100 hacker aracı ve görevleri

Petroff ``

Kıdemli Üye
6 Haz 2014
2,257
1
Selamun Aleyküm arkadaşlar belki bazı arkadşalara lazım olur diye paylaşıyorum.100 hacker aracı ve görevleri inşallah işinize yarar. :RpS_smile:


# 1 Nessus: En iyi UNIX güvenlik açığı tarama aracı

Nessus hemen hemen tüm UNIX platformları üzerinde çalıştırabilirsiniz iyi ücretsiz ağ güvenlik açığı tarayıcı vardır. Ayrıca plug-ins kadar 11.000 çeşit sağlayan ücretsiz (- son kullanıcı lisans sözleşmesi ancak kayıt ve EULA-kabul kabul gerektirir), kalıcı bir yükseltme daha fazladır. Ana işlevi arayüzü, dahili betik dili derleyicisi, özel eklentileri yazmak için kullanabilirsiniz uzaktan veya lokal olarak (yetkili) güvenlik kontrolleri, bir istemci / sunucu mimarisi, grafik GTK (Linux için bir grafik arayüz), ya da okumak için kullanılan diğer insanlar eklentileri yazmak. Eğer son eklentileri almak istiyorum sürece Nessus 3, bu aşamada hala ücretsiz olan, (şimdi kapalı kaynak) geliştirilmiştir.

# 2 Wireshark: ağ koklama araçları

Wireshark (2006 yaz Ethereal denir önce) Unix ve Windows için fantastik bir açık kaynak ağ protokolü analisti. Bu anlık görüntü dosyası yakalanan ağ trafiği verilerini tespit edebileceği, gerçek zamanlı ağ trafik verileri algılayabilir. Eğer bir grafik arayüz üzerinden bu verileri göz atabilir, ağ iletişimini her katmanın paket detaylarını görebilirsiniz. Wireshark birçok güçlü özelliklere sahiptir: Güçlü görüntü filtresi dilini (zengin görüntü filtresi dili) ve TCP oturumunun yeniden akışını görüntülemek için yeteneği içerir; Ayrıca protokol ve medya türleri yüzlerce destekler; benzer bir tcpdump (Linux var adlandırılmış tethereal ağ protokolü analiz aracı) komut satırı sürümü. Söylemek zorunda Ethereal uğrayan birçok güvenlik açıkları uzaktan, işkence nedenle düzenli olarak yükseltilmesi lütfen, ve (örneğin, ağ güvenlik konferansında gibi) güvensiz veya düşmanca ağların ihtiyatlı kullanımı istismar edilebilir.

3. Snort: popüler bir açık kaynak IDS (Intrusion Detection System) (Intrusion Detection System) aracı

Bu küçük saldırı tespit ve önleme sistemi, trafik analizi ve IP paket Giriş (paket günlüğü) üstünlük. Protokol analizi, içerik arama, ve diğer birçok tedavi öncesi prosedürler içeren ek Snort da solucanlar, güvenlik açığı, port taramaları ve diğer şüpheli davranışları tespit edildiğinde binlerce algılayabilir. Snort ağ iletişimi açıklamak için, hem de ağ veri serbest veya durdurma olduğu, algılama motoru modüler belirlemek için basit bir kural tabanlı bir dil kullanır. Web formları analizi için Temel Analiz motor uyarıları ve Güvenlik Engine ücretsiz olarak kullanılabilir (BASE) Snort.

Açık kaynak Snort bireyler, küçük işletmeler, kurumsal müşterilerine iyi bir hizmet sunmak için. Sourcefire ana şirketi ürün yelpazesini zenginleştirmek için kurumsal sınıf özellikleri ve düzenli yükseltmeleri bir zenginlik sağlar. Sağlanan beş gün ücretsiz deneme kuralları (kayıt gerekir), ayrıca Kenar Snort Kanama ücretsiz kuralları bir sürü bulabilirsiniz.

# 4 Netcat: Ağ Swiss Army Knife

Bu basit gadget TCP veya UDP ağ bağlantıları üzerinden veri okuma ve yazma. Bu güvenilir diğer programlar veya komut doğrudan arka kullanılabilen ve basit bir araç olarak tasarlanmıştır. Bu gelen bağlantıları kabul etmek bağlama noktası üzerinden de dahil olmak üzere, hemen hemen tüm bağlanmak istediğiniz ağ oluşturabilir, çünkü arada, aynı zamanda bir özellik-zengin şebeke hata ayıklama ve denetim aracıdır. Netcat ilk Hobbit tarafından 1995 yılında yayınlanan, ama onun yaygın ve bakımlı değil durumunda. Şimdi nc110.tgz bulmak zor olmuştur. Çok sayıda diğer Netcat uygulamalar yazmak için bir sürü insan teşvik etmek bu basit kullanımlı aracı, orijinal versiyonun pek çok özellikleri vardır. En ilginç biri Netcat diğer birçok soket tipleri, SSL şifreleme, SOCKS vekil, yanı sıra diğer daha güçlü bir araç uzantılarını destekleyen uzanır SoCat vardır. Ayrıca, bunların bir konumda (Bölüm 71) listesini var. Orada Chris Gibson NCAT, taşınabilir cihazlar için daha fazla destek sağlamak. Ayrıca GNU Netcat denilen Netcat OpenBSD nc, Cryptcat, Netcat6, PNetcat, SBD, dayalı diğer araçlar vardır.

5. ****sploit Framework: Planet Hack

****sploit güçlü bir güvenlik topluluk depremi tetikledi 2004 yılında yayınlandı. Hiç kimse, hatta en iyi 5 listesinde bu aracı söz değil, (yani 2000 ve 2003 araştırmaları böyle değil), yeni bir araç bu listenin ilk 15 içine sıkmak mümkün olacak yayımlanan, daha yaygın, çok daha Bir yıl eski araçların doğuşu. Bu, gelişmekte olan test ve kötü niyetli kod kullanımı için güçlü bir açık kaynak platformu. Bu ölçeklenebilir modeli yüksek riskli güvenlik açıkları araştırma için bir çıkış olarak ****sploit Framework yapma, birlikte kontrol, encoder, işletim jeneratörler ve açıkları yükleyecektir. Bu boşluklar yüzlerce gelir, size online olarak (çevrimiçi güvenlik açıkları sunumlar oluşturulur) olabilir açığını oluşturmak için nasıl görmek için bina demo istismar. Bu kolay kendi patlatır yazma yapar, bu ağ karanlık yüzü genişletmek, yasadışı kabuk kod düzeyini yükseltmek bağlıdır. Gibi Core Impact ve Canvas gibi benzer profesyonel sömürü araçları, pek çok profesyonel alanlar kullanıcıları kullanılmıştır. ****sploit bu yeteneği eşiğini düşüren, bu halka uzatılır.

# 6 Hping2: araçları sondalama Bir ağ, ping süper mutantlandır

Bu gadget özel ICMP, UDP ve TCP paketlerini göndermek ve tüm geri bildirim alabilirsiniz. Bu ping komutu esinlenerek, ancak onun yetenekleri kadar ping aşan edildi. Ayrıca küçük bir rota izleme modülü içerir ve IP parçalanma destekler. Güzelleşmek sondalama Bu araç, yaygın bir araç traceroute / ping / içindeki ana bilgisayarda bir güvenlik duvarı tarafından korunan olamaz. Genellikle tabii, ayrıca bazı deneyler yapmak için TCP / IP protokolü ve IP protokolünü öğrenmek için kullanabilirsiniz, güvenlik duvarı kural kümesini bulmanıza yardımcı olabilir.

# 7 Kısmet: Güçlü bir kablosuz algılayıcı

Kısmet dayalı bir komut satırı 802.11 Layer2 kablosuz ağ dedektörü, sniffer, ve saldırı tespit sistemleri (ncruses) 'dir. Bu (örneğin NetStumbler gibi daha aktif araçları aksine) pasif koklama ile ağları tanımlar, Gizli şebekeyi (non-işaret) bulunabilir. Otomatik Wireshark / tcpdump uyumlu formatı günlük trafik ağ IP kesimi algılamak için TCP, UDP, ARP ve DHCP paketlerini koklama olabilir, ve daha ağı tarafından tespit ve tahminlerin dağılım aralığı indir blok şemasını takip edilebilir . Tahmin edebileceğiniz gibi, bu araç yaygın olarak wardriving için kullanılır. Ah! Orada warwalking, Warflying ve warskating ......

# 8 tcpdump: en klasik ağ izleme ve veri yakalama dinleyicisi

Ethereal (Wireshark) görünmeden önce biz tcpdump kullanmış, ve birçok kişi bunu kullanmaya devam. Bu Wireshark çok çan ve (böyle güzel bir GUI veya uygulama protokolleri mantıksal analiz yüzlerce gibi) ıslık olmayabilir, ama çok büyük görevleri başarmak ve çok az boşluklar, çok az sistem kaynaklarını tüketir. Nadiren yeni özellikler eklemek, ama genellikle bazı hata düzeltmeleri ve küçük boyutu bakım. Bu izleme, ağ sorunları için harika, ve ağ etkinliğini izleyebilirsiniz. Windows'un Onun sonraki sürümü windump çağırdı. Libpcap / WinPcap paket yakalama kütüphane TCPdump'ı dayalı, aynı zamanda bu tür Nmap gibi diğer araçlar kullanılır.

