Düşünceleri Kelimeye Döken İmplant Geliştirildi

Kingkobra31

Yeni üye
18 Haz 2021
19
34
24
Bimil mah.altıok yaşam 3
Düşünceleri Kelimeye Döken İmplant Geliştirildi

Bugüne kadar sadece
bilim kurgu filmlerinde düşünceleri sesli şekilde kelimelere döken bir teknolojiye tanıklık edebilirdik ancak şimdi gerçek oluyor.



ABD San Francisco Üniversitesi'nden bilim insanları geliştirdikleri yeni tıbbi alanda geliştirdikleri , sadece düşünce gücüyle iletişim kurulmasına olanak sağlayan beyin implantı geliştirdi. İlk kez, 15 yıldır felç bir hasta üzerinde test edilen yeni icat olan implant, hastanın düşüncelerini bilgisayar aracılığıyla kelimeye dökmesini sağladı.



ABD San Francisco Üniversitesi'nde Araştırmacı olan Edward Chang, normal bir insanın 1 dakika içerisinde ortalama 150 ila 200 kelime kurabildiğini ve bu implant sayesinde hastaların, gerçeğe en yakın şekilde iletişim kurabileceklerini söyledi.

 

3vn2odzn

Uzman üye
17 Ocak 2019
1,182
230
Loxcey Sixs
Bunlar çok ilgimi çekiyor. Özellikle beynin tamemen çözülmesi çağı değiştirir.
Beynin kopyalanıp simülasyon ortamda yaşatılması da uzak görünmüyor :D
 

MALLATYALI44

Katılımcı Üye
5 Eki 2019
311
141
Zamanla çok daha ilerleyecek bir teknoloji . Gerçekten bilimin ve teknolojinin nerelere geldiğini yansıtan bir gelişme olmuş . Eline sağlık .
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.