hangi sitelere kanunen saldırılabilir?

Çözüm
Merhaba değerli üye,

Sorduğunuz soruda saldırı kelimesi geçmesi zaten onun ne olursa olsun suç olduğunun göstergesidir.Ama ülkemizin diplomatik sorunlar yaşadığı ülkeler mevcut.Bu ülkelere yapılan saldırılarda Türkiye seni atacağını düşünmüyorum.Ermenistan,İsrail gibi ülkelere faaliyetler gerçekleştirebilirsiniz.

DarkS0LDIER

Deneyimli Moderatör
5 Ara 2019
1,764
409
Sydney
Merhabalar, kanunen bir siteye saldırmak resmi bir işi değildir. Çünkü hedef web siteye yaptığınız saldırılarda site erişimini keserek o an sitede olan kişilere mağduriyet yaşatabilir veya siteye index basarak siteyi kullanılmaz hale getirebilirsiniz. Bu her türlü site kullanıcılarını ve sahiplerini zarara uğratmaktadır. Bu yüzden siteye saldırı yapmanın yasal olmasından çok cezası bile vardır.

Bilişim Sistemine Girme Suçunun Cezası (TCK 243) Bilişim sistemine girme suçunun cezası şu şekildedir: Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren veya orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adli para cezası verilir (TCK m.243/1).

Yukarıda görüldüğü gibi sitelere saldırılarda para ve hapis cezası verilebilmektedir.

Gövde gösterisinde yapılan saldırılar sorumlulukları saldırıyı yapan kişilere aittir. Yani olası bir mahkeme durumunda türk hack team değil siz sorumlu olursunuz
 

S_w_o_R_d

Uzman üye
17 Eki 2020
1,914
183
Neptün
Merhabalar,

Kanunen saldırmak diye bir kavram aslında söz konusu değildir. Ancak bir Türk sitesine saldırmadığın ve anonim kaldığın sürece bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

İyi forumlar.
 

Doctor Memotaz

Uzman üye
14 Mar 2017
1,335
32
setxkbmap tr
hangi sitelere kanunen saldırılabilir?
:)

Yapamazsın Diye Yanlış Bilgilendirme Yapmayalım 'da. Kafana Göre Yapamazsın Diyelim.

Kanunen İstediğin Şey Saldırı Değil 'de, Sızma Testi Dediğimiz Penetration Olabilir.
Bunu 'da Site Yetkilileri İle İletişime Geçip, Gerekli İzinleri Ve Anlaşmaları Yaptıktan Sonra.
Kanunen Belirli Standartlar İçerisinde Saldırı Yapabilirsin.

Bunlar Harici Yapılanlar Yasal Olmayan Saldırıdır,

Ayrıca Bug Bounty Program'ına Sahip Olan Sitelerde 'de Aktiflik Gösterebilirsin.
 
Son düzenleme:
5 Ara 2019
166
2
Merhaba
Bu konu hakkında çeşitli anlatımlar olmuş , onlara katılarak şunları eklemek istiyorum. İşi yapacak olan sizseniz bu durumlarda alacagınız risklerin hesaplamasını da siz yapmalısınız. Kanunen her siteye saldırmak yasaktır bu kanunun prensibi. Kendi misyonunuzu devlet misyonuna benzer bir hale getirip misyon gereği yapılması gerekenlere itinaden istediğiniz siteye saldırabilirsiniz. İyi forumlar.
 

Eagleweb

Kıdemli Üye
8 May 2021
2,120
1,151
localhost/e8
hangi sitelere kanunen saldırılabilir?
:)


Merhaba,
Uluslararası Kanun ve Türk Bilişim Kanunu Dayanağınca size Ait Olmayan Veya Site Admininin Haberi Olmayan Saldırılar Suçtur.! Teknik Bir Ağızla;


"Türk Ceza Kanununun 243. maddesi, “(1) Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına hukuka aykırı olarak giren ve orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adli para cezası verilir. (2) Fıkra-Yukarıda ki fıkrada tanımlanan fiillerin bedeli karşılığı yararlanılabilen sistemler hakkında işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranına kadar indirilir. (3) Bu fiil nedeniyle sistemin içerdiği veriler yok olur veya değişirse altı aydan iki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.” hükmünü amiridir."


Lütfen Göve Kurallarını da Okuyunuz. Gövde Kuralları için Tıklayınız!

Bilişim Hukukuİle Alakalı Daha Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız!
 