9. Cain ve Abel: Windows platformunda en iyi şifre kurtarma aracı

UNIX kullanıcılar genellikle Unix platformu altında çok iyi ücretsiz güvenlik araçları bir yeri vardır, çünkü tam olduğunu iddia, böylece Unix için iyi bir platform olacak ve genelde onların dikkate kapsamında, Windows platformları. Bunlar doğru olabilir, ama Cain & Abel göze batan bir istisna değildir. Bu sadece şifre kurtarma aracı birçok şey için kullanılabilir Windows platformlarında çalışır. Bu, ağ koklama şifrelenmiş parolaları bir sözlük, kaba kuvvet ve kriptanaliz saldırıları, kayıt VoIP konuşmaları deşifre karmaşık parola, yıldız işaretleri, önbelleğe şifreleri açığa çıkarmak ve yönlendirme protokollerini de analiz kullanmak çatlama tarafından şifreleri bulunabilir. Kendi belgelerine ek olarak (iyi belgelenmiş) tamamlandı.

# 10 John the Ripper: A, güçlü, basit ve çoklu platform şifre kırıcı

John the Ripper birçok Unix için mevcut hızlı şifre kırıcı, (11 resmen farklı mimarileri saymazsak, desteklenir) olduğu, DOS, Win32, BeO ve OpenVMS. Ana işlevi zayıf Unix şifreleri tespit etmektir. Bu Unix ana altında birden fazla (üç çeşit) parola hash türlerini destekler, Kerberos AFS ve Windows NT/2000/XP LM vardır. Diğer tür bir karma yama yoluyla yüklenebilir. Eğer baştan bazı kelimeleri izlemek istiyorsanız, burada ve burada, burada yapabilirsiniz.

# 11 Ettercap: anahtarlamalı LAN için daha fazla koruma sağlamak için

Ettercap bir terminal-tabanlı Ethernet LAN sniffer / önleme / logger. Birçok protokolleri aktif ve pasif diseksiyonu (bu şifreli hatta ssh ve https) destekler. Veriler ayrıca senkronize bağlantıyı tutarak, zaten kurulmuş bağlantılarının ve gerçek zamanlı filtreleme içine enjekte edilebilir. Çoğu modelleri güçlü ve kapsamlı bir kokla kokla kombinasyonları vardır. Destek plug-ins. Eğer işletim sistemi parmak izi (aktif veya pasif) teknolojisi LAN yapısını çizilebilir kullanarak anahtarlamalı LAN tespit etmek mümkün olacaktır.

# 12 Nikto: çok kapsamlı bir web tarayıcı

625 çeşit üzerinde sunucu versiyonu;; özel sunucu sorunları 230 çeşit üzerinde Nikto bir web sunucusu tarama kapsamlı çeşitli yapabildiği bir açık kaynak kodlu (GPL) web sunucusu tarayıcı, tehlikeli dosyaları / CGI'lerin 3200 den fazla tür içerir . (Gerekirse) tarama ürün ve eklentileri otomatik olarak güncellenir. Tabanlı Bıyık / libwhisker onun temel işlevini tamamladı. Bu harika bir araçtır, ancak yazılım kendisini sık sık son ve en tehlikeli tespit edilemeyebilir, güncellenmiş değil.

# 13 Ping / telnet / kazmak / traceroute / whois / netstat: temel komutlar

Orada pek çok yüksek teknoloji yoğun ağ güvenlik araçları, ancak kendi tabanını unutmayın rağmen! Onlar en platformlarda (tracert gibi Windows platformunda whois) için geçerli olduğu gibi tüm ağ güvenliği insanlar, bu temel komutlar için çok tanıdık olmalıdır. Onlar kolayca kullanmak gerekiyorsa daha gelişmiş bazı özellikleri Hping2 ve Netcat seçilebilir, tabii ki, ezilebilir.

14. OpenSSH / PuTTY / SSH: uzak bilgisayarlara erişmek için güvenli bir şekilde

SSH (Secure Shell) artık yaygın bilgisayarda kullanılan veya üzerinde komutları çalıştırmak uzaktan oturum edilir. Iki ağları bilgisayar çok güvenilmez telnet / rlogin / rsh interaktif içerik yer arasında güvenli bir şifreli iletişim sağlayan güvenmediğiniz için güvenli değildir. Çoğu UNIX açık kaynak OpenSSH sunucu ve istemci programları kullanarak. Windows kullanıcıları ücretsiz PuTTY istemci tercih, aynı zamanda mobil cihazlar çeşitli çalıştırabilirsiniz. Bazı kullanıcılar Windows tabanlı terminal öykünme programını OpenSSH'in Cygwin kullanmayı tercih. Diğer birçok ücretli ve ücretsiz müşterileri vardır. Sen burada ve burada bulabilirsiniz.

# 15 THC Hydra: hızlı çoklu hizmet ağ kimlik kraker için destek

Bir Uzaktan kimlik doğrulama hizmetini kaba kuvvet gerekiyorsa, Hydra genellikle seçeneğini nesnelerdir. Telnet, ftp, http, https, SMB, çeşitli veri tabanları ve diğer hizmetler de dahil olmak üzere 30'dan fazla limanlarından sözlük tabanlı fast break, aynı anda olabilir. Ve sivil toplum örgütleri THC bu Hydra versiyonu gibi THC Amap.

# 16 Paros vekil: web uygulama güvenlik açığı değerlendirme ajansı

Java tabanlı Web uygulaması güvenlik açığı değerlendirme ajansı. Böyle Cookie gibi gerçek zamanlı düzenleme ve HTTP / HTTPS tarama bilgilerini destekleyen ve bir tablo alanının içeriğini değiştirebilir. Bir web günlüğü, web hırsızı (web örümcek), karma hesap makinesi, ve bir tarayıcı vb gibi SQL enjeksiyonu ve cross-site scripting gibi Web uygulamaları, saldırı ve kullanılır içerir.

# 17 Dsniff: Güçlü bir ağ değerlendirme ve penetrasyon test araçları süit

Dug Song ve halk tarafından tasarlanan bu kit araçları bir sürü içerir. Dsniff, filesnarf, mailsnarf, msgsnarf, urlsnarf ve (vb şifreleri, e-posta adresleri, belgeler gibi) hassas verilerini elde etmek pasif gözetim ağı üzerinden WebSpy. Arpspoof, dnsspoof ve (örneğin, dönüşüm (layer-2 anahtarlama) ikinci bir tabaka kullanımı gibi), ağ trafik bilgilerini durdurmak mümkün almak için macof zor. Sshmitm ve oturumu ssh için zayıf bağları istismar ve https ile ad-hoc PKI webmitm dinamik maymun-in-the-middle (MITM saldırı teknoloji kullanımı, oturum kaçırma) saldırıları uygulamak yönlendirmek. Windows sürümü buradan alabilirsiniz. Kısacası, bu araçları çok yararlı bir set. Bu şifre koklama ihtiyaçları hemen hemen tüm işleri yapabilir.

# 18 NetStumbler: Free Windows 802.11 Sniffer

Netstumbler açık bir kablosuz erişim noktası Windows aracı ("wardriving") bulmak bilinmektedir. Ministumbler adlandırılan WinCE PDA sistemi sürümü. Bu yazılım şu anda ücretsiz, ama sadece Windows platformunda çalıştırabilirsiniz, ve kod kamuya açık değildir. Bu WAP bulmak ve Kısmet veya KisMAC daha pasif koklama kullanmak için proaktif bir yaklaşım bir çok kullanır.

# 19 THC Amap: Parmak izi tarayıcı uygulaması

Amap bir liman programı takip ediliyor ne algılayabilir harika bir program. Hizmet başarısız veya, çalışan diğer yazılım kullanarak dikkate almaz, çünkü eşsiz sürümü algılama özelliği, bu yüzden onun veritabanı Nmap kadar büyük olmaz, Nmap algılar. Bir başka özelliği Amap Nmap çıktı dosyası çözmek olabilir. Bu başka katkısı THC değerli bir araçtır.

20. GFI LANguard: Windows platformu üzerinde bir ticari ağ güvenliği tarayıcı

GFI LANguard çalışan bir bilgisayar bulmak için IP ağ üzerinden tarama, ve daha sonra uygulamaları çalıştıran ana işletim sistemi sürümü ve toplama çalıştırmayı deneyin. Windows bilgisayarlar, eksik güvenlik güncellemeleri, kablosuz erişim noktaları, USB cihazları, açık paylaşımlar, açık portlar, hizmetler ve uygulamalar çalıştırıyorsanız, ana kayıt defteri girdileri, zayıf şifreler üzerinde hizmet paketi düzeyini toplamaya çalıştık , kullanıcı ve gruplar gibi diğer ek bilgiler. Tarama sonuçları bir özel kaydedilebilir / HTML raporları belgesinde bulunabilir. Aynı zamanda bir yama yönetimi içerir, denetlemek ve eksik yamaları yükleyebilirsiniz. Ücretsiz deneme sürümü elde edilir, ama sadece 30 gün olabilir.

