CS:GO Script Nedir?

RageUnseen

Adanmış Üye
29 Ağu 2015
6,880
248
İstanbul
cs-go-script-nedir-csgo-scriptkodlari.jpg


Merhaba arkadaşlar bu yazımızda Counter Strike : Global Offensive oyununda kullanılan bir özellikten bahsetmek istiyorum. Başlıktada belirttiğim gibi Script nedir? sorusuna hemen cevap vererek nasıl fayda sağladığından ve kullanmanız için hazır kodları size vermek istiyorum.



Script oyunda kullanılabilen ve oyun içindeki kodları aktif ederek oyuna ekstra özellikler katan bir komut dizisidir. Yani oyun içindeki kodlardan faydalanarak oluşturulan özelliklerin toplamıdır. Şimdi scriptin nerelerde kullanılabileceğini söyleyelim. Script kullanmak için ekstra bir program veya ekipmana gerek yok. Yapacağınız tek şey oyunun ana dizinindeki bir dosyaya komut eklemektir.

Script nasıl ve nerelerde kullanılır?



Script "alias" komutu ile bir atama gerçekleştirerek, oyun içinde o atama ile neler yapılacağını önceden tasarlamamıza yaramaktadır. Örnek verecek olursak yere bir silah attığımızda, aşağıya takım konuşmasından "silah attım" gibi bir yazı yazdırabiliriz. Yada ölünce düşmana kaç hasar vurduğumuzu hemen ekranın yukarısından görebiliriz.



Peki Script nasıl yüklenir?



Scriptler oyun dosyalarının içinde bulunan bir config (.cfg) dosyasının içine komutları ekleyerek kolayca yapılabilir. Script dosyasını yüklemek için oyun klasörüne giriyoruz.

\Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\csgo\cfg klasörüne girdikten sonra autoexec.cfg dosyasını not defteri ile açarak, oyun içinde istediğimiz komutları bu dosyaya yapıştırıp dosyayı kaydediyoruz.

cfg klasöründe autoexec.cfg bulunmayan arkadaşlar şu adımları uygulasın;

1. Masaüstüne yeni bi metin belgesi oluşturun ve açın.

2. Daha sonra bu metin belgesinde sol üstten Dosya>Farklı Kaydet'e tıklayın

3. Farklı kaydet penceresinde alttaki kayıt türünü "Tüm Dosyalar" yapın

4. Belge adınıda autoexec.cfg yapın

5. Oluşturduğunuz autoexec dosyasını ilk başta belirttiğim klasörün içine atın.

6. Oyuna giriş yaptığınızda exec autoexec yazdığınızda istediğiniz tüm scriptleri aktif etmiş olacaksınız.

NOT: "exec autoexec" komutunu her oyuna girişte yapmanıza gerek yok sadece bir kere açtıktan sonra her oyuna girişinizde otomatik olarak aktif olacaktır.



Hazır Script kodları;

Yükleyebileceğiniz hazır komut dosyalarından bazıları buradadır. Bu komutlardan oyununuza eklemek istediklerinizi autoexec.cfg dosyasına yapıştırıp kaydetmeniz yeterlidir.



1. Verilen hasarı öğrenme: Öldüğünüzde verdiğiniz tüm hasarları ekranın yukarısında gösterir. Aktif etmek için oyun içinde "F5" tuşuna bir kez basmanız gerekmektedir.



Kod:
//Hasar Gösterme
alias displaydamage "displaydamage_on"
alias displaydamage_on "con_filter_text Damage Given To; con_filter_text_out Player:; con_filter_enable 2; developer 1; playvol buttons\blip1 0.5; alias displaydamage "displaydamage_off""
alias displaydamage_off "con_filter_enable 0; developer 0; playvol buttons\blip2 0.5; alias displaydamage "displaydamage_on""
bind "f5" "displaydamage"
//akaysayko.com

echo Script Aktif Edildi. 
echo HASAR GOSTERMEK ICIN F5 E BASIN!


2. Ninja Defuse: Ninja defuse için kullanılır. Smoke atılan yerdeki bombayı rahatça seçmek için yapılmış bir scripttir.

// Ninja Defuse Scripti
Kod:
// Edited by akaysayko
//
alias "+ninja" "gameinstructor_enable 1;+use"
alias "-ninja" "gameinstructor_enable 0;-use"
bind "e" "+ninja"

echo Script Aktif Edildi. 
echo BOMBAYI UYARI HALINDE GOSTERIR!



3. Drop Attım: Atadığınız bir tuşa bastığınız zaman o silahı satın alıp yere atar ve takım sohbetinden "Dropping Weapon #TAKE IT#." yazısı yazar.



Kod:
// Silah Drop Scripti

alias "dropak47" "drop;say_team Dropping Weapon #TAKE IT#."

bind p dropak47

echo Script Aktif Edildi. 
echo ELINIZDEKI SILAHI DROPLAMAK ICIN P TUSUNA BASIN

ALINTIDIR.
 

Coopersman

Katılımcı Üye
27 Ara 2015
724
0
İstanbul
bence config dosyasıyla oynanmaması gerekir.
Vac yediğin zaman kimseye hesap soramassın ve yeme riskinde var..
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.