Dezenformeye uğrayan bilgiler ~ Dezenformasyonla mücadele kulübü!

H@cked BaBy

Medyanın Yıldızı
28 Haz 2023
2,479
46
1,044
Arkana bak




Atatürk'ün gönderdiği mektup iddeası



(Bunlar gibi birçok haber mevcut)







Bildiğiniz üzere Arabistandaki maç olayından sonra " Atatürk'ün 26 Haziran 1919 da Suud kralına gönderdiği bir mektup " gündemde fakat bu haberler yanlıştır o dönem ve tarihte Suud krallığı yok hatta Mekke bile Arapların kontrollünde değil zaten o dönem Atatürk 9. Ordu müfettişi ve daha istifa etmemiş bir Osmanlı paşası konumunda.Atatürk'ün imzası yok, Atatürküm kendisi bile yok, ordusuda yok Kuvayı milliye kendini yeni toparlanmaya çalışıyor. Hatta Suud krallığı 1932 de kurulmuş.

Bugünlerde bir fotoğraf veya belgenin üstüne kolaylıkla değişiklik yapılıyor

Oyüzden bu iddea ve fotoğraflar gerçek değildir ve yanlıştır.




Atatürk'ün kimlik belgesi iddeası

Bu sıralarda şöyle haberler görmeye basladım
👇








Fotoğrafda olduğna göre Mustafa Kemal Atatürkün 1881 de dogmadigini bazı kaynaklarda 1879 bazılarında ise 1880 olarak belirtildiği için kafam baya karıştı herkesin Atatürkun 1881 19 mayısda dogdugu biliyor peki bu pelgeler ne ozaman?

Burada 4 ocak 1879 da doğduğu belirtiyor kaynagın derinliklerine indigim zaman o dönemde olan belgler arasında 1881 doğduğu ama mektebe girmek için doğum yılını 3 sene kucultuklerini söylüyor






(Buradada mektebi harbiyeye 1899 giriş künyesi iddeada bulunuyor)


👆şu kaynakta ise 1877 de doğdugu iddea ediliyor Ali özün bulduğu Osmanlı arsiv kaynaklarda Zübeyde hanım ın 3 çocuğuna aylık maaş baglamak için yaşını büyük gisterdigi ve Atatürk 1893 de 16 yaşında olduğunu söylemiş ve Atatürkun 1877 de doğdugunu dile getiriyor






👆 bu tweetde söylendiği üzere ise İstanbul büyükşehir belediyesinin Atatürk ve İstanbul adlı kitabında yeni bir değişiklik eklenmiş ve 4 ocak 1879 da doğduğu belirtilmis.

https://twitter.com/emreyukselen/status/1742853085578264778?s=19

👆Aynı şekil bu tweetde buna, tarih dergisi 83. Sayıyı kaynak olarak baz almis.

Tabi bu günlerde bu tür belge veya fotolar çok kolay bir şekilde düzeltilip yanlış anlamaya sürüklemeye ve yayılmaya salınıyor.


Tüm bu kaynak ve fotoğraflar yanlistir. Gerçek değildir.

Kesin olan tek bir şey varki Atatürk'ün dile getirdigi üzere " benim doğum günüm Samsun'a çıktığım gündür" sözüdür. Yani 19 MAYIS 1881 tarihidir.



Epstein olayındaki Stephen Hawking'in "reşit olmayan kızlar ile cinsel ilişkiye girdiği" iddeası


Şimdi çoğumuz bu epstein olayını biliyorsunuz dur sanırım,Ama bu olayın listesinde Stephen Hawkingin bulunması beni oldukca sasirtti.Stephen Hawking gerçektende bu s*ks olayına karışmış olamaz diye düşünüyorum adam nede olsa hareket edemiyor nasıl böyle bir şey başarmış tartisilir.
Şimdi adam als hastası yani hareket edemiyor bilmeyenler için tanımı birakayim👇



İddeaya göre Hawking reşit olmayan kızlar ile cins*l ilişkiye girmiş tabi bu iddiaları kanıtlayacak belgelerde Hawkinge karşı herhangi bir iddea bulunmuyor açıkçası.

Gelelim listeye bu listede Hawkingin adı iki kere geçiyormuş

Birincisi attığı e-posta ve bu e-postada, "Virginia'nın arkadaşlarının ve ailelerinin çıkıp iddialarının yanlış olduğunu kanıtlamasına yardımcı olan herhangi birine ödül verebilirsiniz"

"En güçlüsü Clinton yemeği ve Stven Hawking'in reşit olmayan bir **** partisine katıldığı Virgin Islands'ın yeni versiyonu." Diye yazmış.


The Independent'ın haberine göre Hawking, 2006 yılında Epstein'ın özel Karayip adasını bir konferans için ziyaret etmişti; bu, finansörün çocuklara yönelik cinsel suçlarla ilk kez suçlanmasından aylar önceydi .
Independent, Hawking'in özelleştirilmiş bir denizaltıya bile bindiğini bildirdi.

Ve bir diğer geçtiği liste daha var fakat listede Maxwell'in avukatları Giuffre'ye o listedeki kişilerin resimlerinin olup olmadığını soruyor.
Stephen Hawking Estate, Business Insider'ın yorum talebine hemen yanıt vermemis.

İddealar yanlış olduğu savunuluyor ve curutulmeye devam ediyor ve bir diğer haberse Michael Jackson ın bu listede bulunması fakat bunun ile ilgili tam herhangi bir gelişme yok. Dezenformeye uğramaması için açıkladım.




Haccın Türklere yasaklandığı iddeası


Önünüze söyle paylaşımlar çıkarsa inanmayın.
Araştırdım fakat resmi bir açıklama bulamadım.

Zaten böyle birşey olsa direk Arabistana gider krala suikast yaparım everallah.


Yalan haberdir inanmayınız.







Konum bu kadardı, iyi okumalar.

 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.