Hackerlığa nasıl giriş yapabilirim?

0MRX0

Yeni üye
7 Eki 2019
1
0
Herkese merhaba sevgili Türkiye vatandaşları. Bana hackerlığa başlangıç noktasını gösterecek bir yol lazım. Yani bilgisi olan varsa benimle paylaşmasını rica ediyorum. Bu konuda desteğe ve yardıma ihtiyacım var...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

CrazyExelans

Katılımcı Üye
21 Ağu 2017
920
5
104
Burning Hâll
Yardımcı olmak istiyordum fakat Uganda vatandaşı olduğum için beni kapsamıyor galiba :)) Neyse şaka bir yana.
Öncelikle şunu belirteyim; Hackerlik dediğiniz kavram "çok geniş" bir kavramdır. Bunun sosyal medyası, web site saldırıları / pentest vs. diye diye gider.
Özellikle hangi alanda gelişmek istediğinizi de belirtirseniz daha çok yardımcı olabiliriz.
Yani sanıyorum ki siz kafanızda şöyle düşünmüş olabilirsiniz; "Bana 1-2 program öğretirler ben de o programlarla site hacklerim arkadaşlarımın instagram hesabını falan hacklerim havamı atarım" falan filan... Fakat bu işte/işlerde gelişmek hiç de düşündüğünüz kadar kolay değil ne yazık ki. örneğin; programlama öğrenmede sözel hafızanızın ve matematiksel zekanızın çok önemli etkileri var. Bu işleri "Öğrendim" diyebilmeniz için kelimenin tam anlamıyla 4-5+ fırın daha ekmek yemeniz gerekecektir diye düşünüyorum :):
 

swishis

Üye
1 Ara 2018
97
1
Dil öğrenmek emek ister. Fakat bence başlamak güzeldir, çünkü biliyorsun ki hiçkimse doğuştan bilgin değildir.
Affedersiniz ama şu '1-2 program öğrenirim arkadaşlarıma hava atarım' diye birşey söylemeye çalıştığınızı sanan arkadaş da bence bir düşünmeli... Soruyorum kardeşim sen ilk başladığında 'Arkadaşlarına hava atmak' için mi başladın, başlamadıysan da bu arkadaşa böyle bir şey demen biraz saçma.
 

'Leo

Uzman üye
17 May 2018
1,357
4
Merhabalar önce kendinize bir yol seçin yani bir alan örneğin wifi hack saldırıları yapmak istiyorsun onun için gerekli bilgileri edinmen gerekiyor
 

ShuJaira

Kıdemli Üye
26 Tem 2010
4,960
17
N-map
Merhaba nereden başlarsan başla ilk önce yazılım dili öğrenmelisin. Örneğin bir pyhton , bir java , bir C# bu dillere orta seviyede hakim olduğun zaman ilerleme kaydettiğini kedinde göreceksin.

Hacking'in bir çok alanı var web , sunucu , ağ , dış ağ , exploitler , portlar , kodlardan oluşan zafiyetler ve bu zafiyetleri bilgilerinle birlikte doğru yazılımlara entegre ederek sonuca ulaşmak gibi düşünmelisin. Katetmen gereken çok yol var bir an önce seçimini yapıp başlamalısın.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.