Python ile dosyalar nasıl obfuscate edilir?

etg-412

Yeni üye
2 Ara 2023
2
0
son zamanlarda dosyalarımı şifrelemem gerekiyor ve bu konuyo bi çözüm bulmam gerekiyor . Bilen biri yardım edebilirse cok sevinirim pyarmor gibi toollar gördüm ama çalıştıramadım bilgilere acığım teşekkürler.

pyarmorda devamlı bu hatayı alıyorum bir türlü önüne gecemedim .
 

Enistein

Kıdemli Üye
16 Eyl 2012
2,233
35
1,265
Amsterdam
son zamanlarda dosyalarımı şifrelemem gerekiyor ve bu konuyo bi çözüm bulmam gerekiyor . Bilen biri yardım edebilirse cok sevinirim pyarmor gibi toollar gördüm ama çalıştıramadım bilgilere acığım teşekkürler.
Merhaba,

Cython, jython, vb. kütüphaneler ile derleyip, okunmasını zorlaştırabilirsiniz. Pyarmor belirli bir boyut üzerine lisans istiyor.
 

DOKTR1N

Uzman üye
Öncelikle merhaba değerli üye;

Python dosyalarını obfuscate etmek, kodunuzu anlaşılması zor hale getirerek, genellikle güvenlik veya fikri mülkiyet koruması amacıyla yapılır. Ancak unutmayın ki obfuscation, kodunuzu tamamen koruma sağlamaz ve sadece basit analizlere karşı direnç oluşturabilir. Bu nedenle, güvenlik gereksinimlerinize uygun bir strateji seçmeli ve diğer güvenlik önlemlerini de göz önünde bulundurmalısınız.

Python kodunuzu obfuscate etmek için birkaç araç bulunmaktadır. İşte bunlardan birkaçı:

pyobfuscate: pyobfuscate, Python kodunu karıştırmak için kullanılan bir araçtır. Basit bir kurulum ve kullanım sürecine sahiptir.


Kurulum:
Kod:
    bash
 pip install pyobfuscate

Kullanım:
Kod:
bash
pyobfuscate dosya.py -o obfuscated_dosya.py



pyarmor: pyarmor daha gelişmiş bir araçtır ve Python kodunuzu obfuscate etmenin yanı sıra, derlenmiş bir şekilde çalışmasını sağlar. Ancak, bazı özellikleri ücretsiz sürümde sınırlı olabilir.



Kurulum:
Kod:
    bash
pip install pyarmor

Kullanım:
Kod:
bash
pyarmor obfuscate dosya.py


Nuitka: Nuitka Python kodunu derleyen bir araçtır ve bu sayede kodunuzu daha hızlı çalıştırabilir. Bu aynı zamanda kodunuzu daha zor anlaşılır hale getirebilir. Ancak, Nuitka'nın asıl amacı performansı artırmaktır, bu nedenle obfuscation için tamamen optimize edilmemiştir.

Kurulum:
Kod:
    bash
pip install nuitka

Kullanım:
Kod:
bash
nuitka dosya.py

Obfuscation işlemi kodu anlamayı zorlaştırabilir, ancak tamamen koruma sağlamaz. Ek güvenlik önlemleri düşünmek ve güvenlik açıklarını önlemek için iyi programlama uygulamalarını takip etmek önemlidir.


İyi forumlar dilerim
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.