Google Adsense Onaylatma 10 Garantili Yöntem

BMCODER

Katılımcı Üye
16 Mar 2018
279
0
My World
Adsense Gizlilik Politikası Adsense’in bloğunuzu veya sitenizi kabul etmeme nedenlerinden birisi belki de siteniz veya bloğunuz içerisinde bir gizlilik politikası sayfasının yer almıyor olmasıdır. Benim ki küçük, kendimce paylaşımlar yaptığım bir blog gizlilik politikamın olması neyi değiştirebilir ki? Bu soruyu soruyor olabilirsiniz fakat şunu bilmelisiniz ki bu tamamen yanlış bir düşünce.

Google Adsense Onaylatmak için 10 Garantili Yöntem

Google Adsense Onaylatma 10 Garantili Yöntem
1. Adsense Gizlilik Politikası
Adsense’in bloğunuzu veya sitenizi kabul etmeme nedenlerinden birisi belki de siteniz veya bloğunuz içerisinde bir gizlilik politikası sayfasının yer almıyor olmasıdır. Benim ki küçük, kendimce paylaşımlar yaptığım bir blog gizlilik politikamın olması neyi değiştirebilir ki? Bu soruyu soruyor olabilirsiniz fakat şunu bilmelisiniz ki bu tamamen yanlış bir düşünce.


2. Üst Seviye Bir Alan Adı
Bazı Blogger arkadaşlarımız için üzücü bir kriter olsa da belirtmek zorundayız. Blogger veya WordPress tarafından sunulan ücretsiz alan adları kullanılarak bir Adsense hesabı almanız bir hayli zor olacaktır.

Birçok kullanıcı bu platformlar üzerinden emek verip büyüttükleri bir bloğa sahip olsalar dahi Adsense onayı alamadıklarında bir hüsrana uğrayabiliyor. Bu durumda üst seviye bir alan adına geçiş yapmaları gerektiğini fark ederek, ekstra bir çaba içerisine girmeleri gerekebiliyor.

Üst seviye bir alan adı derken neyi kastettiğimizi anlamadıysanız şu şekilde bir örnek verelim;
Üst Seviye Alan Adı: Google.com
Alt Seviye Bir A. Adı: Google.blogspot.com
Alt Seviye Bir A. Adı: blog.wordpress.com

Umarım bu örneklerimiz olayı anlamanıza yardımcı olabilmiştir. Yeni alan adınızı belirlerken bazı terimleri geçirmemeye dikkat edin.

Site adreslerinizi seçerken içerisinde “Hack, Full İndir” gibi illegal içerik belirten sözcükler kullanmayın. Bir birey veya kuruma ait telif hakkına tabi isimler seçmeyin. Argo veya küfür içeren isimlerden kaçının. Ayrıca kesinlikle cinsel bir başlık seçmeyin.

Daha öncesinde Blogger alt yapısında bir internet sitesine sahipseniz bu sitenize bir alan adı bağlantısı kurabilir ya da sitenizi bir WordPress alt yapısına taşıyabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız altta paylaşacağımız yazımıza bir göz atabilirsiniz.

SEO Kaybı Yaşamadan Blogger'dan WordPress'e Nasıl Geçilir? – Sıfırdan Bir WordPress site kurulumu ve taşıma işlemleri.
3. İçeriğiniz Yeterli Mi?
Google’ın içerik kriterlerinin neye göre ve ne kadar olduğu konusunda net bir bilgi yer almıyor. Fakat sitenizin onay alabilmesi için tavsiyemiz minimum 20 adet yazıya sahip olmanız. Fakat bu yazıları 100-200 kelime gibi kısa tutmaktansa 400-600 arası bir uzunlukta tutmaya dikkat etmelisiniz.
4. İçeriğiniz Kaliteli Mi?
Adsense’in başvuru şartlarında yer almakta olan kalite standartları belki de en önemli maddelerden birisi. Sitenizde yer alan içeriklerin kesinlikle kopyala – yapıştır yöntemiyle yapılmamış olması gerekiyor. Özgün bir şekilde, ziyaretçi dostu bir içeriğe sahip olmalısınız.

