Hatalı Güvenlik Duvarı Politikaları

Extazİ

Moderatör
20 Haz 2021
2,674
11
1,603
Front-End-Teşkilat-ı Mahsusa

7u7xwqk.png

Edit: By @'Halaskâr

4jjieqa.jpg

Güvenlilk Duvarı Nedir?

İnternet bağalantınızdan gelen her türlü bilgi kontröl eder iyi kötü olarak ayırmadan. Güvenlik duvarı ağın içine dışına yönelik interneti kısıtlayan bir ağ güvenliğidir.
Güvenlik duvarları, özel bir ağın içine, dışına yönelik veya özel ağın içindeki internet trafiğini kısıtlayan bir bilgisayar ağı güvenlik sistemidir. Bu terim, itfaiye yangını söndürene kadar yangının yayılmasını yavaşlatan fiziksel duvarlar kavramından gelmektedir. Benzer şekilde, ağ güvenliği güvenlik duvarları, web tehditlerinin yayılmasını yavaşlatmayı amaçlayan web trafiği yönetimi için kullanılır.

Güvenlik duvarları, web trafiğini yönlendirmek için ‘tıkanma noktaları’ oluşturur. Bu noktalarda, belirli programlanmış parametreler üzerinde gözden geçirilir ve buna göre hareket edilir. Bazı güvenlik duvarları, izin verilen veya engellenenlere atıfta bulunmak için denetim günlüklerindeki trafiği ve bağlantıları da izler.

Güvenlik duvarları, özel bir ağın veya onun ana cihazlarının sınırlarını kapatmak için kullanılır. Bu nedenle güvenlik duvarları, daha geniş kullanıcı erişim kontrolü kategorisindeki bir güvenlik aracıdır. Bu engeller tipik olarak iki konumda kurulur: ağdaki özel bilgisayarlar veya kullanıcı bilgisayarları ve diğer uç noktaların kendileri (ana bilgisayarlar). Bu nedenle kullanıcıya daha geniş ve güvenli bir kullanım sunar.

ZE81l3.png


Ne İşe Yarar?
Bilgisayarımızdaki bilgileri izin ışarı vermez gelen giden bilgileri konrtöl ederek bilgisayarımızın güvenliğinden sorumludur. Güvenlik duvarı ağa gelen ve giden trafiği kontöl eder.
cxun73h.png

h6slbtr.jpg

Neden Önemli?
Güvenlik duvarları, bilgisayar ağlarını ve cihazlarını korumak için kritik bir rol oynar. İşte neden önemli olduklarına dair bazı nedenler:
Gizlilik ve Veri Güvenliği: Güvenlik duvarları, yetkisiz erişimi engelleyerek hassas verilerinizi korur. Bu, kişisel bilgilerinizin çalınmasını veya kötü niyetli kişilerin ağınıza sızmasını önler

Kullanıcı Erişim Kontrolü: İzin verilen trafiği yönetirler. Bu, çalışanlarınızın işle ilgili sitelere erişimini kolaylaştırırken, tehlikeli veya yasaklı sitelere erişimini engeller.
Yasal ve Düzenleyici Uyumluluk
: Bazı sektörlerde güvenlik duvarları kullanmak yasal gerekliliktir. Örneğin, sağlık sektörü veya finansal kuruluşlar bu tür önlemleri almak zorundadır.

feyjel6.jpg

Hatalı Güvenlik Duvarı Nedir?

Hatalı Güvenlik Duvarı terimi, genellikle kullanılmayan veya yanlış yapılandırılmış bir güvenlik duvarını ifade eder. Bu durum, ağ güvenliği açısından risk oluşturabilir. Eğer bir güvenlik duvarı hatalı çalışıyorsa, ağ trafiğini doğru bir şekilde filtrelemeyebilir veya beklenmedik şekilde trafiği engelleyebilir. Bu, ağın düzgün işlemesini engelleyebilir ve güvenlik açıkları yaratabilir.

Güvenlik duvarlarının doğru yapılandırılması ve düzenli olarak denetlenmesi önemlidir. Aksi takdirde, hatalı güvenlik duvarları, ağ güvenliği için bir zayıf halka olabilir. Bu nedenle, güvenlik duvarlarının doğru şekilde yapılandırıldığından ve güncel olduğundan emin olmak önemlidir.

cxun73h.png




n4ewis2.gif
 
Son düzenleme:

Blackprins

Üye
28 Kas 2020
69
24
Baku
Hocam ellerinize sağlık hem konu anlatımı hemde seçdiyiniz resimler çok mükemmel.

Başarı, pes etmeyenlerin ödülüdür
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.