Kendi VDS'imi nasıl yapabilirim?

4 May 2022
74
1
23
Türkiye
Evet kral aynı soruyu bende zamanında sorumuştum zira Node.js destekleyen Türk sunucular olmadığından VDS(VPS) ile bir sanal sunucu satın alma yoluna doğru ilerledim. Soruna gelecek olursak, sanal sunucu desteği veren bir çok firma vardır bunların bazıları:
  • Hostinger
  • Digital Ocean (başlangıç için ücretsiz deneme hakkı verir $200)
  • Google Cloud (başlangıç için ücretsiz deneme hakkı verir $200)
  • vb. daha birçok firma bulunmaktadır.
Kendi projelerini yayınlamak için ise ilk başta Linux temel komutlarını bilmen gerekir diyebilirim, zira uzak sunucu ile haberleşmek için Linux işletim sistemlerinin dağıtımı olan herhangi bir yapıyı kullanarak doğrudan terminal üzerinden uzak sunucuya bağlanman mümkündür. MacOs içinde doğrudan terminalden bağlanman mümkündür fakat Windows için durum tam olarak öyle değil belki PowerShell ile bir bağlantı mümkündür lakin Windows işletim sistemi için daha çok PuTTY adında bir uygulama kullanılmaktadır.

Kullandığın işletim sistemi her ne olursa olsun sonuç olarak bir bağlantı yöntemi mevcuttur. Bağlantı aşamaları ise neredeyse tamamen aynıdır. İlk başta kiralamış olduğun sunucunun IP adresi ile bir SSH bağlantısı yaparsın, bağlantı yaptıktan sonra istediğin her şeyi araştırarak rahatlıkla yapabileceğine inanıyorum.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.