12V 1300mA Adaptör Çarparmı?

ECHODDOS

Yeni üye
11 Nis 2021
9
1
Arkadaşlar selam Evde Eskileri Karıştırırken Bir Adaptör Buldum Ve 12 V Fanımı Çalıştırmak İstiyorum Fakat Elime Değerse Çarpmasından Korkmuyor Değilim Pinlere Elim Değerse Çarparmı Adaptörün Üzerinde Input 230Vac.50Hz PR'ı
Output 12Vac. 1300mA
 

'Anka

Basın&Medya Ekibi Deneyimli
8 Eyl 2021
3,483
2,653
Merhaba,

Adaptörünüzün giriş voltajı 230V AC, çıkış voltajı ise 12V AC. 230V AC, insan vücudunun direnci için tehlikeli bir voltajdır. Fanı bağlarken pinlere elinizle dokunmaktan kaçının.
 

kurononyanko

Katılımcı Üye
6 Şub 2022
534
397
Çarpılmaktan kasıt o değil yani yine can yakar veya gıdıklar.
Belki komik gelebilir ama bazı insanlar 20 volt elektrikten etkilenebilir.
nadiren olur.
Islaklık var ise olur, yada kasten ıslatıp denenir ise olur.
Ben kendi üzerimden elektrik geçirerek deney yapmıştım bi ara oradan biliyorum. 24v kuru iseniz çarpmaz montaj vs mümkün. Eğer mi bazı insanlar 20v elektrikten etkileniyor ise ve konu sahibinin de o "bazı insanlar"dan olup olmadığını anlaması için ne yapması lazım? En az 1 kere denemesi lazım değil mi? Öldürmez de yaralı da bırakmaz. 12v'tan bahsediliyor..
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.