Eski laptopa format atmak

salih301

Katılımcı Üye
15 Mar 2018
978
3
Herkese merhaba. 2010 Model eski casper laptobum var bu laptopa format atmak istiyorum. Hangi işletim sistemini kurmalıyım? Bilgilendirirseniz sevinirim.
 

Licky

Katılımcı Üye
1 Ara 2018
284
5
Google dan Win kaç istiyorsan indir USB belleğe veya CD ye yükle PC açılırken Boot ekranından seçili olan disk değil de taktiğin bellek seçili olmasi lazım zaten onunla baslatirsan PC yi format atmış oluyor ben yüzeysel anlattım derinlemesine YouTube a yazarsan kaynaklar çıkar kolay gelsin.
 

Nonantiy

Moderasyon Tim Lider Yrd.
28 Haz 2020
1,995
1,089
Kayseri
Merhabalar,

eğer Windows 10 gibi işletim sistemlerinde istediğiniz performansı vermiyor ise Arch Linux kurabillirsiniz. Uyarıyorum Arch kullanmak her yiğitin harcı değildir. Adamı baya bir uğraştırır. Ayrıca çok fazla oyun oynarken performans alamasınız.

İyi günler dilerim.
 

Pelacanus

Katılımcı Üye
28 Haz 2020
462
141
Bilgisayarının özelliklerini söylersen daha mantıklı cevaplar verebilirim. Tahminimce orta düzey bir sistem o nedenle win8 kurmanı öneririm
 

Profesör

Kadim Üye
10 Nis 2020
5,088
1,608
-Türkistan-
Merhaba değerli üye;


Aslında bu sizin eski bilgisayarınızdan çok bilgisayarınızın donanım özellikleri önemli.Bilgisayarınız eski olur ama sonradan ufak eklemeler yaptıysanız daha iyi bir işletim sistemi kurmanız mümkün.

Örnek verecek olursak:


ASUS P5G41T-M LX anakart
Intel Core 2 Duo E7600 işlemci
R7 240 2 GB ekran kartı
2x2 1333MHz CL9 RAM
HDD

Bu özelliklere sahip bir bilgisayar için windows 7 yada pardus önerebilirim.
 

Toolbrowser

Uzman üye
10 Tem 2021
1,064
649
42
Eski bir bilgisayarınız var ve hangi işletim sistemini seçmeniz gerektiği konusunda emin olamıyorsanız, yüklediğiniz işletim sistemiyle modern teknoljilerden de yararlanmak istiyorsanız PrimeOS, aradığınız işletim sistemi olabilir.

PrimeOS 3


Android dediğimizde, normal olarak hepimizin aklına mobil cihazlarda çalışan bir işletim sistemi gelmekte. Şu ana kadar, Android’i bilgisayarlarda kullanabilmemizi sağlayan çeşitli emülatör ve işletim sistemleri piyasaya sürüldü. Emülatörler arasında Bluestacks ve işletim sistemleri arasında da RemixOS, sanıyoruz ki en çok bilinen ve kullanılan yazılımlar.

Geçtiğimiz günlerde, xda-developers adlı sitede,TeamPrimeOS, yeni bir işletim sistemi olan PrimeOS isimli projeyi piyasaya sürdü. Bilgisayar donanımları için optimize edilen işletim sistemini, bilgisayar kullanıcılarına özel olarak hazırlanmış bir AOSP olarak nitelendirebiliriz.

Bu işletim sistemi neler sunuyor hep birlikte bir göz atalım.

Kullanıcı arayüzü​

Sahip olduğu başlangıç menüsü ve görev çubuğu ile masaüstü kullanıcıları, kendilerini ilk dakikadan itibaren rahat hissediyorlar.

PrimeOS


Alışılmış bilgisayar kullanımını bizlere sunan işletim sistemi, çoklu pencere yönetimi, pencerelerin küçültülmesi veya yeniden boyutlandırılması gibi standart bilgisayar işletim sistemi özelliklerini, Android üzerinde başarılı bir şekilde uyguluyor. Alt + Tab, Alt + F4 gibi alıştığımız kısayolların desteği de unutulmamış.

Donanım optimizasyonu​

İşletim sistemi, içerisinde bazı özel yazılımlarlar gelmekte. Bunlardan biri, ekran kartınızı oyunlar veya diğer uygulamalar için sahte olarak değiştirebilme özelliği. Ayrıca içerisinde mevcut olan tuş programlayıcısı ile, Android oyunlarını rahatlıkla oynayabilirsiniz.

Hala geliştirme aşamasında olan PrimeOS, bazı yaşanabilecek muhtemel hatalar dışında güzel bir deneyim vaat ediyor diyebiliriz. Geliştirme aşamasının bitmesini beklemeden denemek isterseniz, buradan işletim sisteminin sayfasına ulaşabilir, imaj dosyasını indirebilirsiniz.
 

hikmetnri

Katılımcı Üye
18 Mar 2017
727
54
Nerde istersen
Eğer oyun oynayan biri değilseniz linux kurmanı öneririm
şu,
Düşük sistem gereksinimlere sahip olanların bazıları;
Linux Mint 20 "Ulyana" Cinnamon Sistem Gereksinimleri:
  1. 1GB RAM (Rahat kullanım için 2GB tavsiye edilir)
  2. 15GB Disk alanı (20 GB tavsiye edilir)
  3. 1024×768 çözünürlük

Ubuntu için tavsiye edilen minimum sistem gereksinimleri şöyledir:
  1. 2 GHz çift çekirdek işlemci.
  2. 4 GB RAM bellek.
  3. 25 GB boş sabit disk alanı
  4. 1024 x 768 piksel VGA destekli ekran. (İnternet erişimi tavsiye edilir.)

Pardus Sistem gereksinimleri:
  • CPU (64bit mimari) -> En az: 500Mhz, Tavsiye edilen: 1.0 Ghz+
  • RAM -> En az: 256 MB, Tavsiye edilen: 512 MB+
  • Gerekli Disk alanı -> En az: 6GB, Tavsiye edilen: 8GB+
  • En az 640×480 çözünürlüğü destekleyebilen grafik işlemci
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.