Son düzenleme:

JİTEM

Senior Hunter
31 May 2020
1,613
431
TBMM
kanunen hiç bir siteye saldırılamaz fakat kendi oluşturmuş oldugunuz labaratuvarlar veyahut tryhackme gibi gibi ctfler çözerek kendinize birşeyler katabilirsiniz yada izin alarak sitede zaafiyetleri bulabilirsiniz iyi forumlar dilerim
 

ѕeleɴια

Kıdemli Üye
18 May 2018
2,619
907
ZYZZ
Bir sistemin işleyişini bozmak suçtur, kurum gel benim sistemime saldır saldırmanı istiyorsa orası ayrı. Bug bounty dediğimiz bir kavram var. Bir ödüllendirme sistemi. Hedef sistemde açık arıyorsun bulduğun açığa göre karşılığında para alıyorsun. Bu paralar büyük paralar olabiliyor. Bug bounty yapmak için hackerone gibi web siteleri var. Bu web siteleri bazı kurum ve kuruluşlar ile anlaşmalı olmaktadır. Kurum ve kuruluşlar yaptığı yazılımları hackerone da paylaşıyor ve açık aranmasını istiyor. Şu açığı bulana şu kadar ödül, şu açığı bulana bu kadar ödül şeklinde bug bounty kuralları oluyor. O sistemlerde açık aramak yasal bir durumdur. Şirketler bazen siber güvenlikçi çalışanları tarafından şirket içinde fiziksel pentest gibi işlemlere izin verebilir bu resmi bir durumdur. Aynı şekilde dışardan da verebilir.
Yani anlayacağınız sistemin rızası olmadığı taktirde yasal değildir.
Eğer bug bounty yapacak kadar bilginiz yoksa tryhackme web sitesi var bu web site içinde açıklı makineler var ve siz onları çözüyorsunuz. Bu makineleri siz seçiyorsunuz yani zorluğunu. Orda yasal olarak açıklı makine çözebilirsiniz.
 

Profesör

Kadim Üye
10 Nis 2020
5,088
1,608
-Türkistan-
Merhaba değerli üye,

Sorduğunuz soruda saldırı kelimesi geçmesi zaten onun ne olursa olsun suç olduğunun göstergesidir.Ama ülkemizin diplomatik sorunlar yaşadığı ülkeler mevcut.Bu ülkelere yapılan saldırılarda Türkiye seni atacağını düşünmüyorum.Ermenistan,İsrail gibi ülkelere faaliyetler gerçekleştirebilirsiniz.
 
Çözüm

Palasort

Üye
2 Mar 2021
75
0
Öncelikle merhaba değerli üye bildiğiniz gibi sitelere durduk yere saldırmak ve zarar vermek yasaktır ama birde bug bounty yani ödül avcılarına bazı büyük çaplı siteler gelin Bize saldırın kötü hackerler bize zarar vermek yerine siz bizi hackleyerek bulabildiğiniz kadar açıklarımızı bulun ve bize rapor edin biz bunları kapatalım bizde size bunun karşılığında para iş teklifi veya hediyeler sağlayalım
İyi forumlar dilerim
 

Syroxit

Katılımcı Üye
21 Nis 2021
638
622
Teşkilat
Merhabalar, belirli siteler hariç sitelere saldırı yapman yasal değildir. Peki nedir bu belirli siteler. Bu sitelerin birincisi palasort hocamın da bahsetmiş olduğu bug bounty siteleridir. Giriş yapıp anlaşmalı şirketlerin açıklarını bulup onlara servis etmeniz sonucu gelir elde ettiğiniz bir sistemdir. Önemli olan siteye sızmanız vs. değil karşınızdaki yazılılmcıya açığı anlatabilmenizdir. İkinci site ise hacking simülasyon sitesi. Bu sitenin cloud da çalışan makinaları oluyor. Bir zorluk seviyesi seçerek atak yapabilirsin. Aynı zamanda nasıl atak yapacağını da size öğreten bir sistem bu. Aşağıya bir adet bug bounty bir tane de bahsettiğim simülasyon sitesinden bıraktım.

Başarılar.


BUG BOUNTY - TIKLA

TRY HACK ME - TIKLA
 

Berceste.

Uzman üye
21 Tem 2020
1,029
959
Sitelere saldırmak, zarar vermek bir suçtur, site yöneticisinin izni ile sızma testi yapabilirsin, herhangi bir bug bounty etkinliğine katılabilirsin, tryhackme vb. sitelerde ctf çözebilirsin.

İyi forumlar.
 

"Elif

Katılımcı Üye
8 Ara 2018
507
44
26
Merhaba, dediğiniz malesef olanaksız birşey bunu empati yaparak anlayabilirsiniz, sizin bir web siteniz var ve saldırıya uğramış halde kimin yaptığını bilmiyorsunuz bunun cezasız kalmasını elbette istemezsiniz. Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına hukuka aykırı olarak giren ve orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir. Kanunları göz önünde bulundurursak izinsiz sızma girişiminde yapacağınız işlemler suçtur. Ancak bu tarz saldırılar yerine kendinizi ücretsiz laboratuvar ortamlarında geliştirip test edebilirsiniz. Veya Bug bounty program ödül sistemlerine katılarak yeteneklerinizi orada sergileyebilirsiniz. Hayatınızı hapislerde geçirmek yerine kariyer yapmanız yararınıza.

Hackerone, Bugcrowd, TryHackMe, Hacker101 CTF göz atmanızı tavsiye ederim.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.