Kaliteli İçerik
İçeriğinizin kalitesinin yanı sıra belirli konuları içermiyor olması da gerekli. Adsense’in kesinlikle kabul etmediği bazı içerik türleri var. Bunlar; Telif hakkı içeren siteler (Örneğin film veya dizi siteleri), müstehcen (+18) içerikler, hack, her türlü uyuşturucu madde ve alkol içeren siteler kabul edilmiyor. Ayrıca, casino ve kumar içerikli sitelerde Adsense tarafından kabul edilmemektedir. Son olarak şunu da belirtelim, bunların dışında yer alan tüm yasa dışı içerikler de direk olarak ret yemenizi sağlayacaktır.

5. Hakkımda Sayfanız Bulunmalı
Aynı şekilde bir gizlilik politikası sayfanız gibi, Hakkımda sayfanızın da yer alması gerekiyor. Eğer bir Hakkımda sayfanız yer almıyorsa içeriğiniz aşırı kaliteli değilse boşuna beklemenize gerek yok “Adsense Başvurunuz Reddedildi” mesajını almanız uzun sürmeyecektir.
6. İletişim Sayfası
Belki de en önemli sayfalarınızdan birisi bu olmalı. Google, incelemeleri sırasında ziyaretçilerinizin sizinle iletişime geçebilmesi için bir iletişim sayfası oluşturup oluşturmadığınızı kontrol edecektir. Ziyaretçilerin sizinle iletişime geçmesini sağlayacak bu sayfa üzerinde bir iletişim formu yerleştirmelisiniz. Ayrıca sitenizle aynı uzantıya sahip bir e-posta adresine yer vermeniz daha iyi bir sonuç doğuracaktır.

İletişim
İletişim sayfanıza ekleyebileceğiniz bir diğer seçenekler ise, iletişim formu ve e-postanın yanı sıra Sosyal Medya hesaplarınızı da bu bölüme ekleyebilirsiniz. Ayrıca bulunmuyorsa bir Google +1 (Plus) hesabı oluşturarak eklemenizde fayda var.
7. Tasarımınız Ziyaretçiyi Yormasın
Kaliteli bir içeriğe sahip olmanız çoğu zaman yeterli olmayabilir. Zira Adsense reklamlarını yerleştirebileceğiniz aynı zamanda ziyaretçilerinizin sitede kaybolmasını engelleyecek bir tasarıma sahip olmalısınız. Kullanışlı bir tasarımınız bulunmuyorsa net bir şekilde şunu belirtebilirim ki “Adsense Aboneliğiniz Kesinlikle Reddedilir”.

Web Design
Adsense’in en önemli kriteri bu olabilir. Bakın en önemlilerden birisi demiyorum, en önemlisi diyorum. Kullanıcı dostu, kolay kullanılabilen yönlendirme çubukları ve arama kutusu yer almıyorsa Adsense hesabını unutun.
8. Google’da Kaydınız Bulunuyor Mu?
Eğer Google’da bir kaydınız yer almıyorsa sizinle bir ortaklık içerisine girmesini beklemeyin. Google kaydından kastımız bir Google hesabınızın bulunması değil, sitenizin Google arama motorunda kayıtlı olup olmadığı. Bloğunuzu kesinlikle arama motoruna kayıt ettirmelisiniz ve içeriklerinizin index alıp almadığını kontrol etmelisiniz.

İndex: İçeriklerinizin arama motorunda kaydının bulunup, bulunmaması demektir.

Google index
9. Google Analytics Kullanabilirsiniz
Google tarafından sunulan Analytics hizmeti, bloğunuz veya diğer sitelerinizin istatistik verilerini detaylı bir şekilde takip ederek inceleme imkanı sunan bir sistemdir.