# 21 Aircrack: hızlı WEP / WPA çatlama aracı

Aircrack araç kiti çatlama bir dizi 802.11a/b/g WEP ve WPA. Bir kez WEP anahtarının 40-512 çatlasa yeterli şifreli veri paketlerinin toplanmış, aynı zamanda WPA 1 veya gelişmiş şifreleme yöntemleri veya kaba kuvvet kullanarak 2 ağları kırmak için kullanılan olabilir. Süit airodump (802.11 paket yakalama programı), Aireplay (802.11 paket enjeksiyon programı), Aircrack (statik WEP ve WPA-PSK çatlaması) ve airdecap (WEP / WPA yakalama dosyalarını şifresini) içerir.

# 22 SuperScan: sadece port tarayıcı, Ping aracı ve çözümleyici yukarıdaki Windows platformu üzerinde çalışan

SuperScan geliştirilen açık kaynak TCP / UDP port tarayıcı değildir ücretsiz Foundstone sadece Windows platformlarında çalışır. Ayrıca bu ping, traceroute, http baş ve whois gibi diğer birçok ağ araçları içerir.

# 23 Netfilter: son Linux çekirdeği paket filtreleri / firewall

Netfilter standart Linux çekirdeği paket filtre güçlü bir çalışma olduğunu. Bir kullanıcı alanı IP listesi aracı bütünleştirir. Şu anda, ağ adresi ve port çevirisi (NAT / NAPT) ve üçüncü taraf uzantıları her türlü birden çok API katmanı desteklemek için, paket filtreleme (vatansız veya durumsal) destekler. Bu FTP gibi asi protokolleri taşıma için farklı modüllerin çeşitli içerir. Diğer UNIX platformlar, (sadece OpenBSD için) OpenBSD PF veya IP Filtre başvurun. Birçok Personal Firewall (kişisel güvenlik duvarı) desteği Windows (Tiny, Zone Alarm, Norton, Kerio ...), ancak bu IP listesini vermeyin. Microsoft, bunu yüklemek yoksa, yüklemek isteyip istemediğinizi soracak şekilde devam edecek, Windows XP SP2 çok temel bir güvenlik duvarı entegre.

# 24 ANNELER: Windows çok kapsamlı bir koleksiyon için güçlü bir araç

ANNELER, Windows düşük seviyeli saldırı için birçok yararlı gadget sağlar. Ücretsiz bir parçası olan, bazıları da kaynak kodu ile, diğer kullanmak için ödemek ihtiyacıdır. Bu koleksiyon aşağıdaki araçlar favori Katılımcılar:

ProcessExplorer tüm süreçlerde (benzer Lsof Unix) tüm açık dosyaları ve dizinleri izlemek.
PsTools yönetimi (yürütme, askıya öldürmek, görünüm) yerel ve uzak süreçleri.
Autoruns sistem başlangıcında yüklenen ve ne yürütülebilir program log bulundu.
RootkitRevealer bir kullanıcı-modu veya çekirdek modu rootkit araçları gösterebilir kayıt defteri ve dosya sistemi API tutarsızlıklar tespit.
Her işlem TCP göz ve TCPView UDP haberleşme uç noktalarıdır (Unix-benzeri üzerinde Netstat).
Bu yazılım şirketi üretimi 2005 yılında Microsoft tarafından satın alınmıştır, bu yüzden onun gelecekteki ürün hattı öngörülemeyen sahiptir.

25. Retina: eEye ticari açığı değerlendirmesi tarayıcı üretti

Gibi Nessus gibi, retina fonksiyonu tüm ağ güvenlik açıklarını tarar ve bulunan tüm ana rapor etmektir. eEye üretilen, bu şirketin güvenlik araştırma için bilinir.

# 26 Perl / Python / Ruby: basit, çok amaçlı betik dili

Ortak güvenlik sorunları çözmek için çevrimiçi araçlar bulunabilir, ancak belirli bir sorunu çözmek için gerektiğinde bir betik dili kullanarak, zamandan araçları kendi yazmaya (mevcut veya düzenleyebilirsiniz) olabilir. Hızlı, basit bir betik dili test edilmiş ve boşluklar ve hatta onarım sistemi açıkları bulunabilir. CPAN Net :: RawIP benzer program modüllerinin ve anlaşmanın uygulanması ile dolu, işinizi kolaylaştırabilir.

# 27 L0phtcrack: Windows şifre tahmin ve kurtarma prosedürleri

Ayrıca LC5 olarak bilinen L0phtCrack, karma (bir şekilde erişmek için) yöntemi, ve bazen de dinleyebilir üzeri, Windows NT/2000 iş istasyonları, ağ sunucuları, birincil etki alanı denetleyicileri, Active Directory veya parola gibi çatlak çalışır şifre hash değeri olsun. Bu yollarla çeşitli aracılığıyla şifreleri (sözlük, kaba kuvvet, vb) tahmin edebilirsiniz. Symantec 2006 LC5 geliştirilmesi durduruldu, ancak LC5 yükleyici kurulum dosyasını her yerde bulunabilir. Ücretsiz deneme sürümü sadece 15 gün kullanılabilir, Symantec, bu yazılım kayıt kodu satışı durdu, bu yüzden bunun kullanımını terk etmek istemiyorsanız, biz karşılık gelen bir kayıt kodu üreteci (key generator) bulmak gerekir. Symantec yazılım artık korunur, bu yüzden Çünkü Cain ve Abel, ya da John Ripper yerine kullanmayı deneyin en iyisidir.

# 28 scapy: İnteraktif paket işleme aracı

Scapy paket işleme, paket jeneratör, ağ tarayıcısı, ağ keşif aracı, ve paket koklama araçları için güçlü bir interaktif bir araçtır. Bu etkileşimli tepki ve geribildirim eşleşen ve daha fazla paket koklama, paket gönderirken, paketleri veya veri paketlerinin işlemleri paket koleksiyonu oluşturmak için sınıfları sunar. Python yorumlayıcısı interaktif özellikleri sağlar, böylece (örneğin değişkenler, döngüler ve işlevler gibi) Python programlama bilgisine kullanın. Raporlar ve rapor oluşturma basit üretmek için destek.

# 29 Sam Spade: Windows Ağ Sorgu Aracı ücretsiz

Sam Spade birçok ortak görevleri ağ sorguları için bir grafik arayüzü ve rahat kullanım sağlar. Bu araç, spam izlemek için tasarlanmıştır, ama aynı zamanda bir çok başka ağ keşif, yönetim ve güvenlik için de kullanılabilir. Bu tür böylece ping, nslookup, whois, kazmak, traceroute, bulucu, ham HTTP web tarayıcısı, DNS adresi çevirisi, SMTP röle kontrolü, site arama, ve gibi birçok kullanışlı araçları içerir. Non-Windows kullanıcıları çevrim diğer araçları kullanabilirsiniz.

# 30 GnuPGP / PGP: Dosyalarınızı ve gelişmiş şifreleme iletişim

PGP Phil Zimmerman sizi dinlemelerini ve diğer tehlikelere karşı verilerinizi yapabilirsiniz ünlü şifreleme programı, üretilir. GnuPGP PGP standart (Gpg adında çalıştırılabilir programı) uymak için iyi bir açık kaynak uygulamaları. GunPG, bir ücret karşılığında bazı kullanıcılar için ise PGP ücretsizdir.

# 31 Airsnort: 802.11 WEP şifreleme kırma araçları

AirSnort şifreli bir kablosuz LAN (WLAN) aracı kurtarmak için kullanılan bir şifre. Shmoo Grup, üretilen toplanan yeterli veri paketlerinin şifreleri şifrelemek başladığınızda pasif bilgilerin iletimi izleyerek çalışır. Aircrack ve benzeri.

# 32 BackTrack: Son derece yenilikçi devrimler Canlı baştan CD Linux sistem platformu (disk üzerinde oyulmuş, disk doğrudan başlangıç)

Bu olağanüstü bir CD Linux sisteminin başlangıç ??Whax ve Denetçi birleşme oluşur beri. Bilinen güvenlik ve koruma zengin bir geliştirme ortamı ile süper multi-aracı ile. Kullanıcılarının kullanıcı modülleri Script gibi disk, kazınmış hangi özelleştirebilirsiniz bir modüler tasarım, odaklanır, ek araçlar böylece özel bir çekirdek yazılı ve oylandı.

