C vs Python

codinger06

Üye
1 Mar 2023
161
136
127.0.0.1
Dillerin atası C, Python resmen kütüphane dili :D her şey hazır aşırı üst seviyede bir dil (Çekirdekten uzakta anlamında), ve bu yüzden yavaş.
 

wither

Üye
1 May 2014
81
24
Dillerin atası C, Python resmen kütüphane dili :D her şey hazır aşırı üst seviyede bir dil (Çekirdekten uzakta anlamında), ve bu yüzden yavaş.
Dediğin gibi. Siber güvenlik ve matematik, fizik hesaplamaları yapmak anlamında python çok pratik bir dil. Mesela, C ile fizik motoru yapıyorum. Önce python ile hızlıca kodlayıp test ediyorum hemde algoritma kafamda şekilleniyor sonrada C dilinde yazıyorum.
 

The VODKA

Uzman üye
8 Haz 2022
1,328
919
Cok uzun zamandir herkesle tartistigim konu c mi python mu?
bence C>>>>>>>>
Geliştirmek istediğin projeye göre değişiklik gösterir ancak C ile form application olayı pek tercih edilmediği için genellikle terminal araçlarına düşkünlük oluyor. Ayrıca C Windows entegreli olduğu bazı farklı işletim sistemlerinde yürütülemeyebiliyor ancak Python her işletim sistemine 3. paket bir yazılım olarak indirildiği için kullanımı dahada kolay...

Ben Python diyorum, hani böyle oyun geliştirmek gibi temel konularda C mantıklı ancak günümüz teknolojisinde oyun motorlarında komut verme olayı varken kim kullanır ki? Ve şunu söylemem gerekiyor ki yok algoritmaymış, yok matematikmiş fizikmiş falan C derslerinde o kadar baydırıcı dersler var ki öğrenmesi bile sıkıcı, bilişim alanında dal okuyanlar varsa tercih edilebilir ama benim gibi zevk için öğrenen varsa C sıkıcı, python daha icraatçi geliyor bana...
 
Son düzenleme:

WHITERUBY

Uzman üye
20 Şub 2023
1,663
1,514
🔱
skm3woy.jpg

 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.