Mobil bankacılık üzerinden habersiz çekilen para için nerelere başvuru yapabiliriz?

Rossii

Yeni üye
8 Eyl 2021
19
7
24
1-2 gün önce abimin kredi mobile hesabından para çekimi olmuş habersizce 50.000 ' e yakın banka ya gittik ama sadece form doldurdular ve dilekçe yazdı .
sizce baska nerden çözüm yolu buluruz veya baska nereye şikayette bulunabiliriz bankanın para yı verme ihtimali düşükmüş
 
Merhaba Rossii öncelikle çok geçmiş olsun.Umarım en kısa zamanda bu çözülür.50 Bin'e yakın paranın gitmesi açıkçası beni şaşırttı.Yüksek mevlalarda mobil bankacılık engel koyması gerekiyor.Pin şifre göndermesi gerekiyor.Eyer Abiniz onay verdi ise yanlışlıkla parayı geri alamazsınız.Ama Habersiz oldu ise bankalar bunun için yedek bir havuzda para tutuyorlar.Ve parayı geri vermeleri zorunlu burda banka suçlu oluyor onay vermeden para gittiği için.

Şu Linki okumanı istiyorum : Kredi Kartımdan Habersiz Olarak Para çekildi Ne Yapabilirim 2023 - Eskişehir Avukat Oğuz ÖZDEMİR

Yargıtay Kararındaki Ana Başlıklar HESAP SAHİBİNİN BİLGİSİ VE İZNİ DIŞINDA HESAPTAN PARA ÇEKİLMESİ Usulsüz işlemle çekilen paraların doğrudan bankanın zararı niteliğinde olduğu hesap sahibinin bankaya karşı alacağının devam ettiği ve hesap sahibinin ispat edilirse müterafik kusurundan sorumlu olacaktır. BANKANIN SORUMLULUĞU Kendisine yatırılan paraları mudilere istediğinde veya belli bir vadede aynı veya misli ile iadeyle yükümlü olduğu ve usulsüz işlemle çekilen paranın bankanın sorumluluğunda olduğu hesap sahibinin sorumluluğunun kusuru olması halinde devam edecektir.

YARGITAY KARARININ ÖZETİ: Dava, davalı banka nezdinde açılmış olan hesapta bulunan paranın davacının bilgisi ve izni dışında internet yolu ile yapılan işlemler sonucu çekilmesi suretiyle uğranılan zararın tazmini istemine ilişkindir. Usulsüz işlemle çekilen paralar aslında doğrudan doğruya bankanın zararı niteliğinde olup, mevduat sahibinin bankaya karşı alacağı aynen devam etmektedir. Usulsüz işlemlerin gerçekleşmesinde ispatlandığı takdirde mevduat sahibinin müterafik kusurundan söz edilebilir ve banka bu kusur oranı üzerinden hesap sahibinin alacağından mahsup talebinde bulunabilir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.