# 33 P0f: çok yönlü pasif OS parmak izi aracı

Durum hiçbir sorun yok sistemde güvenlik duvarı iyi bir performans ile donatılmış olsa bile, hedef ev sahibi tarafından çıkarılan paketlerini yakalayan ve analiz ederek bilgisayar işletim sisteminde ayrımcılık mümkün P0f. P0f doğrudan veya dolaylı ağ yükünü artırmak değil, hiçbir arama adı sır probu, hiçbir ARIN sorgular, bir şey yok. Bazı uzmanlar da P0f bir güvenlik duvarı ana bilgisayarda var olup olmadığını tespit kullanın, ister NAT, yük dengeleyici varlığı, ve daha fazlası!

# 34 Google: herkesin favori arama motoru

Google kesinlikle ne bir güvenlik aracı değil, ama süper büyük veritabanı güvenliği uzmanları ve davetsiz misafirleri en iyi kaynaklar. Eğer bir şirket bilmek istiyorsanız, doğrudan aramak için kullanabilirsiniz "site: Hedef-domain.com", çalışan adlarını, hassas bilgileri (genellikle şirket halka açık değil, ancak Google söylemek zor) alabilirsiniz, şirket böylece içten yüklü yazılım açıkları ve. Bir web sitesinde bir boşluk Google bulursanız Benzer şekilde, Google, diğer sitelerin bir listesi ile aynı açığı var sağlayacaktır. Google, Google Penetrasyon Test için Google Hacking faaliyetlerini hack nasıl kullanılacağı hakkında bir kitap yayınladı Johny Uzun bir Google hack veritabanı (Google Hacking Database) oluşturulan yöneticisini kullanan faaliyetlerini hack.

# 35 WebScarab: HTTP ve HTTPS için bir protokol analizi uygulama çerçevesi

Onun prensibi çok basittir, bu konuşmaları (istekleri ve yanıtları) algılar kayıt WebScarab, kullanıcı çeşitli formlar aracılığıyla kayıtlarını görebilirsiniz. WebScarab kullanıcılar HTTP (S) programa dayalı bir sürecin çalışmasını kontrol sağlamak için tasarlanmış, aynı zamanda hata ile başa çıkmak için daha zor programda hata ayıklamak için kullanabilirsiniz, güvenlik uzmanları da olası güvenlik açıklarını belirlemek yardımcı olabilir.

# 36 Ntop: Ağ İletişimi Monitör

Ağ kullanımını görüntülemek için benzer bir şekilde Ntop süreç yöneticisi. Uygulama modunda, kullanıcı terminali üzerinde ağ durumunu görüntüler. Web modunda, ağ koşulları şeklinde bir HTML belgesini görüntülemek için bir web sunucusu gibi davranır. Bu bir HTTP tabanlı istemci arayüz üzerinden ntop merkezli izleme programı ile oluşturmak için, bir NetFlow / sFlow yayıcı ve toplayıcı olduğu, RRD ağ iletişim durum bilgilerini kaydetmeye devam etmek (Round Robin Database) (halka veritabanı).

# 37 Tripwire: çok eski dosya bütünlük denetleyicisi

Bir dosya ve dizin bütünlük denetleyicisi. Tripwire belirli bir dosya veya dizin aracı değişiklikleri izlemek için sistem yöneticileri ve genel kullanıcılara yardımcı olmak için bir yoldur. Düzenli bir sistem dosyaları için kullanılabilir (örneğin: günlük) çek, tripwire dosyası bozuk veya sistem yöneticisine dava tahrif bildirebilirsiniz, böylece bu döngüsel bir dosya hasar kontrol yöntemleri. Ücretsiz açık kaynak Linux sürümü Tripwire.Org indirebilirsiniz. AIDE bir UNIX platformu Tripwire alternatifleri olduğunu. Ya Radmind, rkhunter ve chkrootkit iyi bir seçimdir. Windows kullanıcıları RootkitRevealer üretilen Sysinternals kullanmalısınız.

# 38 ngrep: Rahat paket eşleştirme ve görüntü araçları

ngrep gibi, GNU grep fonksiyonu gerçekleştirmek ağ katmanı bunları uygulamak mümkün olduğunca. Ngrep veri yük veya maç için veri paketi için çeşitli kural-tabanlı veya onaltılık ifadeler belirlemenizi sağlayan bir pcap farkında araçtır. Şu anda TCP, UDP, ICMP Ethernet, PPP, SLIP, FDDI, Token Ring (Token Ring) ve boş arabirimi (null arayüzler) destekleyen, aynı zamanda tcpdump ve aynı bpf filtre mantığı diğer benzeri şekillerde anlamak ve snoop.

# 39 NBTScan: Windows NetBIOS ağ üzerinde bilgi toplamak için

IP Nbtscan bir ağ tarama aracı ile NetBIOS adı bilgidir. Bu geri bildirim ve tablolar şeklinde kullanıcıya sunulan almak için belirtilen aralık sorgu içindeki tüm adreslere devlet göndererek yapar. IP adresi, NetBIOS bilgisayar adı, dahil olmak üzere her adres için geribildirim bilgisi kullanıcı MAC adresi kaydedilir.

# 40 WebInspect: Güçlü Web Uygulama Tarayıcı

SPI Dynamics 'WebInspect uygulama güvenliği değerlendirme aracı bilinen ve bilinmeyen web katmanlı güvenlik açıklarını tespit yardımcı olur. Aynı zamanda Web sunucusu yapılandırma özelliklerinin yanı sıra parametre enjeksiyon, cross-site scripting, dizin geçişi ve daha fazlası gibi ortak web saldırılarını algılar.

41. OpenSSL: En SSL / TLS şifreleme kütüphanesi

OpenSSL Project'in amacı, sağlam geliştirmek için iş süreci aynı tip, tam özellikli ve açık kaynak SSL v2/v3 (Güvenli Yuva Katmanı) ve TLS v1 (Transport Layer Security) uygulanır karşılaştırılabilir olabilir ortak bir çabadır evrensel şifreleme kütüphanesi araç takımı anlaşması. Bu proje dünya çapında gönüllüler tarafından yapılmaktadır kim, iletişim planı, ve OpenSSL araçlarını ve ilgili belgeleri geliştirmek için internet üzerinden.

42. Xprobe2: aktif işletim sistemi parmak izi aracı

XProbe uzak bir ana işletim sistemi keşif aracıdır. Nmap geliştirici ve aynı teknoloji (aynı teknikleri), bazı esaslı, ve kendi yenilikleri ekledi. Parmak izi elde etmek için ICMP protokolü üzerinden Xprobe.

# 43 etherape: etherape Unix platformlarında modellenmiş grafik ağ monitör etherman

Bağlantı katmanı, IP ve TCP modları, farklı protokoller tanımlamak için farklı renklerle etherape ağ etkinlik diyagramı içerir. Host ve iletişim durum değişiklikleri ile grafik bağlantı boyutu. Bu Ethernet, FDDI, Token Ring, ISDN, PPP ve SLIP aygıtları destekler. Bu trafik filtre, ağ trafiği de anlık dosya yakalayabilir.

# 44 Çekirdek Etki: tam otomatik saldırı tespit aracı

Çekirdek Impact (binlerce dolar harcamaya hazır olmak) ucuz değil, ama güçlü açığı algılama araçları olarak kabul edilmektedir. Bu güçlü bir profesyonel düzenli olarak güncellenen güvenlik açığı veritabanı vardır, kolayca bir bilgisayar hack ve şeyler olmadıkça gitmek için bir sıçrama tahtası olarak kullanmak olabilir. Core Impact göze alamaz, Tuval nispeten ucuz veya ücretsiz ****sploit Framework bakabilirsiniz. Tabii ki, aynı anda üç kullanılması en iyisidir.

45. IDA Pro: Windows veya Linux disassembler'a ve debugger

Decompiler çok önemli bir güvenlik araştırma. Belli boşluklar neden çalışmıyor öğrenmek için test için bir sunucu ikili şekilde doğrudan yayınlanmamış ve sessizce yamalı Microsoft güvenlik açıklarını görmek için Microsoft'un yama sökmeye yardımcı, ya da olabilir. Birçok anti-derleyici, ama IDA Pro zararlı kod ve güvenlik açığı analiz araçları ikili paket (de-facto standart) ile uyum için de facto standart. Grafik, programlanabilir, ölçeklenebilir, çoklu işlemci desteği artık bir decompiler var ve Windows özdeş Linux (komut satırı modu) sürümü.

46. ??SolarWinds: ağ keşif / izleme / saldırı araçları

Profesyonel sistem yönetim araçları bir dizi SolarWinds üretim ve satış. Güvenlikle ilgili birçok ağ keşif tarayıcıları, bir SNMP hayvanla, yönlendirici şifre çözme cihazları, TCP bağlantısı sıfırlama programı, en hızlı ve en kolay yönlendirici kurulum indir birini ve prosedürleri yükleyin içerir.

