1 Milyon Yazılımcı Yetiştirilecek!

Reiɴα

Genel Sorumlu
21 Eki 2019
1,705
3,007

Bildiğiniz üzere dün kabine toplantısı sonrası yapılan açıklamada yazılım ile uğraşan kişilerin kendilerini geliştirebilmesi için bir proje duyuruldu ve bu proje 3 yılda 1 milyon yazılımcıyı geliştirmeyi planlıyor.

Berat Albayrak'tan Açıklamalar

"1 milyon yazılımcı" projesi hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Yapmış olduğu açıklamada " Türkiye'nin yazılım alanında kapasitesinin artırılmasını sağlayacak "1 milyon yazılımcı" projesinin tamamlandığını" belirtti. Türkiye'de 140 Bin yazılımcı olduğu için , yazılım sektöründe ihtiyaç olduğunu söyleyen Albayrak, 1 milyon yazılımcı projesi ile sektörün bu alandaki açığını kapatılacağını söyledi.

Eğitimler Nasıl Oluyor?

BTK Akademi'nin 13 kategoride 46 bin 742 dakikadan oluşan 31 eğitimi olduğunu söyleyen Bakan Albayrak, yıl sonuna kadar eğitim sayısının 100'ün üzerine çıkacağını belirtti. Eğitimler; Big Data (Büyük Veri), Block-Chain (Blokzincir), Office programları, Algoritma, Siber Güvenlik Veri Tabanı, Web Programlama ve Oyun Programlama alanından olacak.

Nasıl Kayıt Olunur?


İlk öncelikle Tıklayınız Adrese gidiniz.
Kayıt Ol butonuna tıklayarak gerekli bilgileri doldurup kayıt olun. Son olarak mailinize gelen aktivasyon bağlantısına tıklayın. Parolanızı tamamlayın ve işlem tamam :)


Dipnot: Kayıt olurken bilgilerinizi doğru girdiğinize emin olun, 1 ile 3 Gün arasında mailinize aktivasyon bağlantısı gönderiliyor.

Aynı zamandaBuraya Tıklayarak BTK Akademi eğitimlerine ulaşabilirsiniz.

 
Son düzenleme:

Kebap

Katılımcı Üye
29 Tem 2017
462
0
HZ. ADEM'DEN
bir sonucu çıkmayacak projedir, çünkü internetten alınan sağlıksız ya da az sağlıklı bir eğitimle yazılımcı sertifikası vermek doğru bir karar değildir. Dolayısıyla bu proje kapsamında sertifika alan biri yerine üniversite mezunu gerçek mühendisler tercih edilecektir.
 

Vortex23

Üye
27 Ocak 2019
79
2
81 Vilayet
Başvurumu yaptım inşallah olur. Aslında ben devlet memuruyum ama istifa edebilirim. Yeterki kabul edilsin şuan ki durumumdan pek memnun değilim. Kendimi işe yaramaz biri hissediyorum en azından çok bilgim olmasa da bilgi sahibi olduğum bir alanda çalışmak bana zevk verecektir.
 

Reiɴα

Genel Sorumlu
21 Eki 2019
1,705
3,007

'Teorina

Kadim Üye
13 Tem 2015
5,086
89
22
An itibariyle yazılımcılar;

eUDy2A.jpg
 

zztri

Yaşayan Forum Efsanesi
9 Tem 2015
10,053
390
Ankara
Kimlik bilgilerimizi vermemiz ne kadar doğru sizce ? (tamam devletimizin bir sitesi ama ne bileyim belli mi olur)

.....

Üstad devlet sitesi o.. İsterse senin soy kütüğünü çıkarır zaten.. Vermen nasıl bir soruna yol açabilir ki?

Dur yahu.. Ben de kaydolayım. Yeni teknolojileri hep geriden takip etmekten bıktım. C++ harici bir haltlara çalışmış olurum, rahatlarım en azından.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.