Bu sistemi doğru kullanmanız halinde sitenizi daha iyi yerlere getirebilecek istatistiksel verilere ulaşabilir ve buna göre çalışmalar yürütebilirsiniz. Elbette Adsense hesabının onay alması için zorunlu bir işlem değil fakat kullanmanız sizin için faydalı olacak ve ufakta olsa bir artı kazanmanızı sağlayacaktır.
10. Farklı Reklamlar Bulunuyorsa Kaldırmayı Deneyin
Bloğunuz veya internet siteniz, Adsense öncesinde farklı firmalardan reklamlar alarak yayınladıysanız bunları kaldırmayı deneyin. Resmi olarak bir kriter olmasa da sitenizi kontrole gelen Adsense ekibinin gözünde kötü bir izlenim bırakmaya yol açabilir. Aslında farklı reklam şirketleriyle Adsense reklamları aynanda yayınlanabilir bunda bir sıkıntı yok fakat siz yinede onay öncesinde bu reklamları kaldırmayı deneyin.

EKSTRA - Bunları Da Atlamayın
Yukarıda sizinle paylaştığımız 10 maddeye dikkat etmenizin ardından ekstra olarak bu bilgilere bir göz atmayı unutmayın. Bu bilgiler hesabınızın onaylanması için sizlere katkı sağlayacaktır.

Birden fazla internet sitesi veya bloğunuz bulunuyorsa, bunlar arasından en iyi diyebileceğiniz adresle başvuruda bulunun. İlk onay sonrasında tüm sitelerine reklam kodu ekleyebilirsiniz.
Adsense başvurularınız sırasında kesinlikle gerçek kimliğinizi kullanın. Bunlar kontrol edilecek olup, hatalı veya fake bilgiler kullanmanız reddedilmenizi sağlayacaktır.
Telif hakkı içeren resimler, görseller kullanmayın. Eğer kullanmanız gerekiyorsa bunların kaynağını belirtin. Google Kaynak belirten sitelerini oldukça sever. Kaynak kullanmaktan çekinmeyin.
Adsense başvurunuzu gerçekleştirdiğiniz sırada 18 yaşını doldurmuş olduğunuza emin olun. 18 yaşından küçükler kabul edilmeyecektir.
Eğer bloğunuza para karşılığı veya illegal yollarla trafik sağlamışsanız kesinlikle Adsense başvurusu yapmayın. Aksi takdirde uzun süre hiç inceleme dahi almayabilirsiniz.
Yukarıda sizlerle paylaştığımız bilgilere dikkat ederek başvuru sağladığınız takdirde hesabınızın onaylanmaması için hiçbir neden olmayacaktır.

-----
Kaynak : https://egitimblogu.com/google-adsense-onaylatma-10-garantili-yontem
 
30 Eyl 2017
116
0
Server Room
Merhaba. Siteni tasarım konusunda biraz daha geliştirebileceğini düşünüyorum. Seo açısından da bir hayli geliştirilmeli. Öncelikle sitende ssl sertfikasını etkinleştirmelisin. Bunun için ücretsiz olarak cloudflare kullanabilirsin. Sana son bir önerim daha. Sitende içeriklerinin arama motorlarında daha üstlerde yer almasını istiyorsan; "http://ekgelirnoktan.com/category/android/burası-blog-konusu.html" şeklinde linkler kullanmak yerine "http://ekgelirnoktan.com/burası-blog-konusu.html" şeklinde linkleme yapabilirsin. Tabi kategorize etmek zor olabilir. Forum içerisinde seo konusunda birçok makale mevcut, incelemeni tavsiye ederim.
 

Semantizm

Yeni üye
15 Mar 2019
9
1
Güzel bir konu olmuş. Ayrıca ben de eklemelerde bulunmak istiyorum.
Yukarıdaki arkadaşın yazdığı maddelerin bir kısmı işi kolaylaştırmak amaçlıdır. Yani bu kuralların bir kısmına bütünüyle uyulmak zorunda değil tabiki. Ancak diğer yandan mesela henüz google index'i bile olmayan bir web sitesine reklamverenler reklamlarını yerleştirmek istemez. Hem zaten yeterli bir trafik yoksa kazançta elde edilemeyeceğinden boşu boşuna siteyi kasmış oluruz.

Facebook'un uzun süre reklam almadığını aklınızda bulundurun ve gerçekten yararlı ve içerik açısından zengin bir platform sunduğunuza emin olduktan sonra profesyonel adımı yani para kazanma adımını düşünün.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.