# 47 PwDump: Windows şifre kurtarma aracı

PwDump ve LanMan NTLM olursa olsun sistem parolası etkinleştirildiğinde Windows konaklardan sağlamalarının alabilirsiniz. Ayrıca sistem parolası olarak tarih mevcut gösterir. L0phtcrack veri çıkış biçimi uyumlu bir biçimde, aynı zamanda form dosyası veri verebilirsiniz.

48. Lsof: dosya listesini açın

Bu bir Unix platformu üzerinde bir teşhis ve araştırma aracı olduğunu, bütün süreçler açık geçerli belge hakkında bilgiler içerebilir. Ayrıca iletişim, açık soket (haberleşme prizler) tüm işlemleri listeleyebilirsiniz. Windows platformunda benzer aletler ANNELER üzerinde.

49. RainbowCrack: Son derece yenilikçi parola hash kırıcı

RainbowCrack büyük ölçekli bellek karma (büyük ölçekli time-memory trade-off) teknolojisi kırma araçları kullanımını alışverişi için bir zamandır. Geleneksel kaba kuvvet aracı karmaşık şifreler çok zaman alıcı olacaktır çatlamak için her türlü parola çalışacağız. RainbowCrack zaman çatlak precomputation zaman kullanımı için teknoloji anahtarlama ve tabloda "gökkuşağı tabloları" adı verilen bir hesaplama sonuçlarını saklamak. Precomputation gerçekten uzun bir zaman alacak, ama nispeten kısa ve daha kaba kuvvet olduğunu ve çatlak başladıktan sonra zaman çok, çok kısa bir çatlak için gerekli, tam olarak kabul edilmesi bekleniyor.

50. Firewalk: Gelişmiş traceroute aracı

Traceroute Firewalk geçidi ACL filtreleri türü ve ağ yapısını belirlemek için IP paket geribildirim çözümlemek için benzer teknikler kullanın. Çizik yeniden Ekim 2002'de bu klasik araç. Bu aracın traceroute fonksiyonu Hping2 en kısmı da elde edebilir

# 51 Angry IP Scanner: çok hızlı bir Windows IP tarayıcı ve port tarayıcı

Angry IP Scanner Windows platformu ve port taramalarında temel konak keşif elde edebilirsiniz. Onun büyüklüğü çok küçük, bu fişi (birkaç eklentileri) monte etmek için diğer bilgileri bir dizi ile elde edilebilir.

Unix platformu üzerinde Rootkit Dedektörü: # 52 rkhunter

Rkhunter gibi rootkit, arka kapı açıkları ve diğer kötü niyetli programlara aracı olarak bir algılama olduğunu. Bu MD5 hash karşılaştırma, özgün dosya adının rootkit algılama, dosya izinleri algılama ve şüpheli dizeleri tespit etmek LKM ve KLD modülleri dahil algılama yöntemleri, çeşitli kullanır.

# 53 Ike-tarama: VPN dedektörleri ve tarayıcılar

Ike-tarama araçlarının bir algılama IKE (Internet Key Exchange) hizmeti iletim özellikleri olan, IKE bir VPN ağ sunucusu ve uzak istemci bağlantı mekanizmaları olduğunu. VPN sunucusunun IP adresini taradıktan sonra, IKE VPN ağ paketlerinin dönüşümü her ana dağıtıldı. Sürece konak IKE geribildirim çalıştığı gibi var kanıtlamak için geri gönderilecektir. Bu araç daha sonra bu geribildirim kayıtları paketler ve parmak izi karşılaştırma bilinen VPN ürünleri yelpazesi ile bunları görüntüler. Ike-scan parmak izi Checkpoint, Cisco, Microsoft, Nortel ve Watchguard adlı bir VPN ürünleri içerir.

# 54 Arpwatch: Ethernet / IP adresi çiftleri takip, sen aracı saldırı kontrol edebilirsiniz

Arpwatch LBNL Network Araştırma Grubu klasik ARP aracıya (man-in-the-middle) saldırısı dedektörü üretilir. Bu sistem günlüğü ağ etkinliğini kaydeder ve e-posta raporu ile yönetici belirli değişiklikleri. Arpwatch yerel Ethernet arabirimi ARP paketleri izlemek için Libpcap kullanın.

55. KisMAC: Mac OS X üzerinde bir pasif kablosuz ağ grafik arama

Mac OS X çok popüler arama motoru ve benzeri Kısmet işlevselliği, ama fark nedir ve Kısmet Kısmet komut satırında dayanmaktadır, ancak KisMAC OS X üzerinde çok güzel bir grafik arayüzü de Kısmet daha erken ortaya çıkabilir var. Ayrıca haritalama, pcap uyumlu formatı veri girişi, giriş ve bazı şifre çözme, kimlik doğrulama çatlak fonksiyonu sunuyor.

56. OSSEC HIDS: Bir açık kaynak host tabanlı saldırı tespit sistemi

OSSEC HIDS ana fonksiyonu uyarı ve aktif tepki süresi dayalı log analiz, bütünlük kontrolü, rootkit algılama vardır. Çözüm saldırı tespit sistemi fonksiyonlarına ek olarak, genellikle SEM / SIM :) güvenlik Olay Yönetimi) / Güvenlik Bilgi Yönetimi (SIM Güvenlik Bilgi Yönetimi), güvenlik olay yönetimi (SEM) kullanılmıştır. Çünkü onun güçlü bir log analiz motoru, ISP (Internet servis sağlayıcısı) (Internet Servis Sağlayıcı), üniversiteler ve bunların veri merkezi güvenlik duvarı, saldırı tespit sistemleri, web hizmetleri ve bunun izlenmesi ve analizi ile oluşturulan doğrulama oturum açın.

57. OpenBSD PF: OpenBSD paket filtre

Netfilter ve IP Filtreleme gibi diğer platformlar gibi, OpenBSD PF ile kullanıcılar seviyorum, bu onların bir güvenlik duvarı aracıdır. Bu bir ağ adresi çevirisi işlevleri vardır, bant genişliği kontrolü ve paket hiyerarşik denetim sağlayarak, TCP / IP iletişimi yönetmek. Aynı zamanda pasif OS algılama gibi bazı ekstra özelliklere sahiptir. OpenBSD PF yazmak aynı kişi tarafından yazılmış, o yüzden diğer benzer paket filtresi (diğer paket filtreleri) maruz kalmamak için çok iyi bir değerlendirme, tasarım ve kodlama açıkları olmuştur emin olabilirsiniz.

58. Nemesis: basit paket enjeksiyon

Unix / Linux komut satırı tabanlı, kompakt, kullanıcı dostu IP yığını sağlayan (Windows şimdi içerir) için tasarlanmış Nemesis proje. Bu araç protokolüne göre kit, ve enjekte paket için izin vermelidir basit bir kabuk komut akarsuları. Eğer Nemesis gibi, ayrıca Hping2 için ilginizi çekebilir, bunlar tamamlayıcı bir ilişki vardır.

59. Tor: anonimlik ağ iletişim sistemi

Tor güvenlik kuruluşları ve aracı setinin geniş kitlelerin geliştirmek isteyenler için bir ağdır. Tor özellikleri anonim web tarama ve yayıncılık, anlık mesajlaşma, irc, ssh, ve diğer TCP protokolleri ile ilgili fonksiyonlar vardır. Tor da bir yazılım geliştirici yerleşik anonimlik, güvenliği geliştirmek sağlar, ve diğer gizlilik yazılım platformu sunuyor. Vidalia çapraz platform grafik arayüzü alabilirsiniz.

60. Knoppix: önyükleme sistemi çok yönlü bir CD veya DVD diskleri

Knoppix otomatik olarak birden fazla grafik kartları, ses kartları, SCSI ve USB aygıtları ve diğer çevre birimleri desteklemek için donanım ortamı algılayabilir tipik GNU / Linux yazılım, bir dizi. Yüksek verimli bir sistem olarak KNOPPIX Linux CD, nmap ile soruşturma o da çok küçük bir güvenlik araçları olduğunu onaylamıştır gibi masaüstü sistemler, Linux öğretim CD, kurtarma sistemi, gibi çeşitli amaçlar yapabilirsiniz. Eğer daha profesyonel bir görünüm kullanmak istiyorsanız Linux güvenlik sistemleri BackTrack.



61. ISS İnternet Tarayıcı: Uygulama Açığı Tarayıcısı

İnternet Tarayıcı 1992 açık kaynak kodlu tarayıcı araç Christopher Klaus tarafından yazılmıştır. Bu araç artık güvenli ürünler üreten dolar sayısız milyarlarca piyasa haline gelmiştir.

62. fport: Foundstone netstat gelişmiş bir sürümünü üretti

Fport TCP / IP ve UDP portlarını açmak için tüm yerel makine üzerinde rapor ve programı açık port nasıl gösteriyor olabilir. Bu yüzden hızlı bir şekilde bilinmeyen açık liman ve ilişkili uygulamaları tanımlamak için kullanılır. Sadece Windows sürümüdür, ancak UNIX sistemleri üzerinde şimdi birçok netstat da aynı özelliğe (Linux 'netstat-tava' kullanın) sağlar. SANS makale kullanımı ve analiz yöntemleri fport sonuçları.

