Çift Taraflı Hoax Teorisi

Baysal

Y.İ. ve ÜDY Kurulu Başkanı
21 Eki 2012
15,746
1,526
Çift Taraflı Hoax Teorisi ve Kurtulma Yolu


Geçmişten günümüze Hoax yapılarını incelersek, Hoaxların uzun bir süre tek taraflı işlediğini görürüz. Hoax çalışmaları incelendiğinde bir fikri, amacı veya bir reklamı kişilere Empoze edip onları bu olguyu dağıtmaya sevk eden yazıtlar çıkar karşımıza.

Oysaki Çift taraflı Hoaxlar da aranılan ve istenilen amaç iki tarafa çıkmıştır.

(+) ve (-) görüş Empoze etme ve yayma.

Yapılan iş bireylere belli bir düşünceyi veya amacı Empoze etmek değil, aynı zamanda karşıt bir düşünceyi de Empoze etmektir ve paylaşıma açtırmaktır. Bu sayede farklı görüşlere sahip çok daha fazla birey amaca alet edilmiş olacaktır.

Reklam bir olgunun kitleler arasında yayılma gücüdür ve reklamın iyisi kötüsü yoktur.

Ve bu gücü basit görünen lakin arkasında tıkır tıkır işleyen beyinlerin olduğu küçücük yazıt ve ışıklar oluşturmaktadır, adına Hoax dediğimiz.

Nede olsa Hoax yazarı ve ışık çizerleri toplumların buhranlı ve karışık dönemlerini çok sever. Ve bu dönemlerde oltalarını suya bırakırlar. Bizler de bu oltaların en meşhurlarından birini analiz edelim.

Teorimi sizlere son zamanlarda ortalıkta dolaşan güncel bir Hoax metniyle izah etmeme izin verin.


Hoax1.jpg



Göründüğü üzere hoax metnimizin gayet güzelce hazırlandığını ve servis edildiğini, bireylerin ise bu metne kapılıp sayfalarında yayma eyilimine yöneldiği meşrudur.

Buraya kadar her şey bir Hoax dan belenildiği gibi.

Lakin 2. Dalga beklenmedik bir şekilde gelişmekte.

Farklı görüşe sahip kişilerin savunma mekanizmalarını çalıştırdıklarını düşünüp, birazda ben bilirim edalarına kapılarak; "eheheh ben bunu biliyorum böyle bir şey yok, sizi kandırmışlar ehe eheh " diye diye sırıtık ifadeler ile Hoax metnimize karşıt veya olumsuz düşünceler ile saldırıya geçiyor.

Burada ki kıvılcımı vakti zamanında Hoax yazarı tutuşturdu ve geçti. Bu sıralar yeni bir kıvılcım bile gerektirmiyor, 2. Aşama başlamak için.

Hoax2.jpg


Hoax3.jpg



Oysa bilmedikleri bir şey var, Hoax çoktan amacına ulaştı.

Daha fazla av, daha fazla dolaşım, daha fazla reklam... Siyah veya Beyaz, İyi veya Kötü, Sıcak veya Soğuk olması Hoax için fark etmeyecektir.
Onun için paylaşımlarda nasıl geçtiği önemli değildir, onun tek istediği Paylaşım olmaktır.

Ve inanın bana, o İstediğini elde etti milyonlarca paylaşıldı.

Hoax4.jpg



Ve araştırmalarım sonucu şunu gördüm, Bireyler Hoax metninin hangi tarafında ise düşünceler ve yandaşlıklar farklı kutuplara kaymakta. Bu konuyu tam olarak açıklamasak iyi olacak. Çünkü %100 lük bir orana sahip değildir bu öngörü.

Peki, biz bu Hoax veya Çift Taraflı Hoax işinden nasıl korunuruz.

Not: Umarım bu makaleden sonra kapılma oranı düşer.


//Makale şahsıma ait değildir.​
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.