler oluyor.

BotNet

BotNet robot ve network kelimelerinden oluşmuştur. Robot ağ olarak düşünebilirsiniz.

Saldırganın ele geçirdiği yüzlerce ve binlerce bilgisayarı saldırı için kullanmasıdır. Saldırganın elinde bulunan bu robot bilgisayarlara zombi bilgisayar da denir.
Saldırgan kendi oluşturduğu ya da kullandığı yazılımı bilgisayarlara yükler ve olabildiğince yaymaya çalışır.

Yaymaya çalışır çünkü saldırı yapacağı zaman elinde ne kadar fazla zombi bilgisayar varsa işi o kadar kolay olur.

1ig58k2.png


https://1.bp.blogspot.com/-bpwhPpy7Q9M/VPs55dktB2I/AAAAAAAAAtI/tvoru1hwH-w/s1600/ddos%2Battacker.png için Google Görsel Sonuçları

DDoS Saldırı Çeşitleri

SYN Flood

SYN Flood saldırısında istemci sunucuya SYN paketi gönderiyor. SYN paketini alan sunucu istemciye SYN ve ACK paketlerini gönderiyor. Sunucudan ACK paketi

alınamazsa bir süre beklenir ve sunucu tekrar SYN ve ACK paketlerini gönderir. 3 6 12 24 ve 48 yani 5 kez cevap dönmezse toplamda 48 saniye sunucu bekler.
Bağlantı sağlandıktan sonra istemci ACK ve PUSH ACK paketleri ile sunucu kaynaklarını sömürür. ACK and PUSH ACK Flood saldırısı gerçekleşmiş olur.

Land Flood

IP Spoofing dayanan bir saldırıdır. Saldırgan hedefin ip adresini kendi ip adresi olarak ayarlıyor. Sunucu gelen paket içinde kendi ip adresi olduğu için

cevabı kendine gönderiyor. Kendi cevabını da kendi işlemeye çalışıyor. Bu da saldırının boyutunu katlayıp sunucuyu çıkmaza sokuyor.

UDP Flood

UDP saldırısında saldırgan hedefe udp paketleri gönderir. Sunucu paketi alır ve gönderildiği portu kullanan servis olup olmadığına bakar.

Eğer varsa iletir ama yoksa hata mesajı döndürür.

SMURF

SMURF hedef sunucuya ping gönderilen saldırıdır.

Saldırgan önce ping paketi oluşturur. Pingdeki ip adresi hedef sunucunun adresi yapılır.
Ek olarak da saldırgan ip adresini gizlemiş olur.
Bu istekler sürekli sunucuya gönderilir. Sunucu cevap döndürür fakat ip adresi daha önceden değiştirildiği için tüm paketler hedef ip adresine iletilir.
ICMP paketi gönderilen sunucu bilgisayara cevap döndürür.

Bu böylelikle çok büyük bir paket ağı oluşturur. Sunucu bu paketlere cevap döndüremez.

iyi forumlar​
 
Son düzenleme:

TOMMYŞH

Katılımcı Üye
28 Haz 2021
449
1
164
Turan
Ellerinize sağlık,Bilgilendirici bir metin arkadaşında dediği gibi önemli yerleri renkli yaparsanız hem daha şık durur ve bilmiyenler için oranın önemli olduğunu belirtmiş olursunuz.SAYGILAR
 

raistaron

Katılımcı Üye
8 Tem 2020
710
3
317
neutron
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.