63. chkrootkit: Yerel rootkit dedektörü

chkrootkit Unix platformları için kompakt ve kullanımı kolay bir araç rootkit saldırı çeşitli algılayabilir. Onun özellikleri dosya modifikasyonu algılama, utmp / wtmp / son günlük modifiye arayüzü sahtekarlığa (karışık arayüzler), kötü niyetli çekirdek modülü (zararlı kernel modülleri) içerir.

64. SPIKE Proxy: HTTP saldırı

Spike Vekil HTTP proxy amacıyla boşlukları bulmak için açık kaynak kodlu bir Web sitesidir. Bu Spike Application Testing Suite parçasıdır, özellikleri otomatik SQL enjeksiyonu algılama, web tarama (web sitesi tarama), kaba kuvvet giriş listesi, taşma algılama ve dizin geçişi algılama vardır.

OpenBSD # 65: en güvenli işletim sistemi olarak kabul edilir

OpenBSD bir işletim sisteminin temel görevlerinden biri olarak güvenli işletim sistemi ve kullanım kolaylığı güvenliği hatta bazen daha yüksek düzeyde olduğunu, bu yüzden etkileyici güvenlik bulunuyor açıktır. OpenBSD de istikrar ve donanım sistemini desteklemek için yeteneği büyük önem edilir. Belki de onların en büyük girişimi bir OpenSSH'i oluşturmaktır. Bu OpenBSD kullanıcıları [pf] bunun üstüne sistemi (OpenBSD güvenlik duvarı aracı üzerinde, ilk 57 bu liste tanıtılmaktadır) iyi bir iltifat var.

66. Yersinia: altta yatan saldırı araçları için bir multi-protokol desteği

Yersinia altta yatan bir protokol saldırı saldırı tespit araçları. Bu protokoller çeşitli karşı çeşitli saldırıların uygulayabilirsiniz. Örneğin, yayılan ağaç kök rolünü kazanmak için (Kapsayan Ağaç Protokolü: Kapsayan Ağaç Protokolü), bir sanal CDP (Cisco Discovery Protocol: Cisco Discovery Protocol) oluşturmak için bir HSRP komşuları, (Sıcak Bekle yönlendirme protokolleri: Hot Standby Router Protocol) bir sanal ortama yönlendiriciler faaliyetleri, imalat sahte DHCP geribildirim yanı sıra, diğer düşük saldırıları.

67. Nagios: Bir açık kaynak host, servis ve ağ izleme programı

Nagios bir sistem ve ağ izleme programıdır. Bu herhangi bir sorun ya da sorunlar izlenen nesnenin oluşumu ile çözülecek zaman mesaj uyarmak için, ana ve sizin belirlediğiniz hizmetleri izleyebilirsiniz. Başlıca işlevleri vardır sorular veya çeşitli formlar aracılığıyla problem çözme bip zaman, ağ hizmetleri (SMTP, POP3, http, nntp, ping vs), ev sahibi kaynakların izlenmesi (proses yük, disk alanı kullanımını, vb) izlemek için vardır bilgi (e-posta, çağrı cihazı veya diğer kullanıcı-tanımlı yönlü).

68. Fragroute / Fragrouter: Bir ağ saldırı tespit kaçırma araç

Fragrouter tek yönlü bir kesimi yönlendirici, gönderme (alma) IP paketlerini saldırganın Fragrouter, mağdurlara dağıtılan paket veri akışı dönüşüm bileşeni bölümlere olmasıdır. Bu yazıda (bu klasik kağıt) ayrıntılı olarak pek çok saldırı tespit sistemleri (IP parçalanma ve TCP akışı tekrar montaj yoluyla) tüm ağ verilerini yeniden bir dönem olarak kabul edilemez. Fragrouter başlatmak IP-tabanlı saldırılardan sonra saldırı Yakalanmamak için korsanlara yardımcı olabilir. Bu Kazdık Şarkı NIDSbench elbise parçası üretilmektedir. Fragroute ve Fragrouter üretilen benzeri diğer bir araç Kazdık şarkı.

69. X-tarama: Bir Web Vulnerability Scanner

Bir çok dişli, destekleyen eklenti güvenlik açığı tarayıcı. , Hizmetin türünü tespit etmek için, uzaktan işletim sistemi türü (sürüm) yani zayıf kullanıcı adı / parola maçları algıladı ve X-Scan ana fonksiyonu (Nessus Attack Scripting Language Nessus Attack Scripting Language) NASL tam desteği vardır. Burada son sürümünü elde edebilirsiniz. Bu bir Çin sitesi (Başlangıçta İngilizce, böylece İngilizce orijinal yazar bu bir Çinli site okuyucuları hatırlatıyor) unutmayın.

# 70 Bıyık / libwhisker: Rain.Forest.Puppy CGI açığı tarayıcıları ve güvenlik açığı veritabanı üretti

Libwhisker Perl test HTTP için şablonları bir dizi. Onun işlevi bilinen güvenlik açıkları testi HTTP sunucusu CGI özellikle güvenlik açığı bir dizi varlığıdır. Bıyık bir tarayıcı-tabanlı libwhisker, ama şimdi biz Nikto kullanma eğiliminde, aynı zamanda libwhisker dayanıyor.



71. SoCat: Çift yönlü veri transferi rölesi

(Vb terminal veya modem) dosyaları, borular, cihazlar üzerinde çalışan birçok protokol, soket (Unix, IP4, IP6-çiğ, UDP, TCP), SOCKS4 istemci, proxy sunucusu üstünde çalışabilirsiniz Netcat benzer aracı arasındaki bağlantı, veya SSL vb. Bu çatallaşma, günlüğü ve damping, ve farklı tedavi modları ve daha birçok seçenekleri arasında interaktif iletişim sağlar. Gibi bir Unix platformu yuva arayüzü üzerinde bir kabuk gibi, (socksifier) ??bir daemon tabanlı dinamik Sockes olarak,: (one-shot veya daemon (posta daemon için kullanılan İnternet) one-shot) bir TCP röle olarak hizmet verebilir IP6 röle, TCP-odaklı programlar seri hat (Seri Hat) işlemi yönlendirileceksiniz, ya da bir ağ bağlantısı güvenli bir ortamda (su ve chroot) ile ilişkili kabuk komut dosyalarını çalıştırmak için bir istemci veya sunucu kurmak.

72. Sara: Güvenlik Değerlendirmesi Araştırma Görevlisi

SARA bir güvenlik açığı rezil SATAN tarayıcı değerlendirme araçları kaynaklanıyor olduğunu. Bu araç, bu araç, açık kaynak topluluğu hala Nmap ve Samba tutar üretilen, yaklaşık ayda bir kez güncellenir.

73. QualysGuard: Web-tabanlı güvenlik açığı tarayıcı

Web sitesinde yayınlanan hizmetler şeklinde, böylece hiçbir QualysGuard geliştirme, bakım ve yük açığı yönetim yazılımı veya ad-hoc güvenlik uygulamalarını yükseltir içinde. Müşteriler güvenli bir web sitesi kullanımı kolay aracılığıyla QualysGuard erişebilirsiniz. QualysGuard 5000'den fazla tek güvenlik açığı kontrolleri, tarama-tabanlı çıkarsama motoru, ve güvenlik açığı bilgi tabanı her gün otomatik güncelleme içeriyor.

74. ClamAV: UNIX platformu, anti-virüs araçları: GPL (Genel Kamu Lisansı Genel Kamu Lisansı) Tabanlı

ClamAV ekleri taramak için posta sunucusu, anti-virüs tarayıcı üzerinde güçlü bir vurgu olduğunu. Bu kompakt ve ölçeklenebilir çok-dişli cini, bir komut satırı tarayıcısı ve otomatik yükseltme aracı içerir. Clam AntiVirus AntiVirus paketinin virüs veritabanı açık kaynak sürümü dayanarak, siz de kendi yazılım bu virüs veritabanını uygulayabilirsiniz, ancak düzenli olarak yükseltme unutmayın.

75. cheops / cheops-ng: Böyle bir yerel veya uzak ağ haritalama ve bilgisayar işletim sisteminin tanımlanması gibi birçok basit ağ araçları sağlar

Keops birçok kullanıcı dostu grafik kullanıcı arayüzü ağ araçları sağlar. Bu ana işletim sistemi algılandığında bir host / network keşif içerir. Keops-ng host üzerinde çalışan hizmetleri araştırmak için kullanılır. Bazı hizmetler için, cheops-ng uygulama hizmetleri çalışan ne bir soruşturma olabilir, ve programın sürüm numarası. Keops geliştirme ve bakım durdu, bu cheops-ng kullanmak en iyisidir.

