netdiscover

yuathay

Katılımcı Üye
7 Mar 2023
377
4
180
Gitti
netdiscover ile normal bir tarama yaptıgımda
Unknown vendor
Unknown vendor
ve ardından makinaların gercek ip ve mac adresleri geliyor

Unknown vendor ne demektir ?
 
27 Ağu 2022
87
1
39
Selamlar. NetDiscover biraz sıkıntılı tooldur. Bazen düzgün çalışır bazen çalışmaz ama tahminimce o hatayı vermesinin sebebi cihazlardan haber alamayıp daha sonra çıktı basmaktadır.

Mantık şu şekilde modemin vermiş olduğu host sayısı vardır yani 0 ve 1 ( 192.168.0.0, 192.168.0.1, 192.168.1.1 ) modem ip hostudur geri kalan 2 den 254 e kadar makina ataması yapabilrisin 255 genelde broadcast yayını için kullanılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Netdiscover 2 den 254 de kadar olan tüm hostlara paket atar yani ping atar öyle tabir edeyim. Geri dönüş olan host olursa eğer derki bu ip kullanılıyor bunun içeriğine bakıp dönüş yapayım der. Soruna gelecek olursak. Ping attığı sırada hiçbir dönüş almamıştır bunuda unknown olarak döner sonra sürekli sürekli ping atarak sonuç almaya çalışır. Aldığı sonuç olursa sana dönüş yapar.

İyi forumlar dilerim.
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.