76. Burpsuite: web uygulamaları saldıran için entegre bir platform

Geğirmek süitte bir saldırganın, numaralandırmak analiz, saldırı web uygulamaları için manuel ve otomatik tekniklerini birleştirmek sağlar. Bu çeşitli geğirmek araçlar saldırmak amacıyla kullanmak için başka bir araç mevcut bilgilere dayalı bir araç bilgi ve destek paylaşmak için birlikte etkili çalışır.

77. Brutus: Bir ağ kimlik doğrulaması kraker şiddet

Bu kaba şifreleri uzaktan sistem ağ hizmetleri tahmin sözlük tarafından Windows platformu üzerinde. Bu ve benzeri HTTP, POP3, FTP, SMB, TELNET, IMAP, NTP, ve destekler. Açık kaynak kodlu, UNIX platformlarında benzer yazılım THC Hydra var mı.

78. Unicornscan: Alternatif port tarayıcı

Unicornscan bilgileri ve ilişkileri elde etmek için kullanıcılara (Kullanıcı-land) dağıtılmış, TCP / IP yığını port tarayıcı bağlanmaya çalışırken bir sistemdir. Bu TCP / IP cihazları ve ağları teşvik için bir yol sağlamak ve geribildirim süper arayüzü araştırmacılar ölçmek için çalışır. Bu, tüm büyük özellikleri TCP, asenkron vatansız TCP tarama ile işaretlenmiş varyantları içerir yakalanan asenkron vatansız TCP bayrakları, geri besleme bilgileri analiz ederek, aktif / pasif uzaktan işletim sistemi, uygulamalar, bileşenler, bilgi alabilirsiniz. Bu Scanrand Alternatif tarayıcı ile aynıdır.

79. Stunnel: yaygın olarak kullanılan SSL şifreleme sarıcı

SSL şifreleme veya uzak sunucuları kapsüllü: Stunnel (inetd-başlatılabilir inetd başlatmak için) uzaktan istemci ve yerel makine için kullanılır. Bu SSL işlevsellik eklemek için POP2, POP3 ve IMAP sunucusunun genel kullanım inetd daemon durumunda herhangi bir kod değiştiremezsiniz. Bu OpenSSL veya SSLeay kütüphaneleri kullanarak bir SSL bağlantısı kurar.

80. Honeyd: Kişisel küpü sistemi

Honeyd küçük cini bir ağ üzerinde bir sanal konak oluşturabilirsiniz. Ağ işletim sisteminin bir çeşit çalıştıran gibi Web hosting hizmetleri ve bu yapılandırma için TCP, görünüyor olabilir. Honeyd deneysel çevre gereksinimlerini karşılamak üzere LAN ağı birden adresleri simüle etmek için bir tek ana sağlar. Ping sanal konak, siz de aynı rotada bunları izleyebilirsiniz. Yapılandırma yoluyla dosya ayarları, sanal bir bilgisayar simülasyonu herhangi servisleri çalıştırmak yapabilirsiniz. Ayrıca analog proxy hizmetleri kullanabilirsiniz. Onun kütüphane Honeyd derlemek ve yüklemek için birçok, bu yüzden daha zor bulunur.

81. Fping: Aynı anda birden fazla ana ping tarayıcı

Benzer fping bir ping (1) (ping (1) ICMP üzerinden (Internet Denetim İletisi Protokolü Internet Denetim İletisi Protokolü) bir dizi var olup olmadığını belirlemek için protokol yankı isteği) programı. Fping ping farklı yerlerde yatıyor, size komut satırında ping ana herhangi bir sayı belirleyebilirsiniz, ayrıca ping barındıran bir listesini içeren bir dosya belirtebilirsiniz. Ping ana bağlantı zaman aşımı için bekleyin ya da paketler, çoklu-host aynı anda ping göndermek için bir sonraki ev sahibi hemen, paketi göndererek ev sahibi Fping, farklı geribildirim geri göndermek. Ping bir konak, bu konak işaretlenir olacak ve birbirlerine ping değilse, ev sahibi ulaşılamazsa, bekleme listesinden çıkarılır, ev sahibi daha sonraki işlemler için bekleyen, bekleme listesinde kalır.

82. TABAN: Baz Analizi ve Güvenlik Motor (Temel Analiz ve Güvenlik Engine)

BASE güvenlik olayı analiz motoru bir PHP tabanlı arama ve uygulamasıdır, ağ güvenlik olayı algılama aracı üretir onu çok saldırı tespit sistemleri, güvenlik duvarları, veritabanı güvenlik olayları. Onun özellikleri boşluklar aramak için bir arama oluşturucu ve arama arayüzü arasında; paket tarayıcı (dekoder), aynı zamanda zaman, sensör, sinyal, protokol ve IP adresi dayalı bir devlet diyagramı oluşturabilir.

83. Argus: IP ağ işlem Değerlendirme Aracı

Argus izlemek ve veri ağ trafiğini ve tüm işlemlerin performans durumu hakkında rapor için kullanılan sabit bir gerçek zamanlı trafik monitör modeli. Argus için işlem başına bir bağlantı üzerinde, kapasite, talep, kayıp, gecikme ve jitter içeren bir akış değerlendirme özel veri formatları vardır. Bu veri formatı genel akışı tanımlayıcıları ve ölçümleri destek, esnek ve uzatılabilirdir, bilgi de belirtilen uygulama / protokolü elde edilebilir.

84. Wikto: Web Sunucu Değerlendirme Aracı

Wikto bir web sunucusu güvenlik açığı denetimi aracıdır. Bu benzer Nikto, ancak böyle Google cihazların entegrasyonu keşfetmek için bir arka plan olarak diğer özellikleri, bir sürü eklemek. MS üzerinde çalışmaya Wikto .. NET ortamında, yazılım ve kaynak kodu kayıtlı olması gerekiyor indir.

85. Sguil: Network Security Monitor komut satırı ayrıştırıcı

Sguil (sgweel telaffuz tarafından) ağ güvenliği analistleri ağ güvenliği analizi araçları tarafından üretilir. Sguil ana bileşenleri bir Snort / ahır canlı etkinlik ekran. Ayrıca bazı ağ güvenliği izleme ve olay güdümlü yardımcıları saldırı tespit sistemi analiz raporunu içerir.

86. Scanrand: Alışılmadık hızlı vatansız bir ağ hizmeti ve topoloji keşif sistemi

Scanrand benzer Unicornscan vatansız ana keşif ve port tarama aracıdır. Bu değişim son derece hızlı hızları güvenilirliğini azaltır ayrıca bilgisayar korsanları tarama sonuçlarını değiştirmek önlemek için şifreleme teknolojisini kullanır. Bu araç, üretilen Dan Kaminsky Paketto keiretsu bir parçasıdır.

87. IP Filtresi: UNIX küçük paket filtresi

IP Filtresi, ağ adresi çevirisi (ağ adresi çevirisi) (NAT) veya hizmetin güvenlik duvarı işlevi elde edebilirsiniz, bir yazılım paketidir. Bir UNIX çekirdek modülü olarak kullanılabilir, sen çekirdek embed edemez, o güçlü bir UNIX çekirdek modülü olarak tavsiye edilir. Eğer bir komut dosyası kullanmak istiyorsanız sistem dosyalarını yükleme ve yama. FreeBSD, NetBSD ve Solaris yerleşik IP Filtresi. OpenBSD Linux kullanıcıları Netfilter kullanabilir, OpenBSD PF kullanabilirsiniz.

# 88 Canvas: güvenlik açığı tespiti için kapsamlı bir çerçeve

Tuval Aitel en ImmunitySec bir güvenlik açığı algılama araçları üretilir. 150'den fazla zayıflıklar içeriyor, o Çekirdek Etkisi daha ucuz, ama aynı zamanda dolar değerinde binlerce. VisualSploit Plugin bir grafik arabirimi üzerinde uygulanan Ayrıca satın alabilirsiniz açığı sürükleyerek tarafından oluşturulmuş olabilir. Tuval zaman zaman bazı ODay güvenlik açıklarını bulmak.

89. VMware: Çoklu-platform sanallaştırma yazılımı

VMware sanallaştırma yazılımı başka bir sisteme sanal bir sistemde çalışmasını sağlar. Güvenlik uzmanları çoklu platformlarda kodu ve güvenlik açıklarını test etmek için yararlıdır. Sadece Windows ve Linux platformlarında çalışan, ancak neredeyse tüm sanal x86 işletim sistemlerinde çalıştırabilirsiniz. Bu Sandbox (kum havuzu) kuruldu de çok yararlıdır. VMware sanal sistem ana makine etkilemez kötü amaçlı yazılım bulaşmış üzerinde, sanal sistem anlık görüntü dosyaları yükleyerek enfekte geri yükleyebilirsiniz. VMware sanal sistem görüntü dosyası oluşturamazsınız. VMware sadece son zamanlarda serbest duyurdu. Linux sanal platform yazılımı başka popüler dikkat Xen.

# 90 Tcptraceroute: TCP paket yönlendirme tabanlı bir izleme aracı

(ICMP yanıt (ICMP echo) veya UDP) paketleri filtre edilir, tam bir iz rota değildir izleme aracını geleneksel yönlendirme sayısında çıkan, modern ağ güvenlik duvarı yaygın kullanımı,. Bununla birlikte, birçok durumda, güvenlik duvarı, bir güvenlik duvarı programı arkasındaki ana bazıları belirlenen bağlantı noktalarını, ulaşmak ve dış dünya ile bağlantı için güvenlik duvarı üzerinden ters (inbound) TCP paketlerini sağlayacaktır. TCP SYN paketleri yerine UDP veya ICMP cevap paketi göndererek, tcptraceroute çoğu güvenlik duvarları nüfuz edebilir.



91. SAINT: tümleşik ağ güvenliği yönetim aracı

Sadece ticari bir güvenlik açığı değerlendirme araçları olarak Nessus, ISS İnternet Tarayıcı ve Retina gibi SAINT. Bu UNIX sistemleri ücretsiz açık kaynak araçları çalıştırmak için kullanılan, ama şimdi ücretleri.

92. OpenVPN: tam-SSL VPN çözümü özellikli

OpenVPN açık kaynak kodlu uzaktan erişim gibi özellikleri bir sürü elde edebilirsiniz SSL VPN araç vardır, site-to-site VPN, transfer düğümü (üstlenme) kontrol etmek için yük dengeleme çözümü ile WiFi güvenlik, kurumsal-sınıf uzaktan oturum açma, sıkı erişim kontrolü. OpenVPN OSI 2 üzerinde çalışan ya da 3 kat güvenli ağ için SSL / TLS endüstri standardı protokolleri, belirtilen kullanıcı veya bir olarak VPN sanal arayüzünde firewall kuralları kullanımına izin veren, sertifikalar, akıllı kartlar, ve istemci kimlik doğrulama yöntemlerini doğrulamak dayalı esnek destekler kullanıcı grubu kontrol stratejisi ziyaret edin. OpenVPN ilk seçenek olarak OpenSSL şifreleme kütüphanesi kullanır

93. OllyDbg: derleme düzeyinde debugger, Windows

OllyDbg Microsoft Windows platformu için bir 32-bit assembler seviyesi analiz ve debug. Doğrudan ikili kod analizi, bu nedenle çok yararlı olduğunda kaynak kodu mevcut değildir çünkü. OllyDbg bir grafik kullanıcı arayüzü, çoklu iş parçacığı için program desteği çalıştırmak için yüklenebilir süreçleri, geri dönüşüm, API çağrıları, anahtarlar, tablolar, sabitler ve dizeleri, belirleyebilir gelişmiş kod analizörü içerir. OllyDbg ücretsiz indirilebilir, ancak açık değil kaynak olabilir.

94. Helix: Linux için güvenlik üzerine bir odak

Helix baştan Knoppix Linux CD sisteminin özelleştirilmiş bir versiyonudur. Helix kendi kendine başlayan CD çok daha fazladır. Ayrıca CD Linux ortamında çizme özel, ancak ek olarak birçok yazılım ile çeşitli sorunlarla başa çıkmak için üstün donanım desteği yeteneklere sahiptir. Helix konak donanım ve yazılım kaynakları ile temasını minimize. Helix otomatik olarak değişimi (swap) alanı yüklenmez, otomatik olarak diğer çevre birimleri yüklemez. Helix aynı zamanda otomatik olarak beklenmedik durumlarla başa çıkmak için, Windows'u yükleyebilirsiniz.

95. Bastille: Linux, Mac OS X, ve HP-UX güvenlik takviye komut

Bastille işletim sistemi zaptedilemez hale, sistem güvenliğini artırmak, risk sistemini azaltabilir. Bastille de mevcut sistem, periyodik bir raporda, her güvenlik ayarları ve çalışma güvenliğini değerlendirmek. Bastille şu anda Red Hat (Fedora Core, Enterprise ve Numaralı / Klasik versiyon) destekler, SUSE, Debian, Gentoo ve Mandrake Linux bu sürümlerinin yanı sıra, HP-UX ve Mac OS X Bastille sistem kullanıcıları ve yöneticileri nasıl takviye sistemleri anlamak yapmak için tasarlanmıştır. Varsayılan modda en sağlam olan, sürekli kullanıcı sorular soruyor ve seçim, bu konuları açıklamak farklı başa çıkma stratejileri sorulara kullanıcının cevaplara göre farklılık gösterir. Onun değerlendirme modunda, aynı zamanda kullanıcı ayarları takviyeli ister güvenlik ayarları mevcut olduğunu kullanıcıya anlatmak amacıyla bir rapor oluşturur.

96. Acunetix Web Vulnerability Scanner: ticari açığı tarayıcı

Acunetix WVS gibi otomatik SQL enjeksiyon, cross-site scripting gibi güvenlik açıkları için web uygulamaları zayıf şifreler ve kimlik doğrulama sayfasını çatlak denetler. Acunetix WVS bir çok kullanıcı dostu bir arayüze sahip, ayrıca kişiselleştirilmiş bir web sitesi güvenlik değerlendirme raporu oluşturabilir.

97. TrueCrypt: Windows ve Linux için açık kaynak kodlu disk şifreleme yazılımı

TrueCrypt mükemmel bir açık kaynaklı disk şifreleme sistemleri. Kullanıcılar, tüm dosya sistemi şifreleyebilirsiniz, olabildiğince uzun süre ön-girin şifre olarak kullanıcı müdahalesine gerek kalmadan gerçek zamanlı şifreleme / şifre çözme,. Çok zekice gizli hacim özelliği varlığını gizlemek için şifreleme ikinci tabakanın içeriğine özellikle hassas olmasını sağlar. Yani şifre şifreleme sistemi maruz kaldığı durumlarda bile, korsan gizli içerik varlığını bilmiyor.

98. Watchfire AppScan: Ticari Web Vulnerability Scanner

Birim test ve güvenlik güvencesi için erken geliştirme aşamasında güvenlik testlerine göre AppScan uygulama geliştirme yaşam döngüsü. Böyle cross-site scripting, HTTP cevap kesi, parametre kurcalama, arka kapılar / hata ayıklama seçeneklerini kurcalama gizli değeri ve tampon taşmaları ve daha fazlası gibi ortak güvenlik çeşitli taramak mümkün AppScan.

99. N-Stealth: Web sunucusu tarayıcı

N-Stealth bir web sunucusu güvenliği tarayıcı. Bıyık / libwhisker ve Nikto bu ücretsiz web tarayıcı dışında, bu sitenin boşluklar 30.000 çeşit (30000 açıkları ve açıkları) iddia ediyor ve günde açıkları onlarca ekleyerek tarayabilir daha sık Yükseltme (güvenlik kontrolleri düzinelerce her eklenir gün) argüman çok şüphelidir. Nessus, ISS İnternet Tarayıcı, Retina, SAINT, ve Sara gibi Bu sayfalar günlük güncellemeleri yapmak zor bileşenleri, tarama anti-saldırı aracı içerir. N-Stealth açık kaynak kodlu Windows platformu üzerinde çalışan, ve değil.

# 100 MBSA: Microsoft Baseline Security Analyzer (Microsoft Baseline Security Analyzer)

Microsoft Baseline Security Analyzer (MBSA) BT uzmanları karşılaştırma için küçük ve orta ölçekli iş uygulamaları güvenliği, kullanıcının sistemi ve Microsoft Güvenlik Danışma (Microsoft güvenlik önerileri) algılanmasına yardımcı olmak için kolay kullanımlı araçları ve verir rehberlik etmek için belirli öneriler. Dahili otomatik güncelleme ajan (Windows Update Agent) ve işbirliği Microsoft otomatik olarak altyapı (Microsoft Update altyapı) yükseltme Windows windows, MBSA tutarlı diğer Microsoft yönetimi ürün ve veri garanti edemez, onlar Microsoft'un otomatik güncelleştirme içerir (Microsoft Update (MU)), Windows Server otomatik olarak (Windows Server Update Services (WSUS)) yükseltme hizmetleri, Systems Management Server (Systems Management Server (SMS)) ve Microsoft çalışma Yöneticisi (Microsoft Operations Manager (MOM)). MBSA ortalama 3 milyon bilgisayarlarda bir hafta taramak için.
 

2nokta

Yaşayan Forum Efsanesi
28 Şub 2013
16,689
16
Güzel
yazıları biraz renklendirip bir kaç resm koysan daha hoş olurdur kardeşim.
:)
 

Raphers

Adanmış Üye
31 Ağu 2014
7,286
5
System.Net
Güzel ama biraz renk katsanız biraz şekil verseniz ve altıntı yaptığınızı belirtip gözden kaçırdığınız hataları düzeltseniz dah güzel olurdu...
 

HeYBeT

Yeni üye
29 Ocak 2015
6
0
Eline SAğlık KarDeşim ßazıları Bilindik ama ßilmeyenler için Tabi paylaşımlarımız emeğine sağlık.!
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.